23 / 04 / 2024

ikinci el altın

ikinci el altın

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, ütüleme işleminden geçirilerek satışa sunulan takı setleriyle ilgili tüketicileri uyardı. Yazıcı konuyu mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.

Arabasını satmayı düşünenler dikkat! En hızlı satılan ikinci el otomobil markası belli oldu!

Arabasını satmayı düşünenler en hızlı satılan otomobil markalarını merak ediyor.  Türkiye’de ikinci eli en hızlı satılan otomobil markası belli oldu. Peki En hızlı satılan ikinci el otomobil markası hangisi?

800 bin TL üzerindeki ikinci el araçların ilanda kalma süresi uzadı!

Araça yatırım devri neredeyse kapandı. Araç ilanları sitelerde uzun süre kalmaya devam ediyor. Ayrıca 800 bin TL üzerindeki ikinci el araçların ilanda kalma süresi uzadı.

İcradan gelen ihale araçları ikinci el piyasasını etkileyecek mi? Kaç adet otomobil satılacak? Hemen bakın!

Son günlerde tartışılan icralık ikinci el araçların ihalesiyle ilgili olarak Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, “Depolarda 700 bin araç var ancak bu satıştan trafiğe çıkacak nitelikte 25 bin adede zor ulaşılır. Bu da piyasayı fazla etkilemez” dedi.

Hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? Uzmanlar açıkladı!

​​​​​​​Yediemin otoparkında bulunan hukuken muhafazasına gerek kalmayan hacizli araçların ihale aracılığıyla satışa çıkarılmasına yönelik düzenleme yürürlüğe girdi. Peki, hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? İşte detaylar...

400 bin TL’nin altında araçlar nelerdir? Uygun fiyatlı ikinci el araç listesi

Her zaman gündemde olan ikinci el araçlar bu kez de haberlere konu oluyor. Şimdi de 400 bin TL’nin altında olan araçlar dikkat çekti. 400 bin TL'nin altında ikinci el bir araç arıyorsanız, Fiat, Dacia, Renault, Opel, Peugeot, Ford ve Volkswagen gibi popüler markalara yönelebilirsiniz.

Yüzde 8’lik fiyat düşüşü ikinci el araç alımlarını avantaja çevirdi!

VavaCars’ın araştırmasına göre ikinci el araç fiyat artışları, iki yılın ardından eylül ayında düştü. Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, ilan sitelerindeki yüksek liste fiyatlarına rağmen gerçek piyasalardaki ikinci el araç fiyatlarının yüzde 8 gerilediğini söyledi.

Eylül'de ikinci el araç ilanları arttı! En çok Fiat modelleri ile 800 bin TL ve üzeri araçlar ilanda! 

Ticaret Bakanlığı’nın ikinci el aracın sıfır araçtan pahalı satılmasının önüne geçmek için yaptığı düzenlemenin etkileri Eylül'de de görüldü. Eylül ayında ikinci el satılık araç ilanları arttı. İşte ayrıntılar...

İkinci el araba piyasası yüzde 10 geriledi! Arabasını satamayanlar arsa, ev ve arazi ile takas etmeye başladı!

İkinci el otomobil piyasasına yönelik önemler alınmaya devam ediyor. Son önemlerden sonra ikinci el araba piyasası yüzde 10 gerilerken, galericilerin de içinde bulunduğu araba satıcıları arabalarını arsa, ev ve arazi ile takas etmeye başladı.

İkinci el araç ve gayrimenkul alım-satımında yeni dönem! Yönetmelik değişti, bakın yeni düzenlemeler neler getiriyor?

Gayrimenkul ve ikinci el araç ticaretinde yeni dönem başlıyor. Uzmanlar yeni dönemde güven ve şeffaflığın ön planda olacağını belirtiyor.

'İkinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz' kuralı stokçuların kar hayalini yıktı! Zarar etme dönemi başladı!

Ticaret Bakanlığı’nın “ikinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz” kuralı stokçuların kart etme hayalini yıktı ve zarar etme dönemi başladı.

Ticaret Bakanlığı'nın çalışmaları sonuca vardı! İkinci el araç satışlarında fahiş fiyat artışları son buldu!

Türkiye'de ocak-temmuz döneminde ikinci el otomobil satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,7 arttı. Bu artışta Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemelerin etkili olduğu açıklandı.

İkinci el araç alımlarına kısıtlama getirildi! Bunu yapanların cezası 300 bin TL...

Otomotiv piyasasında kriz gittikçe büyüyor. Devlet ikinci el araç fiyatlarını düşürmek için yen, uygulamaları tek tek hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı yıllık 3 adet olan araç satın alma hakkını değiştirdi. İşte yeni uygulama, bunu yapana büyük ceza geliyor...

ABD ikinci el konut satışları, son 5 ayın en düşüğüne geriledi!

Haziran ayında ülkedeki ikinci el konut piyasasında medyan fiyatlar, 410 bin 200 dolarla tüm zamanların ikinci en yüksek düzeyine çıkarak yeni bir rekor kırdı.

ikinci el altın Haberi

ikinci el altın

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, gerdanlık, bilezik, küpe ve yüzükten oluşan Trabzon setinin kent ekonomisi için önemli bir değer olduğunu ve başka bir yerde üretilmediğini belirterek ikinci el satışına karşı olduklarını bildirdi.Yazıcı, yıpranan ve zarar gören setlerin, "ütüleme" denilen bir işlemden geçirilerek yeniymiş gibi satıldığına dikkat çekti. Türkiye genelinde 6 ilde Trabzon hasır takı setinin ikinci el olarak satıldığı tespit ettiklerini ve konuyu yargıya taşımaya hazırlandıklarını söyledi.

Vergi kaybı ve haksız rekabet

Tüketicilerin ikinci el ürün aldıkları hakkında bilgilendirilmediğine işaret eden Yazıcı, "Piyasadan düşük fiyatla hasır takı seti satın alanlar, ikinci el ürün alıp almadıklarıma dikkat etmeli" dedi. Temizleme işleminden geçirilerek satılan hasır setlerde sorun yaşanabileceğine işaret eden Yazıcı, ürünün kalitesi hakkında olumsuz ve haksız bir  imaj oluşmasının...