19 / 04 / 2024

ikinci el taşınmaz satışları

ikinci el taşınmaz satışları

Yeni projelerde vergi yüzde 18 olunca, eski evlere rağbet arttı Son bir yılda konut fiyatlarının en fazla prim yaptığı yüzde 22 artış oranıyla Antalya, yüzde 18 artışla İstanbul ve yüzde 17 artışla İzmir oldu...

Sıfır ve 2.el taşıt almak isteyenlere 8.122,57 TL taksitle araç kredisi...

Ziraat Bankası ve Vakıfbank araba sahibi olmak isteyen vatandaşlara yönelik avantajlı bir taşıt kredisi kampanyası başlattığını duyurdu. Yapılacak olan bu kampanya kapsamında, hem sıfır kilometre hem de ikinci el araç almak isteyen vatandaşlara cazip nakit para desteği sağlıyor.

İkinci el otomobil satışında büyük tuzak: Önce fiyatları düşürüp sonra aksesuar bahanesiyle şişiriyorlar

Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el otomobil satışlarında taşıtların, üretici tarafından tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde ilana çıkmasının yasaklanmasıyla fırsatçılar yeni yöntemler geliştirdi. Önce fiyatları düşürüp sonra aksesuar bahanesiyle fiyatları şişiriyorlar...

Ticaret Bakanlığı'nın çalışmaları sonuca vardı! İkinci el araç satışlarında fahiş fiyat artışları son buldu!

Türkiye'de ocak-temmuz döneminde ikinci el otomobil satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,7 arttı. Bu artışta Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemelerin etkili olduğu açıklandı.

İstanbul Avrupa Yakası'nda ikinci el gayrimenkulde taşınmalar yüzde 27 azaldı!

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in “Gayrimenkulün Enerjisi Raporu-2023 İlk 6 Ay” sonuçlarında, İstanbul Avrupa Yakası'nda ikinci el gayrimenkulde taşınmaların yüzde 27 düştüğü belirlendi. İşte ayrıntılar...

İkinci el araçta uçuk fiyat dönemi bitiyor. Resmen devreye girildi. Artık fazla para alan yandı kül oldu

Türkiye'de ikinci el araç alım satımında son dönemde yaşanan usulsüzlükler vatandaşın canından bezdirdi. Ticaret Bakanlığı da konuyla ilgili resmen devreye girdi. Aracın değerinden fazla para alanlar yandı.

İkinci El Araç Fiyatlarına Sınırlama: Ticaret Bakanlığı Kararı Ne Getiriyor?

Kısa süre önce ikinci el motorlu kara taşıtları hakkındaki karar Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. İkinci el araçların sıfır araçlardan daha fazla fiyata satışı sunulması Ticaret Bakanlığı tarafından 2024 yılına kadar yasaklandı. Bu kararla araç piyasasında yeni dönem başladı. 

İkinci el taşıt satışı için flaş karar! Kurala uymayanlara 300 bin TL ceza!

İkinci el araçlara dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda ikinci el aracın sıfır araçtan pahalı satılması 2024'e kadar yasaklandı. Kurala uymayanlara yönelik 300 bin TL'ye kadar ceza kesilecek.

TOGG ikinci el sıfırından daha pahalı!  Bakın ikinci el fiyatı ne kadar?

Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG T10X, süratle yolların yeni hakimi oldu. Başlangıçta 953 bin liralık etiketle tüketiciyle buluşan bu muhteşem aracın teslimatlarına yeni başlanmışken, ikinci el piyasası bile hızla şekillenmeye başladı.

Fiyatlar yükselecek endişesi ile ikinci el taşıtta talep patlaması yaşanıyor!

Seçimlerin ardından fiyatlar artacak endişesinin hakim olduğu ikinci el taşıt pazarında talepler yüzde yüzün üzerinde artış gösterdi. Uzmanlar, “İhtiyacınız varsa hemen otomobilinizi alın” uyarısında bulunuyor.

İkinci el taşıt satışına yeni düzenleme getirildi. Haberi okumadan sakın araç almayın!

Ticaret Bakanlığınca ikinci el taşıt alım satımı için hazırlanan yeni yönetmelik yürürlüğe girdi. Buna göre yetkili bayilerin, stoklarında bulunmasına rağmen taşıt satışından kaçınmaları, tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde fiyat talep etmeleri halinde yetki belgeleri iptal edilecek.

İkinci el taşıt satışları geçen yıla göre yüzde 50 arttı!

Sıfır araç bulunamayınca ikinci ele olan ilgi giderek artıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el taşıt pazarında ocak-mart dönemindeki satışların, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50’ye yakın arttığını söyledi.

İkinci el oto fiyatları çıldırdı! Fiyat artışları durmak bilmiyor! Seçim sonrası da %20 artış bekleniyor!

Sıfır araç tedariğinde yaşanan sıkıntılar ikinci el araçlara olan talebi patlattı. Artan talep fiyat artışlarını da beraberinde getirirken, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ikinci el oto fiyatlarının daha da artacağı tahmin ediliyor.

İkinci el prefabrik ev alınır mı? Prefabrik evlerin bakımı nasıl yapılır?

Prefabrik evlere dair özellikle ikinci ev prefabrik evlere dair bazı ön yargılar vardır. Onlardan biri de ikinci el prefabrik ev alınır mı yoksa alınmaz mı? İşte bu konuda sorulan sorular ve yanıtları!

ikinci el taşınmaz satışları Haberi

ikinci el taşınmaz satışları

Günümüzde birbiri ardına inşa edilen markalı konut projelerindeki cazip ödeme koşulları nedeniyle ilk tercih, birinci el konut oluyor. Ancak maddi şartlar elvermediği takdirde, ikinci el konut düşünülüyor. Yılbaşında yapılan KDV oranlarındaki yeni düzenlemeyle birlikte, ikinci el konut piyasasında da yılın ilk 6 ayında artış görüldü. İkinci el konut satışlarında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 16'lık bir artış yaşandı. RE/MAX Türkiye Pazarlama ve Operasyon Direktörü Gökhan Karahan, alternatif yatırım araçları değerlendirildiğinde, konuta yapılan yatırımların, yatırımcıların yüzünü güldürdüğünü söylüyor. 


KONUT ALAN KAZANDI 

Yapılan istatistikler sonucu gayrimenkulün ikinci tercih edilen yatırım aracı olduğunu söyleyen Karahan, "İlk sırayı altın alıyor. Altının en çok rağbet gören yatırım aracı olmasındaki en önemli etken, küçük birikimlerle de altın alınabilmesi. Örneğin, birkaç yüz liralık bir tasarruf gerçekleştirebilen bir...