28 / 03 / 2024

il il konut fiyatları

il il konut fiyatları

Interpress’in Merkez Bankası’nın konut fiyat endeksi verilerine göre son yıllarda İstanbul ve Ankara gibi illerden de göç alan İzmir, konut fiyatlarının en çok arttığı il oldu..

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

Türkiye'de en çok konut satışı yapılan 20 şehir! 

Konut satışlarında son zamanlarda yaşanan sıkıntılı dönemler ve mevcut satışlardaki gerçekleşen rakamlarda düşüş yaşanmaya devam ediyor. Buna göre ülke genelinde yaşanan bu sıkıntılı şartlara rağmen il il konut fiyatları merak konusu. 

İkinci, üçüncü eve vergi sistemi uygulanabilir değil! Konut fiyatları ne olur?

Merkez Bankası'nın önerdiği birden çok ev için ek vergi, gündemden düşmüyor. Peki bu vergi sektörde uygulanabilir mi? Uygulandığında fiyatlar düşer mi? İşte ayrıntılar...

'Bu aidatlarla yaşamak mümkün değil'! Konut sitelerinde yaşayanlar fahiş aidatlara karşı ne yapabilir? 

Konut sitesi aidatlarına uygulanan yüzde 220'ye kadar ulaşan zamlar isyan ettirdi. Peki fahiş aidat zamlarına karşı neler yapılabilir? İşte ayrıntılar...

2017’de 100 bin TL olan konut, eylül ayında 5 milyon 440 bin TL oldu!

Kiralar faize kıyasla düşük, faizler ise konut kredisi konusunda çok yüksek. Kiracı için konut satın almak mümkün değil. Konut sahiplerini ise kiralar tatmin etmiyor. Kıskaca alınan halk, artan kiralarla baş etmek zorunda bırakılıyor.

Ayda 1.500 lira ödeyerek ev sahibi olun! Beklenen TOKİ 81 il konut projesi şartları neler? Elinizi çabuk tutun

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi” ile duyurduğu TOKİ ihaleleri başlamak üzere. Peki TOKİ aracılığı ile ev sahibi olmak için şartlar neler? Aylık ne kadar ücret ile ev sahibi olabilirsiniz? İşte detaylar…

Konut fiyatları hangi bölgelerde arttı?

Konut fiyatlarında son dönemde bir hayli artış yaşanıyor. Artan enflasyonla birlikte il il konut fiyatlarındaki yüzdelik artışı sizler için bir araya getirdik.

İstanbul'un hangi ilçesinde konut fiyatları arttı?

İstanbul Beykoz'da imar planlarının çözüme kavuşmasının ardında ilçe içerisinde konut fiyatları artış yaşadı.

En yüksek konut kirası hangi ilçelerde?

Değerleme ve danışmanlık alanında gayrimenkul alanının öncülerinden olan TSKB Gayrimenkul Değerleme, Ege ve Güney kesimlerdeki kiralık ev piyasasını analiz etti. Peki ege ve güney kesimlerdeki konut kira fiyatları arttı mı? En yüksek kira hangi ilçede ödeniyor? İşte ayrıntılar...

Konut satışında Eskişehir’in yıldızı hangi ilçeler oldu?

Son zamanlarda hayata geçirilen yatırımlarla dikkat çeken Eskişehir'de en çok konut hangi ilçelerde satıldı?

İzmir'de Nisan ayında en çok konut hangi ilçede satıldı?

Geçtiğimiz hafta TÜİK tarafından Nisan ayı konut satış verileri açıklandı. Peki bu verilere göre İzmir'de kaç konut satıldı? İzmir'de en çok konut hangi ilçede satıldı? İşte ayrıntılar...

TOKİ'nin 8 il için kurasız konut satışı başvurular sona eriyor! 

TOKİ geçtiğimiz günlerde 8 il için uygun fiyatlı konut satışı duyuru yayınlamıştı. 114 bin 62 TL'den başlayan daireler için başvurular sona ermek üzere. 

Satılık konut fiyatları en çok hangi il ve ilçelerde arttı?

Türkiye’nin uzman emlak platformu Hürriyet Emlak’ın ülke genelini ele alarak hazırladığı Şubat 2021 Emlak Endeksi verileri açıklandı. Peki satılık konut fiyatları en çok hangi il ve ilçelerde arttı?

il il konut fiyatları Haberi

il il konut fiyatları

Türkiye’de konut fiyatlarının en fazla yükseldiği ilin İzmir olduğunu ortaya çıkarken konuyla ilgili medyada inceleme yapan Interpress’in Merkez Bankası’nın konut fiyat endeksi verilerinden derlediği bilgilere göre, İstanbul’un fiyat yükselme grafiğinde Türkiye ortalamasının altında kaldığı ortaya çıktı. 

Verilere göre, son yıllarda İstanbul ve Ankara gibi illerden de göç alan İzmir, konut fiyatlarının en çok arttığı il olurken Ege’nin incisinin fiyat yükselme performansıyla İstanbul’u bile neredeyse üçe katladığı görüldü. Fiyat artış yüksekliğine göre İzmir’i yine Ege Bölgesi’nden Aydın, Denizli ve Muğla’nın takip ettiği görüldü.

Marmara Bölgesi'nden Bilecik,Bursa, Balıkesir ve Çanakkale’de yine konut fiyat artışı yüksek olan illerimiz olarak öne çıktı. Bu illeri Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’ın izlediği tespit edildi.

İstanbul ortalamanın altında kaldı

Son bir senede medyaya konut ile ilgili 680 binden fazla haber yansırken,...