24 / 04 / 2024

ilamsız icra takibi

ilamsız icra takibi

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'İcradan tarlasını aldığım kişi “Tarlam ucuza gitti” diyerek ilamsız icra takibi gönderdi. Ben itiraz ettim, icra durdu. Şimdi itirazın iptali yoluna gidecek olursa, nasıl bir durumla karşılaşırım?' sorusunu yanıtladı.

Aidat gideri ödenmezse ne oluyor?

Gayrimenkul sahipleri ya da kiracılarının yakındığı konuların başında gelen aidat ödenmediğinde yönetim ilamsız icra takibine başvuruyor.

İcrada ilamsız takip etmek ne demek?

İcrada ilamsız takip etmek ne demek?: İlamsız icra takibi, mahkeme tarafından verilen bir hükmü içeren ilam niteliğindeki bir belgeye dayanmayan icra takiplerine deniyor. İşte İcra ve İflas Kanunu kapsamındaki esaslar...

İlamlı icra takibi nedir?

Hukuksal bir terim olan ilamlı icra takibi nedir, yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İcra takibine alınan borç miktarı 53,5 milyar liraya kadar yükseldi! 

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bankaların tüketicilerden zamanında tahsil edilemediği için icra takibine aldıkları bireysel kredi ve kredi kartı alacakları ise söz konusu haftada 1,1 milyar lira daha yükselerek 53,5 milyar lira olduğunu ifade etti. 

Gökhan Yıldız kimdir? Gökhan Yıldız, Kalyon Gayrimenkul Yatırım’da icra kurulu üyesi oldu!

Gökhan Yıldız kimdir? , Gökhan Yıldız ne iş yapmaktadır? Kalyon Gayrimenkul Yatırım İcra kurulu üyesi olan Gökhan Yıldız hakkında merak edilenler.

Kemer Country sitesindeki 94 kişi bakanlığa icra takibi başlattı!

Kemer Country sitesindeki 94 ünlü isim, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na karşı icra takibi başlattı.

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Ev sahipleri de kiracılar da gözünü dört açsın! Faizle tazminat davası açılabilir! Takibi elden bırakmayın!

Kahramanmaraş depremi on ili birden etkiledi ve büyük yıkımlar meydana geldi. Bu noktadan sonra binalarınızın sağlam olup olmadığını öğrenmek sizin elinizde! İşte detaylar!

Çiftçilere Tarım Kredi Kooperatifleri'nden destek müjdesi! Kredi limitleri güncelleniyor, borç faizleri siliniyor! 

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin çiftçiye sağlanan destekleri artırmak amacıyla harekete geçti. Bu kapsamda çiftçilerin borçları için icra takibi kaldırılıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor ve kredi limitleri güncelleniyor. İşte çiftçilerin yüzünü güldüren o açıklamalar...

Tarım Kredi'den çiftçilere müjde! İcra takibi kalkıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor!

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin çiftçi desteklerini artırmak için kolları sıvadı. Bu kapsamda bazı yeni düzenlemeler yapıldı. Milyonlarca çiftçi için icra takibi kaldırılıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor ve kredi limitleri güncelleniyor. İşte ayrıntılar...

Site aidatını ödemeyenlere icra takibi başlatılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında site aidatları ödemelerini kaleme aldı. Peki site aidatı ödemeyene ne yapılabilir?

Bursa'da kirasını ödeyemeyen esnaflara icra takibi başlatıldı!

Bursa'da Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne bağlı kafe ve restoran işletmecileri, kiralarını ödeyememeleri sebebiyle haciz tehdidiyle karşılaştı. 

Eski site yönetimden kalan borçlar ne olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, sitede yapılan incelemede eski yönetimin yeni yönetime 200 bin TL borç bıraktığı ve 43 bin TL'lik icra takibi olduğu, bu durumda ne yapılacağı soruldu. 

Borçlu kişinin evi haczedilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde icra takibi ve haciz işlemlerini kaleme aldı. 

Silivri'de kooperatif üyelerine senet vurgunu!

Çoğu imam olmak üzere onlarca kişiye sahte senetlerle icra takibi başlatan emekli imam ve sevgilisi hakkında 500 yılı aşan hapis istemi ile dava açıldı. 

Devre tatillerde bu sorunu yaşayanlar dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper 'Devre tatil satın aldım. Ancak yıllık aidat bedellerini ödemedim. Hakkımda icra takibi yaptılar. Dava açtım ve davayı kazandık. Takip yaptık ama gördük ki artık karşımızda satın aldığımız şirket yok. Bu durumda biz alacağımızı nasıl geri temin edeceğiz?' sorusunu cevapladı.

ilamsız icra takibi Haberi

ilamsız icra takibi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'İcradan tarlasını aldığım kişi “Tarlam ucuza gitti” diyerek ilamsız icra takibi gönderdi. Ben itiraz ettim, icra durdu. Şimdi itirazın iptali yoluna gidecek olursa, nasıl bir durumla karşılaşırım?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Dosya alacaklısı ve ihale alıcısı olarak icradan tarlasını aldığım kişi “Tarlam ucuza gitti” diyerek sebepsiz zenginleşmeye dayalı olarak bana ilamsız icra takibi gönderdi. Ben de itiraz ettim, icra durdu. Şimdi itirazın iptali yoluna gidecek olursa, nasıl bir durumla karşılaşırım? ● S.C.

Okuyucumun önceki durumunu açıklayayım, sonra yanıtıma geçeyim. Okuyucum birinden alacaklı. Onun aleyhine icra takibi yapmış, takip kesinleşmiş, mallarına haciz tatbik etmiş.

Bu arada hacze konu olan bir tarla. Neticede iş paraya çevrilmeye gelmiş, tarla ihaleye çıkarılmış ve...