26 / 04 / 2024

Çiftçilere Tarım Kredi Kooperatifleri'nden destek müjdesi! Kredi limitleri güncelleniyor, borç faizleri siliniyor! 

Çiftçilere Tarım Kredi Kooperatifleri'nden destek müjdesi! Kredi limitleri güncelleniyor, borç faizleri siliniyor! 

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin çiftçiye sağlanan destekleri artırmak amacıyla harekete geçti. Bu kapsamda çiftçilerin borçları için icra takibi kaldırılıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor ve kredi limitleri güncelleniyor. İşte çiftçilerin yüzünü güldüren o açıklamalar...



Sabah Gazetesi köşe yazarı Dilek Güngör, bugünkü köşesinde çiftçiler için sağlanacak yeni destekleri kaleme aldı. Dilek Güngör, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin çiftçi desteklerini artırmak amacıyla harekete geçtiğini vurguladı. 

Çiftçilere Tarım Kredi Kooperatifleri nden destek müjdesi! Kredi limitleri güncelleniyor, borç faizleri siliniyor!  

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, çiftçi desteklerine ilişkin yeni yol haritasını açıkladı. Bu kapsamda ilk adımda milyonlarca çiftçiyi rahatlatacak önlemlere imza atılacak. 

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, yemde yüzde 65, gübrede 75-80 dışa bağımlılık olduğuna dikkat çekerek, hammadde yükseldiğinde fiyatın da kontrol edilemediğini belirtti. Fakat Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından ürünlerin sonbaharda cari fiyatlardan düşük şekilde çiftçiye verilmesi planlanıyor. Çiftçiye sağlanan gübre, mazot ve yem konularında da hasat sonrasında mahsuplaşılacağı belirtildi. Aynı zamanda çiftçilerin kredi erişimi de esnekleştirilerek kolay hale getirilecek. 

Peki çiftçilere sağlanacak yeni destekler neler? Çiftçilere verilecek kredi limitleri artacak mı? İşte milyonlarca çiftçinin yüzünü güldüren o destekler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön