19 / 04 / 2024

Çiftçilere Tarım Kredi Kooperatifleri'nden destek müjdesi! Kredi limitleri güncelleniyor, borç faizleri siliniyor! 

Çiftçilere Tarım Kredi Kooperatifleri'nden destek müjdesi! Kredi limitleri güncelleniyor, borç faizleri siliniyor! 

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin çiftçiye sağlanan destekleri artırmak amacıyla harekete geçti. Bu kapsamda çiftçilerin borçları için icra takibi kaldırılıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor ve kredi limitleri güncelleniyor. İşte çiftçilerin yüzünü güldüren o açıklamalar...



KEFALET SİSTEMİ SONA ERİYOR 

Tarım Kredi Kooperatifleri üreticinin finansman ihtiyacını en uygun şekilde giderdiği önemli kuruşlardan. Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından, çiftçilerin artık krediye erişiminin bankalardan daha esnek olması için bazı adımlar atılıyor. Bu çerçevde, teminat şartları bankalardan daha esnek olacak ve kefalet sistemi de bitirilecek. 

Çiftçilere Tarım Kredi Kooperatifleri nden destek müjdesi! Kredi limitleri güncelleniyor, borç faizleri siliniyor! 

YASAL TAKİP BİTİYOR 

Çiftçinin borcunu ödememesi durumunda  icra yoluyla yasal takip uygulamasında da sona gelindi. Eğer bütün yollar tıkanırsa, uygulamaya devam edilebileceğine dikkat çekildi. 

Böylece Tarım Kredi 'traktörümü aldı, tarlama çöktü' gibi haberlerin de tarihe gömülmesi planlanıyor. Çiftçilerin geçmiş borçları için yapılandırma devreye alınacak. 

Çiftçilere Tarım Kredi Kooperatifleri nden destek müjdesi! Kredi limitleri güncelleniyor, borç faizleri siliniyor! 

BORÇLU ÇİFTÇİLERE FAİZSİZ VE 60 AY TAKSİTLİ ÖDEME İMKANI 

Geçmişte borcu bulunan çiftçiler ödemelerini bir defada yaparsa, faiz uygulanmayacak ve borcunun yüzde 10-20-30'luk kısmını peşin ödeyenlere kalan tutarı 60 aya kadar taksitlendirme imkanı sunulacak. Ödemelerini gerçekeştiren iftçi 2. gününde tohum, ilaç, gübre ve yem alma hakkını kullanabilecek. Tarım Kredi Kooperatifleri, 2022'de çiftçilere 14 milyar lira kredi kullandırmayı hedefliyor. 

Çiftçilere Tarım Kredi Kooperatifleri nden destek müjdesi! Kredi limitleri güncelleniyor, borç faizleri siliniyor! 

KREDİ LİMİTLERİNDE GÜNCELLEME 

Uygulama çerçevesinde, Çiftçi Kayıt Sistemi'nden borca bakılıyor, gelir hesaplanıyor ve kredi limiti bu şekilde tespit ediliyor. Limitler çoğunlukla çiftçilerin gereksinimlerini karşılıyor. Örneğin hayvan başına 1kg yem tüketiliyorsa ve 100 hayvana sahipse, limiti 100 kg karşılığı yem şeklinde yapılacak. 

Örneğin, çiftçi 100 dekar arazide arpa-buğday yetiştiriyorsa dekar için harcadığı (gübre, ilaç, tohum vb) giderlerin hepsi 100'le çarpılarak limit hesaplanacak ve kredi limiti ihtiyaca göre belirlenmiş olacak. 

İslam Memiş'ten son dakika dolar ve Euro açıklaması geldi! Her dediği çıkmıştı, yeni açıklaması titretti! Bakın ne dedi?

Motorine 2.50 TL indirim müjdesi! Yarından itibaren depolar dolacak! İşte Opet, PO, Shell 28 Haziran 2022 fiyat listesi

Emekli bayram ikramiyesinde son dakika! Bayram ikramiyesi kaç lira ödenecek? İkramiyeler ne zaman hesaplara yatacak?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön