26 / 04 / 2024

Tarım Kredi'den çiftçilere müjde! İcra takibi kalkıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor!

Tarım Kredi'den çiftçilere müjde! İcra takibi kalkıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor!

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin çiftçi desteklerini artırmak için kolları sıvadı. Bu kapsamda bazı yeni düzenlemeler yapıldı. Milyonlarca çiftçi için icra takibi kaldırılıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor ve kredi limitleri güncelleniyor. İşte ayrıntılar...



Sabah Gazetesi köşe yazarı Dilek Güngör, bugünkü köşesinde çiftçilere verilen kredileri ve sağlanan destekleri kaleme aldı. Dilek Güngör, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin çiftçi desteklerini artırmak için kolları sıvadığına dikkat çekti. 

Tarım Kredi den çiftçilere müjde! İcra takibi kalkıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor! 

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseeyin Aydın, yeni yol haritasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yol haritasının ilk adımında milyonlarca çiftçiyi rahatlatacak önlemler yer alıyor. 

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseeyin Aydın'ın aktardığına göre, yemde yüzde 65, gübrede 75-80 dışa bağımlılık bulunuyor ve hammadde yükseldiğinde fiyat da kontrol edilemiyor. Ancak Tarım Kredi, ürünleri sonbaharda cari fiyatların altında çiftçiye vermeyi planlıyor. Çiftçiye sağlanan gübre, mazot ve yem konusunda da hasatın ardından mahsuplaşılacak. Aynı zamanda çiftçilerin krediye erişimleri de esnekleştirilecek. 

Peki çiftçilere verilen kredi limitleri ne kadar? Borçlu çiftçilere faiz uygulanıyor mu? İşte milyonlarca çiftçiye sağlanacak yeni destekler...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön