27 / 04 / 2024

ilginç mimari

ilginç mimari

Dünyanın en dar evi Polonya'nın başkenti Varşova'da iki binanın arasında yer alıyor. Bu 'imkânsız ev'in dışarıdan genişliği sadece 152 cm. İşte bu ilginç mimarinin öyküsü...

Bu bina havada duruyor!

İngiltere'nin başkenti Londra'nın turistik semtlerinden Covent Garden'da İngiliz heykel ve enstalasyon sanatçısı Alex Chinneck imzalı "havada duran bina", bu semti gezen binlerce kişinin dikkatini çekiyor.

Rize'deki marangozdan ilginç mimari!

Rize'de yaşayan marangoz Kadir Aksoy, yaptığı pandemi sığınağıyla hem izole oluyor hem de doğanın keyfine devam ediyor. İlginç mimari görenleri hayrete düşürüyor.

Dünyadaki en ilginç tasarımlı 10 yapı!

Dünyadaki en ilginç tasarıma ve mimariye sahip yapılar sizler için araştırıldı. İşte mimari yapısıyla şaşırtan 10 bina....

İşte dünyadaki en ilginç mimari tasarımlar!

Güney Koreli fotoğrafçı Anh Nguyen'in mimari ve insan temalı fotoğraflar çekti. Nguyen'in çektiği mimari tasarımlar ilgi çekiyor...

İşte dünyanın en ilginç mimari tasarımları!

Güney Koreli fotoğrafçı Anh Nguyen, ilginç mimari eserleri fotoğrafladı. Sanatçı, çalışmalarını mimari ve insana odaklı yaptı.

İşte en ilginç mimari yapılar!

Farklı tasarımlarıyla öne çıkan mimari yapılar görenleri şaşırtmaya devam ediyor. İşte güzellikleriyle büyüleyen o yapılar...

Dubai Gelecek Müzesi 2017'de tamamlanacak!

Sıra dışı yapılarıyla bilinen Dubai, bir başka ilginç mimari yapı inşa etmeyi planlıyor. Gelecek Müzesi adı verilen binanın 2017'de bitirilmesi planlanıyor.

İşte dünyanın çok fazla bilinmeyen 7 mimari harikası!

Dünyanın mimari harikalarından olup da fazla bilinmeyen yapılarını belirlemek için Quora adlı sitede yapılan ankette ilginç sonuçlar ortaya çıktı. İşte dünyanın çok fazla bilinmeyen 7 mimari harikası...

TOKİ'nin 7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması'na dava!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TOKİ’nin düzenlediği, “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması”na dava açtı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, yarışma şartnamesinin hiçbir yasal düzenlemeyi dayanak almadığını söyledi.

Ytong Mimari Fikir Yarışması sonuçlandı

Modern yapılaşmaya yön veren Türk Ytong’un düzenlediği 'Kültürel Süreklilik Aracı Olarak Mimarlık' konulu 2014 Ytong Mimari Fikir Yarışması’nda, 57 proje arasında yapılan değerlendirmede, 4 proje ödüle değer bulundu.

Oluşum Mimari Tasarım ve Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Oluşum Mimari Tasarım ve Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi, Cem Karataş, Mesut Ayvaz tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 2 Eylül'de Sultangazi, Uğur Mumcu Mahallesi'nde kuruldu.

Ortahisar Belediyesi'nden yeni mahalleler için 25 ayrı mimari proje!

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarının mimari özelliklerini taşıması amacıyla Ortahisar Belediyesi olarak vatandaşa teknik destek vereceğiz." dedi.

AKN Mimari Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

AKN Mimari Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 12 Ağustos 2014 tarihinde 100 bin TL sermaye ile kuruldu. AKN Mimari Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Müdürü Okan Akan...

Server Mimari Yapı Sanayi İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Server Mimari Yapı Sanayi İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi 11 Ağustos 2014 tarihinde Serpil Çetinkaya tarafından 50 bin TL sermaye ile İstanbul Maltepe'de kuruldu.

ilginç mimari Haberi

ilginç mimari

Dünyanın en ince evi Polonya'nın başkenti Varşova'da iki binanın arasında yer alıyor.


2009 yılında Polonyalı tasarımcı Jakub Szczesny Chlodna Caddesi 22 numaradaki iki evin arasındaki kullanılmayan boşluğu ilk gördüğünde oraya bir şey inşa etmesi gerektiğini hissetmişti.


Szczesny, özgün bir mimari proje olarak Varşova'da bulunan iki bina arasında inşa edilmek üzere daracık bir ev tasarladı.


Chlodna 22 ve Zelazna 74 binaları arasında inşa edilecek ve başlangıçta "imkansız ev" olarak isimlendirdiği evin dışarıdan genişliği 152 cm iken iç genişliği 72 cm ile 133 cm arasında...