26 / 04 / 2024

ilk gıda ihtisas OSB

ilk gıda ihtisas OSB

Ayvalık'ta Türkiye'nin ilk gıda ihtisas organize sanayi bölgesinin yapımına başlandı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yatırımcılara çağrı yaptı.

Tarım, gıda ve içecek sektöründen 10 ayda 21,29 milyar dolarlık ihracat!

2023 yılının ilk 10 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, 2022 yılının aynı döneme göre yüzde 5,64 artışla 21,29 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi.

Kırklareli İspay İhtisas Emlak İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Kırklareli İspay İhtisas Emlak İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli bugün gerçekleştirildi. Kırklareli İspay İhtisas Emlak İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Bakırköy'de yapıldı.

Tarım, gıda ve içecek sektörü yılın ilk çeyreğinde 12,23 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli'ne göre, 2023 yılının ilk 6 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, geçen sene aynı dönemine kıyasla yüzde 1,04 yükselişle 12,23 milyar dolarlık ihracat yaptı.

Küresel gıda fiyatlarında yükseliş! Nisanda 127,2 seviyesine çıktı!

Dünya gıda fiyatları nisanda 127,2 seviyesine çıkarak son bir yıldır ilk kez artış gösterdi. Küresel gıda fiyatlarında yükseliş. Nisanda 127,2 seviyesine çıktı.

Bu bankanın müşterisi iseniz bayram edeceksiniz! Gıda harcamalarınıza ortak oluyor! 

VakıfBank, Worldcard ile 1-24 Mart 2023 tarihlerinde gıda marketi, kasap, manav ve şarküteri alanlarında World üye işyerlerinden bir kerede yapacağınız ilk 400 TL ve üzeri harcamalarınızdan sonraki her 400 TL ve üzeri alışverişe 25 TL, toplam 250 TL Worldpuan hediye ediyor.

Gıda fiyatlarına kuraklık dopingi! En çok etkilenecek ürünler peş peşe açıklandı! 

Tarımsal kuraklığın ilk etapta hububat ürünlerini etkilemesi beklense de sebze ekim alanlarını daraltması, meyve ve hatta bal üretiminde de rekolteyi azaltıp, gıda enflasyonunu tırmandırması öngörülüyor. İşte ayrıntılar...

Antalya'da yılın ilk günlerinden turizm rekoru!

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından Antalya’ya yılın ilk günlerinde gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 27,7 arttı.

Aynes Gıda'yı satın alan Tarım ve Kredi Kooperatifleri'nden ilk açıklama geldi! Türkiye'nin ünlü süt markasıydı

Türkiye'de ünlü markalar arasında yer alan Aynes Gıda, TMSF aracılığıyla Tarım ve Kredi Kooperatifleri'ne satıldı. Devralma işleminin ardından ilk açıklamayı yapan ürkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, sektörde ciddi bir oyuncu olacaklarını söyledi.

Türkiye gıda enflasyonunda ilk sırada! Gıda zamlarına karşı ne yapılacak? Araştırmadaki ağır risk uyarısı dikkat çekti

Raporda, gıda fiyatlarındaki mevcut trendin sürmesi halinde gıda enflasyonunun Türkiye'de satın alma gücünde yüzde 100'ün üzerinde kayıp anlamına geleceği ifade edildi.

Adıyaman'ın Gıda İhtisas OSB projesi meclis gündeminde!

Adıyaman'da Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapılmasına yönelik bir çalışma olup olmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kandıra Gıda İhtisas OSB'yi 10 yıl geciktiren binada yıkım!

​​​​​​​Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesini 10 yıl kadar erteleten binanın yıkımına başlandı.

Bilecik Gölpazarı Gıda İhtisas OSB'nin tarım arazilerine etkisi!

Bilecik ilinde yapılması planlanan Gölpazarı Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin tarım arazilerine etkisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tüzün, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'nin ilk gıda ihtisas OSB'si Ayvalık'ta kuruluyor!

Ayvalık'ta Türkiye'nin ilk gıda ihtisas organize sanayi bölgesinin yapımına başlandı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yatırımcılara çağrı yaptı.

ilk gıda ihtisas OSB Haberi

ilk gıda ihtisas OSB

Türkiye'nin ilk gıda ihtisas organize sanayi bölgesi Ayvalık'ta yükseliyor. 

Sabah'ta yer alan habere göre; gıda OSB'de süt ürünleri, et mamulleri, zeytin işleme, meyve suyu üretimi, bakliyat kurutma ve paketleme, bisküvi üretimi gibi farklı sektörler arasında faaliyet gösteren yatırımcıların yer alması planlanıyor.

Yatırımcılara çağrı yapan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Ayvalık Gıda ve Gıda İşletmeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde yerinizi bu günden ayırtmaya hazırlanın" dedi.