27 / 04 / 2024

Bilecik Gölpazarı Gıda İhtisas OSB'nin tarım arazilerine etkisi!

Bilecik Gölpazarı Gıda İhtisas OSB'nin tarım arazilerine etkisi!

Bilecik ilinde yapılması planlanan Gölpazarı Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin tarım arazilerine etkisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tüzün, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik ilinde yapılması planlanan Gölpazarı Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin tarım arazilerine etkisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tüzün, sorusunun Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tüzün, ''Bilecik ili Gölpazarı ilçesi Aktaş Köyü'ne yapılması planlanan ''Gölpazarı Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'' ile ilgili Bakanlık onayının çıkması, tek geçim kaynağı olan tarım arazilerini kaybetme gerçeği ile karşı karşıya getirmiştir'' diye konuştu.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'ün soruları:
1- Yapılacak olan OSB Aktaş Köyü'nün tarım arazisini yok edeceğini göz önünde bulundurarak, köylülerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için nasıl bir proje düşünüyorsunuz?
2- Aktaş Köyü arazileri 1. sınıf tarım alanı iken, 2. sınıf tarım alanı statüsüne geçirilme sebebi planlanan OSB'sini Gölpazarı ilçemizde daha verimsiz tarım topraklarının olduğu bir bölgeye yapmayı düşünüyor musunuz?


Geri Dön