29 / 03 / 2024

İmar affı süresi uzatıldı mı

İmar affı süresi uzatıldı mı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "15 Haziran'da imar barışına başvuru süresi tamamlanıyor. Herhangi bir uzatma şu an için söz konusu değil." dedi...

İmar affı süresi uzatıldı!

8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar affında başvuru tarihi 31 Ekim 2018'de sona erecekti. Vatandaşların yoğun talebi üzerine imar affı süresi uzatıldı..

Askı süresi nedir?

İmar planları birçok taşınmaz, tarla ve arsa sahibini ilgilendiren bir konudur. Bu nedenle imar planları ile ilgili süreçlerin öğrenilmesi elzemdir. Askı süresi de bunlardan biridir ve imar planlarında sıklıkla bahsedilen bir süreçtir. Peki askı süresi nedir ve en fazla ne kadardır?

İmar planı değişikliği askı süresi!

İmar planları; onay tarihinin ardından belediye başkanlığı tarafından belirlenen ilan yerlerinde ve ilgili idarelerin internet sayfalarında askıya çıkıyor. Peki, imar planı değişikliği askı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

İmar affı ödeme süresi 31 Aralık'a uzatıldı!

İmar affının ödeme süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı. İmar affına başvuru yapanlar, bedelin en az yüzde 25’ini 31 Temmuz’a kadar, kalan kısmını ise 31 Aralık tarihine kadar taksitle yatırabilecek....

İmar barışı ödeme süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı!

İmar barışında ödeme süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı. Yapı Kayıt Belgesi için başvurmuş olanlar, bedelin en az yüzde 25’ini 31 Temmuz’a kadar, kalan kısmını ise 31 Aralık tarihine kadar taksitle yatırabilecek....

İmar barışı süresi için verilen yeni son tarih!

İmar barışı başvuru süresi 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecekti. Ancak vatandaşların beklediği imar barışı süre uzatımı kararı geldi. İşte imar barışı süresi için verilen yeni son tarih..

İmar affı süresi uzatıldı!

8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar affında başvuru tarihi 31 Ekim 2018'de sona erecekti. Vatandaşların yoğun talebi üzerine imar affı süresi uzatıldı..

İmar barışı süresi uzatıldı mı?

İmar barışında başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılıyor. Peki, imar barışı süresi uzatıldı mı? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklaması..

İmar barışı başvuru süresi uzatılacak mı?

İmar affı ile mevzuata aykırı yapıların imar sorunu da çözülüyor. Peki, 31 Aralık 2017 öncesinde yapılan yapıların faydalanabileceği imar barışı başvuru süresi uzatılacak mı?

İmar barışı başvuru süresi uzatıldı mı?

İmar barışı kapsamında 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için Yapı Kayıt Belgesi alınabiliyor. Peki, başvurular ne zamana kadar yapılabiliyor? İmar barışı başvuru süresi uzatıldı mı?

İmar affının süresi ne kadar?

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapıları kapsayan imar affının süresi ne kadar? İmar affına ne zaman kadar başvurulabilir? İmar affında alınan belge ne zamana kadar geçerli olur?

İmar barışı süresi!

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, imar barışı süresi nedir? Başvurular ne zamana kadar yapılacak, belge ne zamana kadar geçerli olacak?

Yapı kayıt belgesinin geçerlilik süresi!

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, yapı kayıt belgesinin geçerlilik süresi nedir?

İmar planı geçerlilik süresi!

İmar planı, bölge planı ve çevre düzeni plan kararına uygunluğu sağlanarak, belediye sınırları içinde kalan yerler için belediyelerce yapılır veya yaptırılır. Peki, imar planı geçerlilik süresi kaç senedir?

İmar affı süresi uzatıldı mı Haberi

İmar affı süresi uzatıldı mı

Türkiye Belediyeler Birliğinin Meclis Toplantısı'nın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışına ilişkin son bilgileri paylaştı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kurum, imar barışının uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin soru üzerine, "İmar barışı vatandaşımızın mülkiyet problemlerini yine elektrik, su, doğal gazla alakalı alamadıkları hizmetleri almaları açısından yapılmış bir düzenleme ve 31 Aralık 2017 tarihine kadar yapılmış yapılarımızı ilgilendiriyor. Başvurumuzu biliyorsunuz daha önce gelen talepler doğrultusunda iki kez uzattık. Son başvuru tarihimiz 2 gün sonra. 15 Haziran 2019 tarihinde imar barışına başvuru süresi tamamlanıyor. Herhangi bir uzatma şu an için söz konusu değil." değerlendirmesini yaptı.

 "10 milyon kişi imar barışından faydalandı"

Bu süreçte imar barışından yaklaşık 10 milyon 79 bin vatandaşın yararlandığına işaret eden Bakan Kurum, en...