23 / 04 / 2024

imar affına girmeyen bölgeler

imar affına girmeyen bölgeler

İmar affı kapsamında alınabilen Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar affına girmeyen bölgeler hangileridir?

DEVA Partisi'nden imar affı tepkisi: Bunlar yapılsaydı binlerce kişi yaşıyor olurdu!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler ile imar affına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Ekmen'in o tepkisi ve açıklamaları..

CHP'den ilk Murat Kurum yorumu geldi: 'İmar affına imza atan...'

Murat Kurum'un AK Parti'den İBB adayı olması ile ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "2019'da imar affına imza atan bir bakan olarak tarihe geçtiğini hepimiz hatırlıyoruz" diye konuştu.

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

İmar affına köklü düzenleme geliyor! Adalet Bakanı Bozdağ resmen açıkladı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, imar affına ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında imar affında köklü düzenleme yapılacağını söyledi.

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

İmar affı müteahhitleri kurtaracak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı!

Yaşanan deprem felaketinin ardından gözler yine müteahhitlere çevrilirken, yıkılan 10 ildeki binaları yapan bu kişiler de tek tek göz altına alınmaya başladı. Peki müteahhitler, 2018 yılında çıkarılan imar affı ile kurtulabilir mi? İşte yanıtı…

Yeni imar affı gelecek mi? Depremle yeniden gündemde! Japon uzman resmen uyardı! 

2018'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Gaziantep’te 76 bin 605, Hatay’da 71 bin 738 imar barışına ilişkin başvuru olduğuna dikkat çekmişti. Depremin ardından yeniden gündeme imar barışı geldi. Yeni imar affı gelecek mi? İşte ayrıntılar...

2023 imar affı son dakika! İmar affı çıktı mı? İmar affı ne zaman başlayacak? 2023 imar affı çıkacak mı?

İmar affına dair sorulan sorular hız kazandı. Vatandaşlar imar affının çıkıp çıkmayacağını sorguluyor. İşte 2023 imar affına dair detaylar!

İmar barışı bekleyenler dikkat! İmar affı geliyor mu? Şimdi bu son dakika detaylarına bakın! 2023 imar affı...

Yeni imar barışı için resmen nefesler tutuldu. İmar barışı bekleyenler dikkat! İmar affı geliyor mu? Şimdi bu son dakika detaylarına bakın! 2023 imar affı...

2023 imar affı çıkacak mı? Yeni imar affı çıkacak mı? İmar barışında son gelişmeler!

İmar affına dair sorular sorulmaya devam ediliyor. Vatandaşlar imar affının çıkıp çıkmayacağını sorguluyor. İşte bu konuya dair detaylar!

İmar barışında son dakika depremi! 2023 imar affı geliyor mu? İmar barışı bekleyenler hemen ayrıntılara bakın!

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketinin duyurulmasından sonra tüm dikkatler yeniden imar affına odaklandı. Peki imar barışı gelecek mi? İşte ayrıntılar...

İmar affı 2023'te ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? İmar Barışı hakkında son detaylar...

Yeni yılın gelmesiyle birlikte gözler imar affına çevrildi. Peki, İmar affı 2023'te ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? İmar Barışı hakkında son detaylar...

İmar affında son durum! İmar affı ne zaman olacak? 2023 imar affı çıkacak mı? Torba yasada imar affı var mı?

İmar affına dair son durum aralık ayının ilk günlerinde vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan imar barışı yasa teklifi, 11 Ekim’de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona gönderilmişti.

imar affına girmeyen bölgeler Haberi

imar affına girmeyen bölgeler

Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. İmar affı başvuruları e-devlet üzerinden 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılabiliyor. 

Müracaatın e-Devlet üzerinden yapılması durumunda, Yapı Kayıt Belgesi formunun eksiksiz olarak doldurulmasından ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılmasından sonra, Yapı Kayıt Sistemi tarafından oluşturulan Yapı Kayıt Belgesi talepte bulunan yapı sahibince e-Devlet üzerinden alınıyor. Bu belge yapı yıkılana kadar geçerli oluyor. 

Kanunen bazı bölgeler imar affı kapsamı dışında tutuluyor. İmar affına girmeyen bölgeler hangileridir?

İstanbul Boğazı ile Unkapanı’ndan girip Süleymaniye Camisi’ni çevreleyen alandan Sultanahmet Meydanı ve Topkapı Sarayını içine alan 308 hektarlık Tarihi Yarımada ve Çanakkale Savaşlarının yapıldığı Seddülbahir Alçıtepe’yi içine alan bölgedeki yapılar yararlanamıyor. Yapı kayıt belgesi düzenlenemeyecek yapılar Tebliğ'te şu şekilde açıklanıyor:

(1) Yapı Kayıt Belgesi;

a) 18/11/1983 tarihli...