28 / 03 / 2024

imar barışı başvuru 2018

imar barışı başvuru 2018

Türkiye'de 13 milyon kaçak ve ruhsatsız yapıyı ilgilendiren imar barışı başvuruları devam ediyor. Uygulama kapsamında başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor. İşte başvurular hakkında her şey...

İstanbul'daki yapıların yarısı kaçak!

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, İstanbul'daki kaçak yapılaşma sorununa dikkat çekti. Aşa, İstanbul'daki yapıların yarısının kaçak olduğunu belirtti.

İmar barışı başvurusu nasıl yapılır?

İmar barışından faydalanarak yapı kayıt belgesi almak isteyenler başvurularını nereden yapabiliyor? İmar barışı başvurusu nasıl yapılır?

İmar barışı başvuru kılavuzu!

İmar barışı başvuruları 8 Haziran itibari ile başlıyor. Başvurular Ekim ayı sonuna kadar devam edecek. Peki, başvurular nasıl yapılacak? İşte imar barışı başvuru kılavuzu...

İmar barışı başvuru işlemleri 2018!

İmar barışı başvuruları yarın itibariyle başlıyor. İmar barışına 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvurulabilecek. Peki, imar barışına nasıl başvurulacak? İşte imar barışı başvuru işlemleri 2018..

İmar barışı başvuruları yarın başlıyor!

İmara aykırı konutların yararlanacağı imar barışında başvurular yarın başlıyor. Müracaatlar e-Devlet sistemi üzerinden veya Bakanlığın il müdürlüklerinden yapılabilecek..

İmar Barışı'na en çok başvuru Beykoz'dan yapıldı!

İstanbul’da imar Barışı'na en çok başvuru yapılan ilçe Beykoz oldu. Beykoz’da 35 binin üzerinde kişi başvuruda bulundu.

Manisa'da imar barışı için 16 bin 932 başvuru!

31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş  olan yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen imar barışından yararlanmak için 16 bin 932 yapı sahibi Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptı.

İmar barışında 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2018'de hayata geçirilen imar barışı uygulaması kapsamında, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılaşmaya gidilen 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını açıkladı...

İmar barışı başvurusu yapılan hazine taşınmazlarıyla ilgili 10 soru TBMM'de!

İmar barışı başvurusu yapılan yapıların bulunduğu hazine taşınmazlarının yapı kayıt belgesi sahiplerine satışı ve tapu işlemleri ile ilgili genelge meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Batman'da imar barışına 32 bini aşkın başvuru!

Batman'da imar barışı uygulamasına 32 bini aşkın kişi başvuruda bulundu. Kentte uygulama kapsamında 88 milyon TL tahsilat yapıldı.

İmar barışına 10 milyon 250 bin başvuru geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İmar barışı başvuru süremiz 15 Haziran'da doldu. Ödeme süremiz de 30 Haziran 2019 tarihinde tamamlanıyor. Bugüne kadar imar barışına 10 milyon 250 bin vatandaşımız başvurdu" dedi...

İmar barışına rekor başvuru İzmir'den geldi!

İmar barışı için en çok başvuru İzmir'den geldi. Bölgedeki 811 bin 452 başvuru nüfusa göre oranlandığında İzmir, İstanbul ile Ankara’yı geride bıraktı.

İmar barışına en fazla başvuru İstanbul'dan geldi!

10 milyonun üzerinde başvurunun yapıldığı imar barışına en yoğun talep İstanbul'dan geldi.

İmar barışı başvuruları için nöbetçi bırakıldı!

İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması hedefiyle başlatılan imar barışı başvuruları bugün bitiyor. Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde başvurularda vatandaşa yardımcı olması amacıyla için nöbetçi memur görevlendirildi.

Pamukkale Belediyesi ‘imar barışı’ mesaisi yapacak!

Denizli Pamukkale Belediyesi, bugün sona erecek imar barışı başvurusu için hafta sonu mesaisi yapacak.

İmar barışı başvuruları bugün bitiyor!

13 milyon konutu yakından ilgilendiren ve bugüne kadar 10 milyon 79 bin vatandaşın faydalandığı imar barışı başvuruları bugün sona eriyor...

İmar barışı 2019 için yarın son gün!

13 milyon konutu ilgilendiren imar barışı başvuruları yarın sona eriyor. Bu uygulamadan bugüne kadar 10 milyon 79 bin vatandaş yararlandı...

İmar barışında yanlış beyan uyarısı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Faruk Çolak, imar barışı başvurularıyla ilgili "Henüz başvurmayanlar elini çabuk tutsun özellikle beyanını yanlış yapanlar bir an önce düzeltmek için harekete geçmeli'' dedi.

imar barışı başvuru 2018 Haberi

imar barışı başvuru 2018

Türkiye'deki 13 milyon kaçak ve ruhsatsız yapıyı kayıt altına almak için başlatılan imar barışı uygulamasına başvurular 8 Haziran'da başladı. 31 Ekim'e kadar sürecek başvurular e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, 2 milyona yakın yapı sahibinin yararlanacağı imar barışına başvurularının nasıl yapılacağı sizler için araştırıldı. 

İmar barışından faydalanmak isteyen vatandaşların yapacağı işlemler:

1- E-Devlet sistemine girin. İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması sayfasına tıklayın. 
2- Hizmet bağlantısına tıkladığınızda, imar kurallarına aykırı yapılarınız için gerçekleştirdiğiniz ve işleme alınan kayıt başvuruları görüntülenir. Yeni başvuru yapmak için ise ''Yeni Başvuru'' düğmesine basılır.

3- “Yeni Başvuru” düğmesine tıkladığınızda Bilgilendirme ve Onay ekranı açılacaktır. Bu ekranda yer alan bilgilendirmeyi okuyup, “Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum.” ifadesini işaretleyin ve “Devam Et” düğmesine tıklayın.