28 / 03 / 2024

imar barışı başvuru süreci

imar barışı başvuru süreci

Cumhurbaşkanı Erdoğan, imar barışı uygulamasının istismar edilmesi ve fırsata çevrilmesine asla izin verilmeyeceğini söyledi.

İmar barışıyla gayrimenkullerin değeri yüzde 30 arttı!

İmar barışının başvuru sürecinin uzatılmasıyla gayrimenkul sektörü hareketlendi. Uygulama kapsamından gayrimenkul değerlerinin yüzde 20 ve 30 oranında arttığı açıklandı.

Adım adım imar barışı başvuru süreci!

İmar barışı e-devlet başvuru sayfası açıldı. İmar barışından yararlanmak isteyen vatandaşlar bugünden itibaren e-devlet üzerinden başvurularını yapabilecek. Peki, başvurular nasıl yapılacak? İşte adım adım imar barışı başvuru süreci...

İmar Barışı'na en çok başvuru Beykoz'dan yapıldı!

İstanbul’da imar Barışı'na en çok başvuru yapılan ilçe Beykoz oldu. Beykoz’da 35 binin üzerinde kişi başvuruda bulundu.

Manisa'da imar barışı için 16 bin 932 başvuru!

31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş  olan yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen imar barışından yararlanmak için 16 bin 932 yapı sahibi Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptı.

İmar barışında 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2018'de hayata geçirilen imar barışı uygulaması kapsamında, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılaşmaya gidilen 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını açıkladı...

İmar barışı başvurusu yapılan hazine taşınmazlarıyla ilgili 10 soru TBMM'de!

İmar barışı başvurusu yapılan yapıların bulunduğu hazine taşınmazlarının yapı kayıt belgesi sahiplerine satışı ve tapu işlemleri ile ilgili genelge meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Batman'da imar barışına 32 bini aşkın başvuru!

Batman'da imar barışı uygulamasına 32 bini aşkın kişi başvuruda bulundu. Kentte uygulama kapsamında 88 milyon TL tahsilat yapıldı.

İmar barışına 10 milyon 250 bin başvuru geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İmar barışı başvuru süremiz 15 Haziran'da doldu. Ödeme süremiz de 30 Haziran 2019 tarihinde tamamlanıyor. Bugüne kadar imar barışına 10 milyon 250 bin vatandaşımız başvurdu" dedi...

İmar barışına rekor başvuru İzmir'den geldi!

İmar barışı için en çok başvuru İzmir'den geldi. Bölgedeki 811 bin 452 başvuru nüfusa göre oranlandığında İzmir, İstanbul ile Ankara’yı geride bıraktı.

İmar barışına en fazla başvuru İstanbul'dan geldi!

10 milyonun üzerinde başvurunun yapıldığı imar barışına en yoğun talep İstanbul'dan geldi.

İmar barışı başvuruları için nöbetçi bırakıldı!

İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması hedefiyle başlatılan imar barışı başvuruları bugün bitiyor. Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde başvurularda vatandaşa yardımcı olması amacıyla için nöbetçi memur görevlendirildi.

Pamukkale Belediyesi ‘imar barışı’ mesaisi yapacak!

Denizli Pamukkale Belediyesi, bugün sona erecek imar barışı başvurusu için hafta sonu mesaisi yapacak.

İmar barışı başvuruları bugün bitiyor!

13 milyon konutu yakından ilgilendiren ve bugüne kadar 10 milyon 79 bin vatandaşın faydalandığı imar barışı başvuruları bugün sona eriyor...

İmar barışı 2019 için yarın son gün!

13 milyon konutu ilgilendiren imar barışı başvuruları yarın sona eriyor. Bu uygulamadan bugüne kadar 10 milyon 79 bin vatandaş yararlandı...

İmar barışında yanlış beyan uyarısı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Faruk Çolak, imar barışı başvurularıyla ilgili "Henüz başvurmayanlar elini çabuk tutsun özellikle beyanını yanlış yapanlar bir an önce düzeltmek için harekete geçmeli'' dedi.

imar barışı başvuru süreci Haberi

imar barışı başvuru süreci

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde "Dünya Şehircilik Günü" kapsamında düzenlenen AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısı'nda konuştu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  toplantılardaki istişarelerin, bilgilendirmelerin dalga dalga tüm il, ilçe, beldelere ve mahallelere kadar yayılacağına inandığını söyleyen Erdoğan, imar barışına konusunda açıklamalarda bulundu. 

13 milyon imarsız birim, yasadan faydalanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İmar barışıyla ülkemizin her köşesine yayılmış 13 milyon imarsız birimin hukuki sorununu, yani buraların kullanıcısı olan vatandaşlarımızın devletle ihtilafını çözmeyi hedefliyoruz. Şu anda başvurular sürüyor. İnşallah bu sıkıntılı yerlerin yaklaşık yarısı imar barışından faydalanacak görünüyor. Bu süreçte birilerinin süreci istismar etmesine, fırsata çevirmesine asla göz yummuyoruz" şeklinde konuştu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan ecdadın şehircilik anlayışına...