26 / 04 / 2024

İmar barışının istismarına asla göz yummuyoruz!

İmar barışının istismarına asla göz yummuyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, imar barışı uygulamasının istismar edilmesi ve fırsata çevrilmesine asla izin verilmeyeceğini söyledi.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde "Dünya Şehircilik Günü" kapsamında düzenlenen AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısı'nda konuştu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  toplantılardaki istişarelerin, bilgilendirmelerin dalga dalga tüm il, ilçe, beldelere ve mahallelere kadar yayılacağına inandığını söyleyen Erdoğan, imar barışına konusunda açıklamalarda bulundu. 

İmar barışının istismarına asla göz yummuyoruz! 

13 milyon imarsız birim, yasadan faydalanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İmar barışıyla ülkemizin her köşesine yayılmış 13 milyon imarsız birimin hukuki sorununu, yani buraların kullanıcısı olan vatandaşlarımızın devletle ihtilafını çözmeyi hedefliyoruz. Şu anda başvurular sürüyor. İnşallah bu sıkıntılı yerlerin yaklaşık yarısı imar barışından faydalanacak görünüyor. Bu süreçte birilerinin süreci istismar etmesine, fırsata çevirmesine asla göz yummuyoruz" şeklinde konuştu. 

İmar barışının istismarına asla göz yummuyoruz! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan ecdadın şehircilik anlayışına dikkat etmesini isteyen Erdoğan, şu şekilde konuştu: "Diyoruz ki dikey mimari yok, yatay mimari. Önce mescit, sonra sosyal donatı alanları, yani okul vesaire bunlar, onun ardından oralarda çevrecilik yeşillendirme ve bu arada da inşaların devamı. Bunu böyle yapacağız. Oraya vatandaş yerleştiği zaman bakacak ki 'Benim mescidim, okulum, sosyal donatı alanlarım her şey var ve her taraf maşallah çevrecilik noktasında bitmiş, buraya da yerleşilir' diyecek. AK Parti'nin çevrecilik, şehircilik anlayışı bu. Bunu göstermemiz lazım."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dikey mimari değil, yatay mimari istiyoruz!


Geri Dön