23 / 04 / 2024

İmar barışı istismarı

İmar barışı istismarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, imar barışı uygulamasının istismar edilmesi ve fırsata çevrilmesine asla izin verilmeyeceğini söyledi.

Kepez'de imar barışı fırsatçılarına geçit yok!

İmar barışının bazı kişiler tarafından istismar edilmeye çalışıldığını söyleyen  Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ''Devletin arazisini kimseye peşkeş çektirmeyeceğim" diye konuştu. 

Meram'da imar barışı fırsatçılığı!

'İmar Barışı istismarı' son olarak Konya'da meydana geldi. Meram ilçesinde arazisine yaklaşık 4 metrekarelik bir duvar ören vatandaş için para cezası kesildi.

Arazisine duvar ören vatandaş imar barışına başvurdu!

'İmar Barışı istismarı' son olarak da Konya Meram'da yaşandı. Meram ilçesinde arazisine yaklaşık 4 metrekarelik bir duvar ören vatandaş, imar barışı başvurusu yaptı.

İmar barışı başvurusu için son gün ne zaman?

İmar barışı kapsamında alınan Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışı başvurusu için son gün ne zaman? 

İmar barışı başvuru evrakları!

İmar barışının e-devlet üzerinden yapılması halinde bazı bilgiler gerekli oluyor. İşte imar barışı başvuru evrakları..

İmar barışına başvurmalı mıyım?

İmar barışı başvuruları alınmaya devam ediyor. Konutu ihtilaflı olup da henüz başvuruda bulunmamış vatandaşlar soruyor:İmar barışına başvurmalı mıyım?

Hangi yapılar imar barışından faydalanamayacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan imar barışı düzenlemesi vatandaşlar tarafından oldukça ilgi gördü. İmar barışından faydalanmak isteyenler yapı kayıt belgesi almak için başvurularını hızla yapıyorlar. 

Valiliklerden vatandaşlara imar barışı uyarısı!

Türkiye genelinde başlatılan İmar Barışı kapsamında uygulamayı fırsat bilen bazı vatandaşlar kaçak yapı inşaatlarına başladı. Valilik, konu ile ilgili vatandaşları uyaran bildiri yayınladı.

İmar barışı yaylalarda elektrik sorununu çözecek!

Karadeniz yaylalarındaki ruhsatsız evleri de kapsayan İmar Barışı, yayla evlerinin elektrik sorununu da çözeceği belirtiliyor.

İmar barışı hangi yapıları kapsar?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışında yapı sınıfı nedir?

İmar barışı başvuru formunda doldurulması gereken bilgiler arasında yapı sınıfı da yer alıyor. Peki, imar barışında yapı sınıfı nedir? 

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

İmar barışı istismarı Haberi

İmar barışı istismarı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde "Dünya Şehircilik Günü" kapsamında düzenlenen AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısı'nda konuştu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  toplantılardaki istişarelerin, bilgilendirmelerin dalga dalga tüm il, ilçe, beldelere ve mahallelere kadar yayılacağına inandığını söyleyen Erdoğan, imar barışına konusunda açıklamalarda bulundu. 

13 milyon imarsız birim, yasadan faydalanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İmar barışıyla ülkemizin her köşesine yayılmış 13 milyon imarsız birimin hukuki sorununu, yani buraların kullanıcısı olan vatandaşlarımızın devletle ihtilafını çözmeyi hedefliyoruz. Şu anda başvurular sürüyor. İnşallah bu sıkıntılı yerlerin yaklaşık yarısı imar barışından faydalanacak görünüyor. Bu süreçte birilerinin süreci istismar etmesine, fırsata çevirmesine asla göz yummuyoruz" şeklinde konuştu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan ecdadın şehircilik anlayışına...