25 / 04 / 2024

Meram'da imar barışı fırsatçılığı!

Meram'da imar barışı fırsatçılığı!

'İmar Barışı istismarı' son olarak Konya'da meydana geldi. Meram ilçesinde arazisine yaklaşık 4 metrekarelik bir duvar ören vatandaş için para cezası kesildi.



'İmar Barışı fırsatçılığı' son olarak Konya'da yaşandı. Meram'da arazisine yaklaşık 4 metrekarelik bir duvar ören vatandaş, Yapı Kayıt Belgesi almak için başvuruda bulundu. 

Karadeniz fıkralarını aratmayan olayda, vatandaşın sadece caddeye bakan bir duvar ördüğü ve örülen bu duvar ile alanı mesken için tescilletmek istediği belirlendi. Sözcü Gazetesi'nden Mehmet Ali Kayacı'nın haberine göre vatandaşın, ördüğü tek parça duvarda pencereleri de yapmayı ihmal etmemesi dikkat çekti. 

İmar barışı denetimlerinin devam ettiği Meram Belediyesi’nin ise pencereleri olan ve tek bir duvar ile tescillenmesi istenilen arsa için mülk sahibine, 2 bin 800 TL para cezası kesildi. Konu ile ilgili olarak belediye yetkililerinin denetimlerini sıklaştırdığı açıklandı.  İmar Barışı'nı kaç kişinin istismar ettiği ve ne kadarının tespit edilebildiği ise henüz açıklanmadı.

Vatandaşların devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması için  yasallık kazandırılması hedeflenen İmar Barışı düzenlemesinde başvurular 8 milyon 600 bini aştı.

Turizm beldelerinde imar barışı fırsatçılığı!

Doğal sit alanlarında imar barışı fırsatçılığı!


Geri Dön