25 / 04 / 2024

İmar barışı denetçisi

İmar barışı denetçisi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imara aykırı yapılaşmalla ilgili denetimlerine devam ediyor. Denetimci sayısı ilave edilen bin kişiyle 2 bin 100’e ulaştı. Tüm Türkiye’de imar timleri kaçağa göz yummayacak.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'tan konut kredisi kampanyasında fırsatçılığa tepki!

Kamu bankalarının uygun koşullu konut kredisi kampanyasını başlatması ile beraber konut fiyatları bir anda arttı. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç "Fırsatçılık yapan, karaborsacılık yapan veya açgözlülük yapanların eninde sonunda hukuk yakasına yapışır" dedi.

2020'de denetçi sayısı 3 bine çıkarılacak!

İmar barışının uygulamasında muhtemel suistimallerin önüne geçebilmek amacıyla 2020'de 3 bin Bakanlık personeline denetçi belgesi verilecek...

İmar barışında önemli süreler!

İmar Barışı hangi tarihten önceki yapıları kapsar? İmar Barışı için hangi tarihe kadar başvuru yapılabilecek? Başvuru yapıldığı takdirde Yapı Kayıt Belgesi bedeli ne zamana kadar yatırılabilecek? İşte imar barışında önemli süreler...

Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

İmar Barışı Kanunu'nda belirtilen istisnai yapılara yapı kayıt belgesi düzenlenmiyor. Peki, Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

Sanayi yapıları imar barışından yaralanabiliyor mu?

İmar barışı kapsamında imar mevzuatına veya ruhsatına aykırı olan tüm yapılar ile barışılıyor. Peki, sanayi yapıları imar barışından yaralanabiliyor mu?

Antalya’da imar barışına yoğun ilgi!

Antalya’da İmar Barışı’na 70 binin üzerinde başvuru yapıldı. Yapı Kayıt Belgesi için yatırılan tutar 11.5 milyon liraya ulaştı.

Prefabrik yapılar imar barışından yararlanabiliyor mu?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapıların imar sorunu sona eriyor. Peki, prefabrik yapılar imar barışından yararlanabiliyor mu?

15 soruda imar barışında ödeme!

İmar barışında yapı kayıt belgesi alınabilmesi için belge bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, imar barışında kimler ne kadar ödeyecek? İmar barışında ödeme nasıl ve nereye yapılacak?

Pendik'e ikinci imar barışı başvuru noktası kuruldu!

Pendik Belediyesi'nin ana binasında ana binasında kurulan İmar Barışı Masası'ndaki yoğunluğu azaltmak için çalışmalara başlandı. Pendik'e ikinci barış masası noktası kuruldu. 

İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabilir!

İstanbul Zirve Yapı Denetim ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Akpınar, imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm yapıların yasallık kazandırılacağını belirten Akpınar, İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabileceğini söyledi.

Antalya'da İmar Barışı başvurusu 70 bini geçti!

Antalya’da İmar Barışı kapsamında şuana kadar 70 binin üzerinde başvuru yapıldı.  İmar Barışı düzenlemesi kapsamında ülke genelinde bugüne kadar 2,5 milyonu aşkın başvuru yapıldığı öğrenildi. 

İmar barışı ile sitelerin kaçak katları affedildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan İmar Barışı düzenlemesi kapsamında “yapı kayıt belgesi” almak için yapılan başvurular hızla devam ediyor. 

İmar barışında başvuru 2,5 milyonu aştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı düzenlemesi kapsamında bugüne kadar 2,5 milyonu aşkın başvuru yapıldığını açıkladı.

İmar barışı denetçisi Haberi

İmar barışı denetçisi

Belediyelerin yıkımları gerçekleştiremediği ve göz yumduğu yerler artık tarih olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un kararlı tutumuyla hayata geçirilen kaçak yapılarla mücadelede yeni bir dönem hazırlanıyor. Halihazırda sayıları bin 100 olan imar denetçileri sayısı Murat Kurum’un talimatıyla 2 bin 100’e çıktı. Kadroya yeni atanan bin kişi bugün ve yarın Bakan Kurum’un da iştirak edeceği eğitimin ardından Türkiye’nin dört bir yanında çalışmalara başlayacak.

DENETMENE TAM YETKİ

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; denetçiler şehirlerde, yaylalarda, doğal sit alanlarında kaçak yapıların tespiti için görevde bulunacak. Denetimlerin ardından yapı tatil tutanağı tanzim edilebilecek. İmar timleri mühürleme ve yıkım kararına ilişkin rapor da düzenleyebilecek. Kaçak yapı tespitlerinde şikayetler ve ihbarlar da dikkate alınacak. İmar denetçileri yapılacak denetimin konusuna uygun...