23 / 04 / 2024

İmar barışı gelir

İmar barışı gelir

İmar barışı uygulamasına yapılan başvurulara ve elde edilen gelir meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışından 18.4 milyar liralık kaynak!

İmar Barışı’nda toplam gelir 18 milyar 418 milyon 733 bin liraya ulaştı. 8 Haziran 2018’den beri 9.8 milyon kişi başvurdu. En çok başvuru yapılan il 1.7 milyon ile İstanbul oldu.

İmar Barışı depreme dayanıklılık önkoşulu gözetilerek güncellenmeli!

İmar Barışı uygulamasının revize edilmesi gerektiğini dile getiren Araştırmacı Yazar Yüksek Mimar Hüseyin Demir, ’Depreme dayanıklı yapıların iptal edilen yapı kayıt belgeleri geri verilmeli ve elde edilen gelir depreme dayanıksız binaların dönüşümü için kullanılmalıdır’ diye konuştu.

Bolu’da imar barışından 71 milyon TL gelir elde edildi!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre Bolu’da 2019 yılında İmar Barışı çalışmaları kapsamında 71 milyon TL elde edildi.

Sivas'ta imar barışından 64 milyon lira gelir!

SİVAS'ta 8 Haziran 2018 tarihinde başlatılan İmar Barışı sürecine 55 bin kişi başvururken, 64 milyon gelir elde edildi. 

İmar barışı başvuruları ve elde edilen gelir TBMM'de!

İmar barışı uygulamasına yapılan başvurulara ve elde edilen gelir meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışında gelir nasıl artırılır?

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği imar barışı hakkında açıklamalar yaptı. İmar barışında gelir nasıl arttırılır? İşte yanıtı...

İmar barışından 19 milyar TL geldi!

Tektaş İmar Barışı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Çatalkaya, "İmar Barışı’na başvurular için 15 Haziran, ödemeler için ise 30 Haziran son gün olacak. Şu ana kadar 10 milyon adet başvuru yapıldı ve 19 milyar liralık gelir elde edildi" dedi..

İmar barışından 18.4 milyar liralık kaynak!

İmar Barışı’nda toplam gelir 18 milyar 418 milyon 733 bin liraya ulaştı. 8 Haziran 2018’den beri 9.8 milyon kişi başvurdu. En çok başvuru yapılan il 1.7 milyon ile İstanbul oldu.

Denizli'de imar barışından 270.5 milyon liralık tahsilat!

Denizli Valisi Hasan Karahan, İmar Barışı ile ilgili verileri paylaştı. Buna göre, Denizli'de imar barışından 270 milyon 501 bin 617 lira gelir elde edildi.

Denizli’de imar barışına 37 bin 464 kişi başvurdu!

Denizli’de, ‘İmar Barışı’ kapsamında 37 bin 464 başvuru yapıldı. Bölgede başvurulardan elde edilen gelir ise 32 milyon 479 bin TL'ye ulaştı.

İmar barışı hangi yapıları kapsar?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışında yapı sınıfı nedir?

İmar barışı başvuru formunda doldurulması gereken bilgiler arasında yapı sınıfı da yer alıyor. Peki, imar barışında yapı sınıfı nedir? 

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

İmar barışı gelir Haberi

İmar barışı gelir

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, İmar barışı uygulamasına yapılan başvurulara ve elde edilen gelire ilişkin soru önergesi hazırladı. Emir, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Emir, ''8 Haziran 2018'de başlayan birkaç kez ertelendikten sonra başvuru süresi 15 Haziran 2019'da sona eren İmar Barışı'nda ödeme tarihi, 2019 Aralık ayı sonuna kadar uzatılmıştır. Yapı Kayıt Belgesi için başvurmuş olanların, bedelin en az yüzde 25'ini 31 Temmuz'a kadar, kalan kısmını ise 31 Aralık tarihine kadar taksitle yatırabileceği bilgisi kamuoyuna yansımıştır'' diye konuştu. 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in soruları:
1- 8 Haziran 2018-15 Haziran 2019 tarihleri arasında kaç adet yapı için İmar Barışı başvuru yapılmıştır?
2- Bahsi geçen süre içinde İmar Barışı'ndan toplam ne kadar gelir elde edilmiştir?
3- 15...