26 / 04 / 2024

İmar barışı ile kat mülkiyeti alınabilecek mi

İmar barışı ile kat mülkiyeti alınabilecek mi

Meclis'ten geçen imar barışı uygulaması ile iskansız yapılara Yapı Kayıt Belgesi, alınabilecek. Peki, imar barışı ile kat mülkiyeti alınabilecek mi?

İmar barışında şok gelişme! İmar affı bekleyenler hemen bakın! İmar affı çıkacak mı? 

Binlerce vatandaş imar barışı ile ilgili son dakika gelişmelerini merak ediyor. İmar barışı, meclise sunulan bir teklifle yeniden gündeme geldi. Peki imar barışı olacak mı? Yeni imar affı çıkacak mı? İşte ayrıntılar...

İmar barışı nedir? İmar barışı ne zaman çıkacak?

İmar barışı ya da diğer adı ile imar barışı, imar hukukun en önemli konularından biridir. Peki imar barışı nedir? İşte detaylar!

İmar barışı ile ilgili son dakika açıklaması! Yeni bir imar barışı gelecek mi? Bakan canlı yayında resmen açıkladı!

Son dönemde sık sık gündeme gelen imar barışı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yeni bir imar barışının gelip gelmeyeceği ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. İşte Murat Kurum'un o açıklaması...

İmar barışını 1 günle kaçıran vatandaşlar itiraz ediyor!

İmar Hukuku uzmanı Av. Gökhan Bilgin, imar barışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, süre sınırının Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ve 1 gün ile bir tarafta binlerce kişi ağır cezalarla karşı karşıya kalırken diğer tarafta 1 gün ile adeta ödüllendirildiğini belirtiyor…

İmar barışı ile 7.2 milyon kaçak yapı ruhsatlandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen imar barışı kapsamında  7.2 milyon kaçak bağımsız yapıya ruhsat verildiği ortaya çıktı. İmar affı için yapılan 3 milyon başvurudan ise 25 milyar TL gelir elde edildi. 

İmar barışından yararlananlar ve başvuruları reddedilenler TBMM'de!

İmar barışından yararlananlar ile başvuruları reddedilenler meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Acarkent ve Beykoz Konakları’na imar barışı piyangosu!

Yerel seçimlerden hemen önce çıkartılan “İmar barışı” yaklaşık 16 yıldır devam eden Beykoz Konakları ve Acarkent ile ilgili davaların da karara bağlanmasına neden oldu.

İmar barışı başvurusu yapılan hazine taşınmazlarıyla ilgili 10 soru TBMM'de!

İmar barışı başvurusu yapılan yapıların bulunduğu hazine taşınmazlarının yapı kayıt belgesi sahiplerine satışı ve tapu işlemleri ile ilgili genelge meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışı fırsatçıları şimdi de ‘bungalov’ dikti!

'İmar Barışı' ile 31 Aralık 2017'den önceki yapılara af getirileceği belirtilen uygulamayı fırsat bilen kişiler şimdi de yaylalarda bungalov ev inşa etmeye başladı.

İmar barışında taksit imkanı!

İmar barışı ödemeleri için süre uzatıldı. 10 milyon 250 bin vatandaşın başvuru yaptığı uygulama ile devletin kasasına 22 milyar 900 milyon lira girdi. İmar Barışı'na gelen yenilikle birlikte kamu bankaları bedeli ödeme için kredi fırsatı sunuyor.

İmar barışında peşinatı olmayana kredi imkanı!

İmar barışı ödemeleri için son 10 günün içine girildi. İmar barışı için peşinatı bulunmayan vatandaşlara bankalar yüzde 1.55’den başlayan faiz oranları ile imar barışı konut kredisi kullandırıyor.

İmar barışına rekor başvuru İzmir'den geldi!

İmar barışı için en çok başvuru İzmir'den geldi. Bölgedeki 811 bin 452 başvuru nüfusa göre oranlandığında İzmir, İstanbul ile Ankara’yı geride bıraktı.

İmar affı kaçak yapı sorununu çözdü mü?

2018 yılında çıkarılan İmar Barışı ile kaçak yapıların kayıt altına alınması planlandı. Peki imar affı kaçak yapı sorununu çözdü mü, yoksa kaçak yapılaşmayı mı özendirdi?

İmar barışı ile kat mülkiyeti alınabilecek mi Haberi

İmar barışı ile kat mülkiyeti alınabilecek mi

TBMM Genel Kurulu'nda, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı'nın, 1. bölümünün görüşmeleri tamamlandı. 

Genel kurulda "Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere ikramiye ödenmesi, imar barışı" gibi düzenlemeleri de içeren kanun tasarısının 12 maddeden oluşan ilk bölümü kabul edildi.

Kanunun 16. maddesine göre imar barışı uygulaması afet risklerine hazırlık kapsamında, ruhsatsız, ruhsat ve eklerine aykırı veya imar mevzuatına aykırı yapıların kayıt altına alınması ile dönüşüm projelerine finans sağlayarak dönüşüm daha hızlı ve etkin yapılmasını amaçlıyor.

Yapı Kayıt Belgesi, yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli olacak. Peki, imar barışı ile kat mülkiyeti alınabilecek mi?

İmar barışı ile kat mülkiyeti alınabilecek mi?

Yapı ruhsatı alıp da yapı kullanma izin belgesi almamış veya yapı ruhsatı bulunmayan...