28 / 03 / 2024

imar barışı kat mülkiyeti

imar barışı kat mülkiyeti

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan malikler, ayrıca bu yapıları için kat mülkiyeti de tesis ettirerek tapu alabiliyor. Peki, imar barışından kat mülkiyetine geçiş nasıl oluyor?

İmar barışı kat mülkiyeti nasıl alınacak?

İmar barışına başvurularak imar mevzuatına aykırı yapılara kat mülkiyeti alınabiliyor. Peki, imar barışı kat mülkiyeti nasıl alınacak?

İmar barışı ile kat mülkiyeti alınabilecek mi?

Meclis'ten geçen imar barışı uygulaması ile iskansız yapılara Yapı Kayıt Belgesi, alınabilecek. Peki, imar barışı ile kat mülkiyeti alınabilecek mi?

İmar barışı cins değişikliği ücreti 2021!

İmar barışı kapsamında ruhsatsız yapılar adına cins değişikliği işlemi yapılarak kat mülkiyeti tesis edilebiliyor. Peki, imar barışı cins değişikliği ücreti 2021 ne kadar? 

İmar barışından faydalanan binalara Google Earth denetimi! Yeterli olmadı!

Sayıştay raporunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerinin imar barışından faydalanan binaları uydu görüntülerinden, ortofoto ya da Google Earth gibi programlardan incelediği kaydedildi. Uydu görüntüleri ise binanın kat sayısı ya da iç mekanlarındaki değişiklikleri yansıtmadı ve denetimle

İmar barışında 'güçlendirme' izni!

Kat Mülkiyeti Kanunu’nda yapılan değişiklikle, imar barışı kapsamına alınan binalara güçlendirme yapılması için izin çıktı. DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, "Bu binaların bazılarının yıkılana kadar ayakta kalması riskliydi. İlgili değişiklik, kentsel dönüşümü hızlandıracak" dedi...

Avukat Enver Alcan yıkım kararı olan villası için imar barışına katıldı! 

Avukat Enver Alcan, yıkım kararı olan villası için imar barışına katıldı.Villası için 229 bin lira ödeme yaptı. Ödediği parayı evin eski sahibi Mehmet Hattat’tan almak için dava açtı.

İzmir'de 20 yıl sonra imar barışıyla gelen tapu!

İzmir’de Burçoğlu ailesi, 1999’da müteahhit ile arazileri için kat karşılığı inşaat anlaşması yaptı. Ancak müteahhit kaçak kat çıkınca inşaata ruhsat verilmedi. Aile, imar barışı ile tapularını aldı.

İmar barışında yüzde 100 katılım gerekli!

Kentsel dönüşümde olduğu gibi imar barışında da bazı hak sahipleri sürecin tıkanmasına neden oluyor. 20 daireli bir apartmanda 1 kişi hayır derse tapu verilmiyor. 

Muğla'da imar barışı fırsatçılığı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın, 2 katlı evine kaçak kat yapıp ardından yasal tarihte yapılmış gibi gösterip imar barışı başvurusunda bulundu.

İmar barışı zemin kat kattan sayılır mı?

İmar barışı başvuru formunda bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmesi gerekiyor. Başvuru sırasında en çok yapılan hatalardan biri de kat hesaplaması oluyor. Peki, imar barışı zemin kat kattan sayılır mı?

İmar barışında fazla kat beyan edildiyse ne olacak?

İmar barışına e-devlet üzerinden müracaat edenler yanlışlıkla fazla kat beyan edebiliyor. Peki, imar barışında fazla kat beyan edildiyse ne olacak?

İmar barışında bodrum kat sayılır mı?

İmar barışı başvuru sürecinde, kimi binada yer alan bodrum katlar, yapının kat hesaplamasında şaşırtıcı olabiliyor. Peki, imar barışında bodrum kat sayılır mı, sayılmaz mı?

İmar barışı cins değişikliği ücreti 2018!

İmar barışı kapsamında ruhsatsız yapılar adına cins değişikliği işlemi yapılarak kat mülkiyeti tesis edilebiliyor. Peki, imar barışı cins değişikliği ücreti 2018 ne kadar?

İmar barışından kat mülkiyetine geçiş!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan malikler, ayrıca bu yapıları için kat mülkiyeti de tesis ettirerek tapu alabiliyor. Peki, imar barışından kat mülkiyetine geçiş nasıl oluyor?

İmar barışı kat mülkiyeti nasıl alınacak?

İmar barışına başvurularak imar mevzuatına aykırı yapılara kat mülkiyeti alınabiliyor. Peki, imar barışı kat mülkiyeti nasıl alınacak?

imar barışı kat mülkiyeti Haberi

imar barışı kat mülkiyeti

İmar barışına başvurarak iskansız yapılarına yasallık kazandıran yapı malikleri, ayrıca bu yapıları için kat mülkiyeti de tesis ettirerek tapu alabiliyor. Ancak imar barışından kat mülkiyetine geçiş için bazı şartlar aranıyor.

Yapı Kayıt Belgesi Yönetmeliğine göre, bu belge alındıktan sonra yapı ruhsatı alıp da yapı kullanma izin belgesi almamış veya yapı ruhsatı bulunmayan yapılarda, yapı kullanma izin belgesi aranmaksızın kullanım maksadı değişiklikleri de dahil olmak üzere tapuda cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesisi yapılabilmesi için gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanıyor:

1- Yapı Kayıt Belgesi,

2- Mevcut yapının veya yapıların dış cepheler ve iç taksimatı bağımsız bölüm, eklenti, ortak yerlerinin ölçüleri ve bağımsız bölümlerin konum ve büyüklüklerine göre hesaplanan değerleriyle oranlı arsa payları, kat, daire, iş bürosu gibi nevi ile bunların birden başlayıp...