25 / 04 / 2024

İmar durum başvuru dilekçesi

İmar durum başvuru dilekçesi

Bir arsanın ve üzerinde inşa edilecek olan yapının kullanım sınırlarını, koşullarını belirten belgeye imar durum belgesi deniyor. Bu belgeyi alabilmek için belediyeye bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Peki, İmar durum belgesi başvuru dilekçesi nasıl hazırlanır?

AFAD 215 personel alacak! AFAD personel alımı, başvuru tarihi ve şartları Eylül 2023!

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 215 personel alacak. İşte AFAD personel alımı, başvuru tarihi ve şartları Eylül 2023...

AFAD sürpriz bir kararla 68 personel alacak! Başvuru şartları ve tarihleri belli oldu!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı sözleşmeli personel alımı ilanı paylaştı. Adaylar müracaatlarını, e-Devlet sisteminde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı'ndan yapabilecek. İşte AFAD personel alımı başvuru tarihleri ve şartlarının detayları..

AFAD resmen açıkladı: Depremden etkilenen 11 ilde 117 tahliye ve başvuru noktası belirlendi! 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından, depremzedeler için 11 şehirde toplam 117 tahliye ve başvuru noktası belirlendiği açıklandı. 

AFAD sadece sözlü sınavla çok acil personel alıyor! Son başvuru tarihi 24 Şubat 2023!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) naklen personel alacağını duyurdu. İlana son başvuru tarihi ise 24 Şubat 2023.

Devlet Su İşleri’nden müjde! 1.235 personel alınacak! Başvuru tarihi ne zaman? İşte son durum!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri DSİ için açıklanan kadrolardan sadece 1.235 kontenjan kaldı. Başvuru tarihi ne zaman? İşte ayrıntılar...

İmar durum belgesi başvuru dilekçesi örneği 2022!

Bir arsanın ve üzerinde inşa edilecek olan yapının kullanım sınırlarını, koşullarını belirten belgeye imar durum belgesi deniyor. Bu belgeyi alabilmek için belediyeye bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Peki, İmar durum belgesi başvuru dilekçesi nasıl hazırlanır?

İş arayanlar dikkat! AFAD en az 22.442 TL maaş ile personel alımı yapacak! İşte başvuru ekranı...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) personel alımı yapacağını açıkladı. Peki AFAD başvuru şartları neler? Başvuru tarihi ne zaman? İşte ayrıntılar...

Yapı Kayıt Belgesi başvuru sorgulama 2021!

İmar mevzuatına aykırı inşa edilen yapılar Yapı Kayıt Belgesi ile kayıt altına alınıyor. Peki Yapı Kayıt Belgesi nasıl alınır? Yapı Kayıt Belgesi başvurusu nasıl yapılır? İşte Yapı Kayıt Belgesi başvuru sorgulama 2021...

İmar barışına 10 milyon 250 bin başvuru geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İmar barışı başvuru süremiz 15 Haziran'da doldu. Ödeme süremiz de 30 Haziran 2019 tarihinde tamamlanıyor. Bugüne kadar imar barışına 10 milyon 250 bin vatandaşımız başvurdu" dedi...

İmar barışına rekor başvuru İzmir'den geldi!

İmar barışı için en çok başvuru İzmir'den geldi. Bölgedeki 811 bin 452 başvuru nüfusa göre oranlandığında İzmir, İstanbul ile Ankara’yı geride bıraktı.

İmar barışı başvuru bedelleri nasıl belirleniyor?

İmar barışı başvuruları 15 Haziran 2019 tarihi itibariyle sona eriyor. Peki İmar barışı başvuru bedelleri nasıl belirleniyor?

İmar barışında başvuru yapılan binaların kontrolüyle ilgili 6 soru!

İmar barışı kapsamında başvuru yapılan binaların kontrolü TBMM gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İmar barışı başvuru işlemi nasıl yapılır?

Geçtiğimiz sene gündeme gelen İmar barışı 2019 yılı itibariyle başvuru süresi uzatıldı. Peki imar barışı başvuru işlemi nasıl yapılır?

İmar durum başvuru dilekçesi Haberi

İmar durum başvuru dilekçesi

İmar durum belgesi, sahibi olduğunuz taşınmazın nasıl kullanılacağını,  yapıların nizamını, kat sayılarını; taşınmaz üzerine oturacak yapının taban alanı ve kat alanı hesabı hakkındaki bilgileri veren resmi bir belge olarak karşımıza çıkıyor.

İmar durum belgesi, her türlü inşa faaliyeti hakkında ruhsat alınması esnasında gerekli olan bir belgedir. Alınan bu belgenin kesinlikle güncel olması gerekiyor. 

Belediye yetki alanları içerisinde yer alan bölgelerde, imar durum belgesi ilgili belediye tarafından; belediye yetki alanları dışında yer alan bölgelerde ise, bu belge valilik tarafından düzenlenebiliyor. 

İmar durum belgeleri, alındığı tarihten itibaren bir yıl süre ile geçerliliğe sahip oluyorlar. Bu sebeple imar durum belgesini alınmasını müteakiben bir yıl içerisinde yapı ruhsatı için başvuru yapılması gerekiyor. Aksi bir durumda, harçlarını ödemek suretiyle yeni belge alınması gerekiyor. 

İmar durum belgesi başvurusu...