28 / 03 / 2024

imar kanunu 18. madde uygulaması nedir

imar kanunu 18. madde uygulaması nedir

Bir parselden bir defadan fazla düzenleme ortaklık payı alınmıyor. Kanunda düzenlenen bu uygulamaya 18.madde uygulaması deniyor. İşte, 18.madde uygulaması dava örneği!

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 

Beykoz Gümüşsuyu imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Beykoz İlçesi Gümüşsuyu Mahallesi (1897 Ada) 3194 Sayılı İmar Kanunu 18. Madde İmar Uygulaması İlanı askıya çıkarıldı.

Beykoz Yavuzselim Mahallesi imar uygulaması askıya çıkarıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre, İstanbul İli Beykoz İlçesi Yavuzselim Mahallesi (27. Etap), Muhtelif Parsellere İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesi hükümlerince hazırlanmış olan imar uygulaması askı tutanağı yayımlandı

Beykoz Çiftlik Mahallesi imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Beykoz İlçesi Çiftlik Mahallesi (25. Etap) 1562 Ada Muhtelif Parsellere İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu 18. Madde Uygulaması askıya çıkarıldı.

Beykoz Çengeldere Mahallesi 4. Etap imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Beykoz İlçesi Çengeldere Mahallesi (4. Etap) 1451 Ada Muhtelif Parsellere İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu 18. Madde Uygulaması askıya çıkarıldı.

Beykoz Gümüşsuyu Mahallesi imar uygulaması askıya çıkarıldı!

Paylaşılan son dakika detaylarına göre, İstanbul İli Beykoz İlçesi Gümüşsuyu Mahallesi 1829, 1848, 1851, 1882, 1883, 1884 ve 1893 Adalar Muhtelif Parsellere İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu 18. Madde Uygulaması askıya çıkarıldı.

Beykoz Çengeldere 3. Etap imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Beykoz İlçesi 3. Etap Çengeldere Mahallesi 1422 Ada Muhtelif parseller ve 1423 Ada Muhtelif parsellere ilişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu 18. Madde İmar Uygulaması Askı İlan Duyurusu askıya çıkarıldı.

İmar barışıyla ilgili şok gelişme! Resmen Meclis'e geldi! İmar Kanunu değişecek mi?

TBMM'ye sunulan İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıları ilgilendiren adımlar atılacak. Peki İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

Kısmi iskan İmar Kanunu!

Bir inşaatın tamamlanmasından sonra kullanılabilmesi için iskan belgesi alması gerekiyor. Kısmi iskan İmar Kanunu nedir? Kısmi iskan nasıl ve nereden alınır? İşte tüm merak edilenler...

İmar affı kanunu 2021'de devam edecek mi?

Halk arasında imar affı olarak tabir edilen imar barışı kanunu ile milyonlarca kişi evleri için yapı kayıt belgesi aldı. Peki imar affı kanunu 2021'de devam edecek mi? İmar affı uzatıldı mı? İşte tüm merak edilenler...

İmar Kanunu 2021!

TBMM'ye sunulan İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında riskli yapıların yıkımı için süreç yeniden düzenlenecek. İşte İmar Kanunu 2021 düzenlemeleri...

İmar Kanunu sil baştan değişiyor!

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile riskli yapıların yıkımı için süreç yeniden düzenlenecek...

İmar Kanunu'nda yeni düzenleme!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Görüşmeleri devam eden kanun teklifi ile İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması amaçlanıyor.

imar kanunu 18. madde uygulaması nedir Haberi

imar kanunu 18. madde uygulaması nedir

18.madde uygulaması dava örneği!

İmar Kanununun 18. madde uygulamasına göre,  bir parselden bir defadan fazla düzenleme ortaklık payı alınmıyor. Bu durumda düzenleme ortaklık payı deniyor.


Arazi ve arsaların dağıtımı sırasında bunların yüz ölçümlerinden yeteri kadar saha, düzenleme dolayısıyla meydana gelen değer artışları karşılığında “düzenleme ortaklık payı” söz konusu oluyor. 


Belediyeler veya valiliklerce düzenlemeye tabi tutulan arazi ve arsaların dağıtımı sırasında bunların yüzölçümlerinden yeteri kadar saha, düzenleme dolayısıyla meydana gelen değer artışları karşılığında "düzenleme ortaklık payı" olarak düşülebiliyor. 


Ancak, bu maddeye göre alınacak düzenleme ortaklık payları, düzenlemeye tabi tutulan arazi ve arsaların düzenlenmeden önceki yüzölçümlerinin yüzde otuzbeşini geçemiyor. 


Parselasyon haritaları, imar parsellerini oluşturmak amacıyla imar Kanununun 18. maddesine dayanılarak belediye veya valilikler tarafından yapılan ya da yaptırılan haritalar olarak biliniyor. 


18.madde uygulaması dava örneği!


T.C.

D A N...