26 / 04 / 2024

İmar Kanununda yapılan değişiklikler

İmar Kanununda yapılan değişiklikler

TBMM Genel Kurulunda, Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kabul edildi ve yasalaştı.

Yeni yapılan binalar için büyük değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle yeni yapılacak olan binalarda "yağmur suyu toplama sistemi" kurulması zorunluluğu getirildi. 

İmar barışı başvurusu yapılan hazine taşınmazlarıyla ilgili 10 soru TBMM'de!

İmar barışı başvurusu yapılan yapıların bulunduğu hazine taşınmazlarının yapı kayıt belgesi sahiplerine satışı ve tapu işlemleri ile ilgili genelge meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışına yapılan başvurular ve ödemeler TBMM gündeminde!

İmar barışı kapsamında yapılan başvurulara ve ödemeler meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışında başvuru yapılan binaların kontrolüyle ilgili 6 soru!

İmar barışı kapsamında başvuru yapılan binaların kontrolü TBMM gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

5 soruda imar barışında yapılan düzenlemeler!

İmar mevzuatına aykırı yapıları kayıt altına alan imar barışı uygulamasında yeni düzenlemeler yapıldı. İşte 5 soruda imar barışında yapılan düzenlemeler..

2017 sonrası yapılan kaçak bina yıkılacak!

İmar Barışı’na 3.7 milyon başvuru geldi. Konu hakkında değerlendirme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı’nın 2017 sonuna kadar yapılan projeleri ilgilendirdiğinin altını çizdi...

10 maddede Yeni İmar Yönetmeliği'nde yapılan düzenlemeler!

Yeni İmar Yönetmeliği yürürlüğe girmeden önce hangi maddelerinde hangi değişiklikler yapıldı? İşte Yeni İmar Yönetmeliği'nde yapılan düzenlemeler..

Çaycuma'da yapılan imar revizyonu komisyona havale edildi!

Çaycuma geneline Yapılan İmar Planı Revizyonu”na gelen itiraz dilekçeleriyse 19 Ocak 2016’da yapılacak ocak ayı ikinci bileşimine kadar sonuçlandırılmak üzere İmar Komisyonuna havale edildi.

Tarihi Yarımada'nın imar planına yapılan itiraz kabul edildi mi?

İstanbul'da tarihi yarımada ve sahilyolunu değiştirecek olan imar planını iptal eden karara yapılan itiraz kabul edildi. İmar planı Yedikule Bostanları ve Kumkapı'ya kadar pek çok alanın daha fazla imara açıılmasına izin veriyordu.

Bağdat Caddesi şantiyesi!

Bağdat Caddesi'nin etrafındaki mahalleler şantiyeye dönmüş durumda. İmar kanununda yapılan değişiklikten sonra son 3 yıl içinde toplam 690 bina yıkılıp yenisi için ruhsat verildi.

Emek Sineması yerine yapılan inşaata durdurma!

Mimarlar Odası bugün yaptığı basın toplantısında İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nin 19 Aralık 2014 tarihinde oybirliğiyle Emek Sineması'nın yerine yapılan inşaata yürütmeyi durdurma kararı aldığını açıkladı.

Alanya yeniden yapılanıyor!

Alanya yeniden yapılanıyor. AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı oldu. Mevlüt Çavuşoğlu'nun bakan oluşuyla gelen kutlama mesajları nedeni ile Yeni Alanya gazetesi 58 sayfa çıktı!

Ceylanpınar'da izinsiz yapılan kat aşımları yıkıldı!

Ceylanpınar' da izinsiz yapılan kat aşımları ilçe belediyesi tarafından yıkıldı. Urfa'da Ceylanpınar Belediyesi sabahın erken saatlerinde polis eşliğinde kat aşımı yapılan binalarda yıkıma da başladı.

İmar Kanununda yapılan değişiklikler Haberi

İmar Kanununda yapılan değişiklikler

TBMM Genel Kurulunda, Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Kabul edilen kanuna göre, Ulusal Coğrafi Veri Sorumluluk Matrisinde yer alan coğrafi verilerin, Ulusal Coğrafi Veri Paylaşım Matrisine göre, kamu kurum ve kuruluşları arasında paylaşımı, erişimi ve kullanımı bedelsiz olacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yerli-yabancı gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerin söz konusu coğrafi verileri toplayabilmesine, üretebilmesine, paylaşabilmesine ve satabilmesine yönelik düzenleme yapılacak ve bu düzenlemelere uyulmaması durumunda idari para cezası belirlenecek.

Gecekondu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce eski Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından oluşturulan alanlar ve söz konusu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra, belediye sınırları içinde ya da dışında Gecekondu Kanununa göre, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)...