16 / 04 / 2024

imar planında çalışma alanları

imar planında çalışma alanları

İmar planına göre belirlenen çalışma alanları nelerdir? Merak ediyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Silifke'de imar planı revizyonu kapsamında OSB’de kamulaştırma çalışmaları devam ediyor...

2000 senesinde 96 hektarlık alanda kurulan ve 6 alanda, bin 500 kişiye istihdam sağlayan Silifke Organize Sanayi Bölgesi’nde, imar planı revizyonu kapsamında meydana gelen 4 parselden 2’sinin tahsis edildiği kaydedildi. İşte haberin detayları...

1938 yılında Balıkesir'de imar planı nasıl yapılmış?

1938 yılında Balıkesir'de imar faaliyetleri başlatılmış. O dönemde inşa edilen yeni Hükümet Binası'nın çevresinde imar planı için çalışmalar yapılmış.

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, yabancılara mal alımı konusunu ele alarak bu kapsamda imar planı için çalışma başlattıkların açıkladı.

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Almanya ve Finlandiya'dan 75.241,37 TL maaşla çalışma fırsatı! Personel alımı başvuru ekranı açıldı!

Yurt dışında çalışma hayali kuranlar için Almanya ve Finlandiya'dan sevindirici haberler var! Almanya ve Finlandiya, ortaöğretim mezunu olan adaylar içinden personel alımı yapacak.

Muş'ta imar planına deprem düzenlemesine başlanıldı! İşte detaylar!

Muş’ta imar planında değişikliğe gidildi. Konuya dair Muş Belediye Başkanı Feyat Asya açıklamada bulundu. İşte detaylar!

Mini ev ofisler iş dünyasında çalışma düzenini sil baştan değiştiriyor!

Hollandalı mimarların dizayn ettiği mini ev ofisler, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla daha yaygın hale gelen uzaktan çalışma uygulaması için evde ofis ortamı ihtiyacına yanıt veriyor.

MÜSİAD'ın Bakırköy'deki arazisinin imar planı süreci durduruldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı mülkiyeti hazineye, kullanım hakkı 30 seneliğine MÜSİAD'ın olan İstanbul Bakırköy'de yer alan yaklaşık olarak 15 dönümlük arazinin imar planında değişikliğe gitti.

Çalışma hayatında 2 flaş değişiklik!

Ekonomik reformlar kapsamında çalışma hayatında birçok değişiklikler yapıldı. Bu kapsamda uzaktan çalışma sistemi yasal bir zemine oturtulacak ve kısmi çalışan kişilere de önemli fırsatlar sağlanacak.

Silivri'de imar planını değişikliği meclis gündeminde!

Silivri'de bulunan Hazineye ait bir arazinin imar planında değişiklik yapılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Silivri'de Hazine arazisinin imar planında değişiklik yapılması mecliste!

Silivri'de bulunan Hazineye ait bir arazinin imar planında değişiklik yapılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Alanya Çıplaklı'nın uygulama imar planında sorunlar çözülüyor!

Alanya Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Çıplaklı Mahallesi'nin kontrollü yapılaşmasının temelini oluşturacak  imar planında sorunlar çözülmek üzere.  Alanya Belediyesi gelen üst yazıyla birlikte, duran bayındırlık ve imar hizmetlerini vermeye başlayacak.

Diamond of İstanbul projesinin imar planında değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Hattat grubunun yarım kalan Ayazağa’daki mühürlü gökdelenlerinin önünü açmak için hazırladığı ileri sürülen imar planında, itirazlar üzerine değişiklik yapıldı. Gökdelenlerin 45 olan kat yüksekliği 40 kat olarak değiştirildi... 

imar planında çalışma alanları Haberi

imar planında çalışma alanları

Çalışma alanları nelerdir?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeğine göre, çalışma alanları merkezi iş alanı ve sanayi bölgesi olmak üzere iki kategoride toplanıyor. Buna göre çalışma alanları nelerdir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Çalışma alanları ile ilgili hükümler, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeğin 12. maddesinin 1. bendinde yer alıyor.


Çalışma alanları..


1- Merkezi iş alanı

İmar planlarında yönetim, sosyo-kültürel ve ticari amaçlı yapılar için ayrılmış bölgeye deniyor. Bu bölgede büro, işhanı, gazino, lokanta, çarşı, çok katlı mağaza, banka, otel, sinema, tiyatro gibi sosyal kültürel tesisler, yönetimle ilgili tesisler, özel eğitim ve özel sağlık tesisleri ve benzeri yapılar yapılabiliyor.


2- Sanayi bölgesi

İmar planlarında her türlü sanayi tesisleri için ayrılmış alanlara deniyor. Bu bölge içerisinde amaca göre hizmet görecek diğer yapı...