20 / 04 / 2024

imara uygun bina

imara uygun bina

İmar Barışı'ndan faydalanan milyonlarca kişi binalarını nasıl imara uygun hale getireceğini araştırmaya başladı. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, İmar Barışı'nın ikinci aşaması hakkında merak edilenleri cevaplandırdı.

Soner Çetin: İmara uygun olmayan binalara inşaat izni vermeyeceğiz!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin Halk Gününde yaptığı açıklamada Hormonlu binaları imar izinlerine uygun hale getirmedikleri sürece bu inşaatların yapımına izin vermeyeceğiz ifadelerini kullandı!

1942 yılında yol parası kaldırılarak, bina ve kazanç vergilerine eklenmiş!

1942 yılında yol parasının memleket kazanç sahiplerinden alınması usulünün adalete uygun olmamasından dolayı kaldırılmasına ve bina ve kazanç vergilerine eklenmesine karar verilmiş. 

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Yeni binalarda elektrikli şarj ünitesi zorunlu! Bina ve AVM'lerde kaç otopark alanı elektrikli araçlara uygun olmalı?

Türkiye’de elektrikli araçlara olan talep yılın ilk 9 ayında, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 862,8 arttı. Peki bina ve AVM otoparklarında kaç otopark alanı elektrikli araçlara uygun olmalı? İşte o rakamlar...

Ev sahipleri ve kiracılara önemli uyarı! O ceza yanlış kişiye kesiliyor

Depremin ardından kaçak yapılara yönelik denetimler sıkılaştı. Bu kapsamda imara uygun olmayan yapılara ilişkin cezalar uygulanıyor. Bu süreçte kimi zaman cezanın yanlış kişiye uygulandığını ifade edilirken Avukat Selen Karataş'tan önemli açıklama geldi.

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Sakarya Karasu'da imara aykırı bina yıkım bekliyor! 

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan ve imara aykırı olan bina için geçtiğimiz sene yıkım kararı alınmıştı. Fakat bina için herhangi bir işlem yapmadı. 

Türkiye'de 729 bin riskli yapı tespit edildi!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son 2 yıl içinde imara uygun olmadığı belirlenen binalarla ilgili alınan kararların açıklanması talebiyle verdiği yazılı önergesinde, imara uygun olmayan binaların illere göre dağılımı ve yıkım kararı alınan bina sayısını sordu. 

Yapı kayıt belgesi iptaline karşı dava!

Çalışmaları süren Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri imara uygun olmayan yapılarla ilgili denetimlerine devam ediyor. Peki yapı kayıt belgesi iptal edilen vatandaşlar ne yapacak? Yapı kayıt belgesi iptaline karşı dava nasıl açılır? İşte tüm merak edilenler...

Marmaris'te imara aykırı binalar tek tek yıkılıyor!

Muğla Marmaris'te kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamında imara uygun olmayan yapılar yıkılıyor. Ekipler, yapı kayıt belgesi iptal edilen ve hukuki süreci tamamlanan bir yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Marmaris'te imara aykırı binalar yıkılıyor!

Muğla Marmaris'te kaçak yapılaşmayla mücadele çalışmaları altında imara uygun olmadığı tespit edilen yapıların yıkımı sürüyor.

İstanbul'da binalar yenilenmeli ve yeni yapılar depreme uygun yapılmalı!

İstanbul depremi için hazırlanan uzman raporunda, 2 bin 500 ile 10 bin arasında çok ağır hasarlı bina olacağı belirtiliyor. En önemli önlemler, binaların yenilenmesi ve konutların depreme uygun yapılması.

Bursa Osmangazi'de imara aykırı lüks villa yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi ekipleri tarafından Uludağ eteklerinde bulunan Soğukpınar Mahallesi’nde imara uygun olmadığı tespit edilen lüks villanın yıkımı gerçekleşti.

İmara uygun olmadığı için yıkılacak bina sayısı mecliste!

2019 ve 2020 yıllarında imara uygun olmadığı tespit edilerek yıkım kararı alınan bina sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

imara uygun bina Haberi

imara uygun bina

15 Haziran'a kadar uzatıldıı açıklanan imar barışı başvuruları alınmaya devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2018 yılı sonuna kadar yaklaşık 9.6 milyon bina için Yapı Kayıt Belgesi alındığını ve 16.5 milyar lira ödeme yapıldığını açıkladı. .

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, toplam 13 milyon binayı kayıt altına alma hedefiyle hayata geçirilen uygulamaya 4 milyon kişinin daha başvuru yapması olanlanıyor. 

İmar Barışı'ndan yararlanan milyonlarca Yapı Kayıt Belgesi sahibi, şimdi de düzenlemenin ikinci aşamasına geçmeye hazırlanıyor. Yapı Kayıt Belgesi sahipleri binalarını nasıl imara uygun hale getirecek? Tapuda cins değişikliği nasıl yapılacak? Yapı Kayıt Belgesi ne kadar süreyle geçerli olacak? Belge alınan bina Hazine veya belediyeye ait bir arsa üzerindeyse neler yapılması gerekiyor? Bu binalar alınıp satılabilir mi? Kentsel dönüşüme girebilir mi? 

Gayrimenkul Hukuku...