18 / 04 / 2024

IMF Başkanı Georgieva dünya ekonomisi

IMF Başkanı Georgieva dünya ekonomisi

IMF Başkanı Georgieva, dünya ekonomisinin yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yol açtığı krizden yavaş yavaş kendine gelmeye başladığını dile getirdi.

IMF Başkanı Georgieva'dan flaş açıklama: Orta vadeli büyüme beklentileri zayıf kalıyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, özellikle imalat sektöründe faaliyetin yavaşladığını vurgulayarak, "İleriye bakıldığında, orta vadeli büyüme beklentileri zayıf kalmaya devam ediyor." şeklinde konuştu.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva açıklama yaptı! Bakın hangi yılı işaret ediyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, faiz indirimleri için henüz erken olduğunu ve böyle bir kararın ancak 2025'in başlarında verilebileceğini açıkladı. 

IMF: Faiz indirimi için henüz erken! 2025 yılı başına kadar faiz artırımları devam edecek!

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz artırımlarını ne zaman sonlandıracağını merak ederken, IMF Başkanı Kristalina Georgieva 2025 yılını işaret etti. Georgeva, faiz indirimlerinin başlaması için henüz yeterli ekonomik koşulların oluşmadığını savundu.

IMF Başkanı’ndan uyarı: Dünyada yoksulluk ve açlık tehlikesi gelecekte daha da artacak!

Küresel piyasalarda güçlü toparlanmanın zor olduğunu belirten IMF Başkanı Georgieva, dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 3’den daha az büyüyeceğini öngördü. Georgieva, gelecekte dünya ekonomisini bekleyen açlık ve yoksulluk tehlikesine de dikkat çekti.

IMF Başkanı'ndan 2023 yılı için iç karartan tablo!

IMF Başkanı Georgieva, dünya ekonomisinin üçte birinin 2023 yılında resesyona girmesini beklediklerini ancak ABD'nin diğerlerine göre daha güçlü durumda olduğunu belirterek gelişmekte olan ülkelerin yüksek faiz ve güçlü dolar nedeniyle çok daha vahim tablolarla karşılaşacağını ifade etti.

IMF'den Asya bölgesi liderlerine uyarı 'Olağanüstü belirsizliklerle dolu bir yıl geliyor'

IMF Başkanı Georgieva, 2023 yılında Asya bölgesinde belirsizliklerin ve risklerin çok yüksek olacağını belirterek, devlet liderlerini ve merkez bankası başkanları tedbir almaları konusunda uyardı.

IMF Başkanı'ndan şok edici açıklama!

IMF Başkanı Georgieva, İngiltere Maliye Bakanı Kwarteng ve BoE Başkanı Bailey ile politika tutarlılığının önemini görüştüklerini açıklayarak, "Sadece İngiltere'ye değil herkese mesajımız; maliye politikası para politikasını baltalamamalı." şeklinde konuştu.

BM'den sonra IMF'den de Fed'e faiz çağrısı geldi

IMF Başkanı Georgieva, Fed başta olmak üzere gelişmiş ülke merkez bankalarının izlediği faiz politikasının dünyanın geri kalanı için kalıcı sorunlar yaratabileceği uyarısında bulunarak itidal çağrısında bulundu.

IMF'den uyarı! Gıda krizinin finansal maliyetleri arttı!

IMF Başkanı Georgieva, gıda şokuna yönelik yeni bir finansman penceresinin oluşturulduğunu duyurdu.

IMF Başkanı finansal krizin sinyalini verdi. 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en ağırı

Gıda krizi ve yükselen fiyatlar dünyada enflasyon krizini tetiklerken IMF’nin patronu Georgieva, dünyanın 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana verdiği en büyük krizi sınavını verdiğini dile getirdi. Bazı ekonomistler ise resesyondan söz etmeye başladı.

IMF Başkanı Georgieva: Kriz 28 trilyon dolara mal olabilir!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, ekonomik ve finansal istikrar için sağlanan desteklerin bir süre daha kritik bir öneme sahip olacağını belirterek, "Fişi çok erken çekerseniz, kendi kendinize ciddi zarar verme riski alırsınız" dedi. 

IMF Başkanı Georgieva: Geleceğin pek çok işi 'yeşil ekonomi'de!

IMF Başkanı Georgieva, küresel ekonominin büyük dönüşüm geçirdiğini dile getirerek iş açısından zengin bir ekonomik toparlanma ile iklim değişikliğiyle mücadelenin birbirini desteklediğini, geleceğin pek çok işinin 'yeşil ekonomi'de olduğunu ifade etti.

IMF Başkanı Georgieva: Dünya ekonomisi yavaş yavaş canlanıyor!

IMF Başkanı Georgieva, dünya ekonomisinin yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yol açtığı krizden yavaş yavaş kendine gelmeye başladığını dile getirdi.

IMF Başkanı Georgieva dünya ekonomisi Haberi

IMF Başkanı Georgieva dünya ekonomisi

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, video konferans yoluyla yapılan ve “Kovid-19 dönemi ve sonrasında kalkınmanın finansmanı” konulu bakanlar toplantısında, “Mayıs ayında yaptığımız görüşmeden beri, gelen veriler daha az kasvetli bir tablo çiziyor. Diğer bir deyişle, dünya ekonomide bazı toparlanma işaretleri görüyoruz” ifadesini kullandı.

Sputniknews'de yer alan habere göre; bazı gelişmiş ekonomilerin kendini “bir dereceye kadar hiç de kötü hissetmediğini” dile getiren Georgieva, “Kendini daha iyi hissettiklerini söyleyemeyiz, zira eksi yüzde 6, eksi yüzde 8, eksi yüzde 10 kötü bir şey, ama yine de tahmin ettiğimizden daha az. Çin iyiye gidiyor ve tahminlerden çok daha hızlı düzeliyor” diye konuştu.

Bu etkinin, muazzam para yardımı dahil dünya ekonomisine verilen destek sayesinde sağlandığını söyleyen IMF Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece G20 ülkelerinin maliye bakanlıkları 11...