20 / 04 / 2024

imsad sanayi birleşik endeksi mayıs

imsad sanayi birleşik endeksi mayıs

Bileşik Endeks Mayıs ayında bir önceki aya göre 2,31 puan düştü ve  98,63 puan oldu, geçen yılın Mayıs ayına göre ise 1,07 puan arttı

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da artış gösterdi. Halifax tarafından açıklanan resmi rakamlara göre fiyatlar Ocak ayına göre yüzde 0,4'lük bir artış gösterdi.

Birleşik Krallık konut piyasasında yükseliş bekleniyor!

RBC Capital analistleri Çarşamba günü yayınladıkları raporda Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında artış beklediklerini belirtti.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları son bir yılın zirvesinde!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları ocak ayında yüzde 2,5 yükselişe geçti. Son bir yılda en büyük konut artışı yaşandı. 

İnşaat malzemesi sanayi 2023 yılını artışla kapattı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi'nin Aralık ayı sonuçları açıklandı. Bileşik Endeks, aralık ayında bir önceki aya göre 0,11 puanlık artış göstererek 71,35 puana yükseldi. 

Mortgage oranları düştü, Birleşik Krallık konut piyasası rahatladı!

Birleşik Krallık'ta konut piyasasında yaşanan gerileme, mortgage oranlarındaki düşüşün talebi desteklemesinin bir sonucu olarak geçtiğimiz ay hafifleme işaretleri göstermişti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2023 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,1 azalırken, ortalama konut kiralarında ise Aralık 2023'te yüzde 6,2 artış yaşandı.

Konut piyasası önemli rüzgarlarla karşı karşıya! Birleşik Krallık'ta konut fiyatları yüzde 1,8 düştü!

Nationwide Building Society'nin merakla beklenen son raporu, konut fiyatlarında bir önceki yıla kıyasla yüzde 1,8'lik bir düşüşe işaret ederken, Birleşik Krallık konut piyasası önemli rüzgarlarla karşı karşıya kaldı.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi kasımda 71,24 puana geriledi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Kasım 2023 sonuçları belli oldu. Bileşik Endeks, kasımda bir önceki aya göre 0,06 puanlık düşüşle 71,24 puana geriledi. 

Birleşik Gayrimenkul, Bodrum'daki yeni oteline 8 villa ekliyor!

Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat şirketi Muğla'da Turizm Konaklama Tesisi Kapasite Artışı için ÇED'e başvurdu. Bu kapsamda Birleşik Gayrimenkul, Bodrum'daki yeni oteline 8 villa eklemeyi planlıyor.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu açıkladı! Açlık sınırı 15 bin 548 lira...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamaya kapsamında yer alan verilere göre, kasım ayında açlık sınırı 228 lira daha fazlalaşarak 15 bin 648 liraya kadar çıktı. Yoksulluk sınırı da 1187 lira yükselerek ve 45 bin lirayı geçtiği kaydedildi. İşte ayrıntılar...

İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi 71,70 puana geriledi!

İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Temmuz ve Ağustos aylarındaki toparlanma sonrasında eylül ayında bir önceki aya göre 0,27 puanlık gerileme göstererek, 71,70 puan oldu. 

Birleşik Krallık'ta konut kiralarında yıllık bazda en büyük artış!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut kirasında Eylül ayında yüzde 5,7 ile yıllık bazda en büyük artış görüldü.

imsad sanayi birleşik endeksi mayıs Haberi

imsad sanayi birleşik endeksi mayıs

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi, Mayıs'ta bir önceki aya göre 2,31 puan düşerek 98,63 puan olarak gerçekleşti, geçen yılın Mayıs ayına göre ise 1,07 puan arttı. Bileşik Endeks’te, Temmuz 2016 tarihinden sonraki en yüksek aylık gerileme yaşandı. Yeniden 100 puanın altına inen endekste, hem faaliyetlerin gerilediği hem de güven ve beklentilerde bozulmanın kuvvetlendiği gözlemlendi.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından her ay düzenli bir şekilde yayınlanan İnşaat Malzemeleri Sanayisi Bileşik Endeksi’nin Mayıs 2018 sonuçları açıklandı. Mayıs'ta bir önceki aya göre 2,31 puan düşerek 98,63 puan olarak gerçekleşen geçen yılın Mayıs ayına göre ise 1,07 puan artan Bileşik Endeks’te şu bilgiler bulunuyor.

Faaliyetlerde beklentilerin üzerinde gerileme yaşandı

İnşaat malzemeleri sanayisinde faaliyetler Mayıs'ta bir önceki aya göre geriledi ve beklentilerin altında bir performans gösterdi. Bu...