29 / 03 / 2024

imsad Yeşil Mutabakat

imsad Yeşil Mutabakat

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye İMSAD, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yeşil Mutabakat’a hazırlık amaçlı olarak üyelerine özel eğitim programı için düğmeye bastı.

Atlas Gdc Yeşil Mutabakat Değerlendirme Ve Teknoloji Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Atlas Gdc Yeşil Mutabakat Değerlendirme Ve Teknoloji Hizmetleri Anonim Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ruşan Gürbüz, Serkan Dilbas, Yusuf Günay, Alphan Manas ve Oğuz Satıcı ortaklığında kuruldu.

İhracatçılardan AB Yeşil Mutabakatı uyarısı! İklim diplomasisi ticaret savaşına mı dönüşüyor?

İhracatçılar AB Yeşil Mutabakatının ticaret savaşına dönüşmesinden endişeli. Konuya ilişkin endişelerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği’nin Serbest Ticaret Anlaşmasına çevrilmesini istiyor.

Demir ve çelik sektöründe ana gündem yeşil mutabakat!

Sanayi üretiminde kritik öneme sahip demir-çelik sektörü, pandemi koşullarına en hızlı adapte olan sektörlerden biri oldu. 2022 yılında ihracat odaklı büyümeye devam edecek olan sektörün ana gündemini ise Yeşil Mutabakat'a uyum oluşturacak.

Sanayide yeşil dönüşüm OSB'lerle başlayacak!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Yeşil Mutabakat’la ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çevreye duyarlı üretim altyapısının oluşturulması, akıllı ve çevreci üretim modeline geçişte OSB’ler öncü bir role sahip. Yeşil OSB konseptini benimseyen pilot OSB’leri görmeye başladık" dedi.

Yeşil Mutabakat inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye İMSAD tarafından gerçekleştirilen Gündem Buluşmaları'nda Yeşil Mutabakat konuşuldu. Horizon Consultancy Yönetici Ortağı Eser Erginoğlu, Yeşil Mutabakat'a ilişkin merak edilen konuları katılımcılara aktardı. 

Türk demir-çelik endüstrisinde Yeşil Mutabakat dönüşümü 2025'e kadar yapılmalı!

Türk Demir Çelik Sanayisi AB Yeşil Mutabakatı'ndan en çok etkilenecek sektörlerden biri olacak. Bu nedenle sektörde Yeşil Mutabakat dönüşümünün 2025'e kadar tamamlanması gerektiği ifade ediliyor.

GYODER Yeşil Mutabakat Webinar Serisi 6 Ekim'de başlıyor!

GYODER Akademi tarafından Yeşil Mutabakat Webinar Serisi başlatılıyor. GYODER'in Yeşil Binalar ve Sürdürülebilirlik Komitesi ile beraber hazırladığı Yeşil Mutabakat Webinar Serisi'nin ilki 6 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.

Türkiye İMSAD 'Yeşil Mutabakata Hazır mıyız' toplantısı 30 Eylül'de!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 44. Gündem Buluşmaları toplantısını ‘Yeşil Mutabakata Hazır mıyız?’ başlığı ile 30 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Yeşil Mutabakat Eylem Planı inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu Yeşil Mutabakat Eylem Planı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Türkiye İMSAD, Yeşil Mutabakat’a hazırlık için özel eğitim programı başlattı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye İMSAD, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yeşil Mutabakat’a hazırlık amaçlı olarak üyelerine özel eğitim programı için düğmeye bastı.

Eski ve verimli olmayan binalar Yeşil Mutabakat ile yenilenecek!

Yeşil mutabakat süreci hakkında değerlendirme yapan Mapei Türkiye Genel Müdürü Selman Tarmur, eski verimsiz binaların yenilenme sürecine gireceğini dile getirdi. 

AB’nin Yeşil Mutabakat kanunu inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

24 Haziran 2021 tarihinde kanunlaşan Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı – EU Green Deal’ yasası inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeşil mutabakat açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeşil Mutabakat'a ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Kendi enerjisini üreten evler ve mahalleleri yaratacağız" dedi.

imsad Yeşil Mutabakat Haberi

imsad Yeşil Mutabakat

Türkiye İMSAD, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yeşil Mutabakat’a hazırlık amaçlı olarak üyelerine özel eğitim programı için düğmeye bastı. Türkiye İMSAD Çevre Dostu Malzeme Komitesi tarafından iki aşamalı şekilde planlanan “Yeşil Mutabakat’a Hazırlık Eğitimleri”nin ilk kısmında, Yeşil Mutabakat dahilinde ön plana çıkan konular 5 bölümde masaya yatırıldı. Sonbaharda yapılacak olan ikinci aşamada da ‘AB Sınırda Karbon Vergisi’ ile ilgili eğitimler verilecek.

Türkiye İMSAD Çevre Dostu Malzeme Komitesi tarafından başlatılan eğitim programının 1. aşaması 3 Haziran 2021 tarihinde başlayıp 1 Temmuz 2021 tarihinde sona erdi. Verilen eğitim dahilinde, sınırda karbon vergisinin dayandırılabileceği ‘Çevresel Ürün Beyanı’, ‘Yaşam Döngüsü Analizi’, ‘Sürdürülebilir Yapı Malzemeleri’, ‘Kurumsal Karbon Ayak İzi’ gibi konularda Türkiye İMSAD üyelerinin bilgilerinin yenilenmesi ve yeni yeni gelişmelerden haberdar olmaları planlandı.

Birinci bölümün ilk eğitimi ‘Sürdürülebilir...