28 / 03 / 2024

imsiad Ekim Ayı Sektör Raporu

imsiad Ekim Ayı Sektör Raporu

Türkiye'de konut inşaat maliyetleri, eylül 2014 ile eylül 2015 arasında yüzde 5,9 arttı. Aynı dönemde işçilik maliyet artışı yüzde 8,2 olurken, inşaat malzemesi maliyetleri artışı ise yüzde 5,2 olarak kaydedildi

Ekim ayında herkes balık yiyecek! Balık fiyatları ile ilgili flaş gelişme!

Zonguldak’ta üç gündür devam eden yağış nedeniyle balıkçılar denize açılamayınca tezgahlarda fiyatları yükseltmesine rağmen balıkçılar, ekim ayından çok umutlu. İşte detaylar…

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Ekim ayında yüzde 19,5 arttı!

ABD'nin ekim ayı ulusal konut endeksi sonuç verileri S-P CoreLogic Case-Shiller tarafından yayımlandı. Açıklanan resmi rakamlara göre, Ekim 2021’de geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 19.1 arttı.

ABD'de 2. el konut satışları Ekim ayında beklentilerin aksine arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Ekim ayında beklentilerin aksine artış gösterdi.

Ekim ayı işsizlik maaşı ne zaman yatacak?

Milyonlarca vatandaş işsizlik maaşının ne zaman yatacağını merak ediyor. İş sahibi olmayan vatandaşlar için devlet işsizlik maaşı ödemesi yapıyor. Bu ödemelerden faydalanmak isteyenler ise Ekim ayına ilişkin ödemelerin ne zaman yatacağını merak ediyor...

Konut kredisi faiz oranları Ekim ayının son haftası ne oldu?

Kamu kurumlarının faiz kararı sonrasında konut kredisi faiz oranları düşüşe geçti. Peki, Ekim ayının son günlerinde konut kredisi faiz oranları ne oldu? İşte detaylar...

Ekonomik güven endeksi ekim ayı verileri açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, ekim ayına ilişkin ekonomik güven endeksi verileri açıklandı.

2021 Ekim ayı kira artış oranları belli oldu!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı tarafından merakla beklenen 2021 Ekim ayı kira artış oranları bugün itibariyle belli oldu. İşte 2021 Ekim ayı kira artış oranları...

Ekim ayı kira artış oranları ne zaman belli olacak?

Her ay açıklanan TUİK rakamları ev sahibi ve kiracılar tarafından takip ediliyor. Peki Ekim ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak?

Konut Fiyat Endeksi Ekim ayında yüzde 2,2 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Ekim 2020 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerine göre, Konut Fiyat Endeksi, Ekim ayında aylık yüzde 2,2, yıllık yüzde 29,2 artışla 149,9 seviyesine ulaştı.

Şanlıurfa'da Ekim ayında 2 bin 644 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan yayınlanan verilere göre; 2020 yılı Ekim ayı içerisinde Şanlıurfa’da 2 bin 644 konut satıldı.

Kanada’da inşaat izinlerinin değeri Ekim ayında yüzde 14,6 azaldı!

Kanada'da Ekim ayı içerisinde alınan inşaat izinlerinin değeri aylık yüzde 14.6 azalarak, 8.2 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

ABD inşaat harcamaları Ekim ayında yüzde 1.3 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı İstatistik Bürosu'nun yayınladığı verilere göre ABD'de Ekim ayında inşaat harcamaları yüzde 1.3 arttı.

Ekim ayında ihracat yüzde 5,6, ithalat yüzde 8,4 arttı!

Türkiye'nin ihracatı, ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 artarak 17 milyar 329 milyon dolara, ithalatı yüzde 8,4 artışla 19 milyar 703 milyon dolara yükseldi.

imsiad Ekim Ayı Sektör Raporu Haberi

imsiad Ekim Ayı Sektör Raporu

 Türkiye'de konut inşaat maliyetleri, eylül 2014 ile eylül 2015 arasında yüzde 5,9 arttı.


Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Ekim Ayı Sektör Raporu" açıklandı. Rapora göre, 2014 yılında konut inşaat maliyetleri yüzde 9,5 artış gösterdi. Aynı maliyetlerin artış oranı, eylül 2014 ile eylül 2015 arasındaki dönemde yüzde 5,9 olarak gerçekleşti. 


Aynı dönemde işçilik maliyet artışı yüzde 8,2 olurken, inşaat malzemesi maliyetleri artışı ise yüzde 5,2 olarak kaydedildi ve yıllık enflasyonun altında kaldı. Raporda yıllık konut inşaat maliyetlerindeki artışın yeni konut yıllık fiyat artışının altında olduğu ve şimdilik ilave bir fiyat artışı baskısı oluşturmadığı kaydedildi.


İnşaat harcamaları bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 8,3 artarak 47,3 milyar lira olarak gerçekleşti. Böylece yılın ilk yarısında inşaat harcamaları yüzde 5,5 artarak 87,9 milyar liraya...