25 / 04 / 2024

ingiltere kiralar

ingiltere kiralar

İngiltere’de kiraların gelecek beş yıl içerisinde yüzde 15 seviyesinde artış kaydedebileceği bildirildi.

İngiltere’de konut kiraları yüzde 4,2 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’de konut kiralarının geçen yılın aralık ayında yıllık bazda yüzde 4,2 artış gösterdiği belirtildi.

İngiltere’de kiralar cep yakıyor! İşte yıllık zam oranı!

İngiltere’de enerji şirketlerinin 1 Nisan 2022 tarihi itibarıyla hane halkı tüketicilerinin enerji faturalarına uygulayabileceği üst limit yüzde 54 oranında arttı, ülkede son zamanlarda sık sık gündeme gelen sosyal konut kiralarına ise yıllık yüzde 4,1 oranında zam yapıldı.

İngiltere'de sosyal konut kiralarına yıllık yüzde 4,1 zam geldi!

İngiltere'de  enerji şirketleri hane halkı tüketicilerinin enerji faturalarına zam yaptı. Sosyal konut kiralarına yıllık yüzde 4,1 zam geldi. İşte ayrıntılar...

İngiltere'de kiralar da evsizlik de artıyor!

İngiltere’de tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında kısıtlamaların kaldırılması ve kentlere dönüşün başlamasıyla beraber ev kiraları da hızla artıyor...

İngiltere’de kiralar 5 yıl içerisinde yüzde 15 artabilir!

İngiltere’de kiraların gelecek beş yıl içerisinde yüzde 15 seviyesinde artış kaydedebileceği bildirildi.

Ev kiraları neye göre artar?

Kiralamalarda yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, kanunda belirtilen kurallara uygun olmak şartı ile geçerli oluyor. Peki, ev kiraları neye göre artar?

Haziran ayında kiralar ne kadar artacak?

Kira sözleşmesi yenilenen kiralamalarda mal sahibi kira bedeline yıllık zam yapabiliyor. Meskenlerde yapılacak bu zammın dönemin ÜFE oranlarından yüksek olmaması gerekiyor. Peki, Haziran ayında kiralar ne kadar artacak?

Ev kiralarına zam nasıl yapılır?

Yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Peki, ev kiralarına zam nasıl yapılır?

1999 yılında kiralar iki katına fırlamış!

1999 yılında yaşanan Büyük Marmara Depremi sonrasında İstanbul'da birçok evin yıkılması ve mühürlenmesi ve İzmit'ten İstanbul'a yoğun göç yaşanması nedeniyle artan konut talebi, kiraları iki katına fırlatmış.

Eskişehirliler yüksek ev kiralarından şikayetçi!

Yeni Şafak seçim otobüsüyle Yunus Emre’nin memleketi Eskişehir’de halkın nabzını tuttu. İki üniversitenin olduğu kentte öğrenciler kiraların yüksek ve ulaşımın pahalı olmasından yakınıyor..

İşyeri kiralarında tahliye nasıl olur?

İşyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Peki, işyeri kiralarında tahliye nasıl olur?

Mayıs ayında kiralar yüzde kaç artacak?

Ev ve işyeri kiralamalarında sözleşme döneminin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Peki, Mayıs ayında açıklanan enflasyon oranlardan hangisi kira artış hesabında kullanılacak? 2015 Mayıs ayında kiralar yüzde kaç artacak?

Bu ay kiralar ne kadar artacak?

Taşınmaz kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılabiliyor. Kiraya yapılacak zam hesaplamaları işyeri ve konutta farklılık gösteriyor. Peki, Mayıs ayı enflasyon oranlarına göre bu ay kiralar ne kadar artacak?

ingiltere kiralar Haberi

ingiltere kiralar

Gayrimenkul ve inşaat sektörü denetim kuruluşu Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), İngiltere konut sektörü hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, İngiltere’de konut sektöründeki stokun talep karşısında yetersiz kalması nedeniyle gelecek beş yıl içerisinde konut kiralarının yüzde 15 seviyesinde artış kaydedebileceği bildirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İngiltere’de hükümetin önümüzdeki dönemde kira fiyatlarındaki artışı regüle etmek için devreye girmesi gerekebileceğinin altı çizildi.

RICS Başekonomisti Simon Rubinsohn konuyu şu sözlerle değerlendirdi; "Arzda yaşanan sıkıntının kira fiyatlarını kademeli olarak giderek artırması söz...