20 / 04 / 2024

İngiltere Merkez Bankası ek faiz

İngiltere Merkez Bankası ek faiz

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney politika faiz oranının 0,25 azaltılmasının ardından önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulması halinde daha fazla faiz indirimine gidilebileceği mesajını verdi.

İngiltere Merkez Bankası üst üste 13. kez faiz artırdı!

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 4,50'den yüzde 5'e yükseltti ve böylece üst üste 13. kez faiz artırmış oldu.

İngiltere Merkez Bankası umutlarını düşen enflasyona bağladı

Yüksek enflasyon geliyor. Ancak para politikası yapıcılar bunu kontrol altında tutmaya kararlı. İngiltere Merkez Bankası umutlarını düşen enflasyona ve ücret artışını kolaylaştırmaya bağladı

İngiltere Merkez Bankası politika faizini 4,50'ye çıkardı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini yüzde 4,25'ten yüzde 4,50'ye çıkardı.

Küresel piyasalar karışık seyrediyor! Gözler İngiltere Merkez Bankası'nın kararında!

Küresel piyasalar, dünyada resesyon endişelerinin tekrar gündem olmasıyla karışık bir seyir izlerken, bugün gözler İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) para politikası kararlarına döndü.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları euro'ya destek oldu!

Fed'in parasal sıkılaştırma politikasındaki belirsizlik nedeniyle ABD doları kayıpla haftayı tamamlarken, ECB'nin faiz artış sinyalleri sayesinde euro destek buldu. İngiltere Merkez Bankası'nın sıkılaştırma döngüsüne ara vereceği beklentileri, İngiliz poundunun güçlenmesini engelledi.

Son dakika! İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Piyasaların heyecanla beklediği piyasalar için ikinci kritik karar olan İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı.

İngiltere Merkez Bankası'ndan son 33 yılın en yüksek faiz artırımı!

İngiltere Merkez Bankası, faiz oranlarını 75 baz puan artırarak yüzde 3'e yükseltti.

Sterlin dibi görünce, İngiltere Merkez Bankası'dan flaş açıklama gecikmedi!

İngilterre'de enflasyon 40 yılın zirvesine yerleşti. Sterlin dibin de dibini gördü. Sterlin'de tarihi çöküşün yaşanması ile İngiltere Merkez Bankası'dan açıklama geldi.

İngiltere Merkez Bankası'ndan kritik karar! Son 14 yılın en yüksek seviyesi

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini 50 baz puan artırarak % 2, 25 ile son 14 senenin en yüksek seviyesine çıkarma kararında kaldı. İşte detaylar…

Son Dakika: Merkez Bankası'ndan 27 yılın en sert faiz artışı!

İngiltere Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 1,75'e yükseldi. Banka enflasyon beklentilerini de artırırken, yılın dördüncü çeyreğinde ülke ekonomisinin resesyona gireceğini tahmin etti.

İngiltere Merkez Bankası'ndan Bitcoin uyarısı!

İngiltere Merkez Bankası,sürekli hareketli günler yaşayan Bitcoin'e yönelik yatırımcıları uyardı.

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında!

Bu ay açıklanan Fed, İngiltere Merkez Bankası ve Rusya Merkez Bankası'nın faiz kararları sonrasında gözler yurt içi piyasalarda Merkez Bankası'nın faiz kararına döndü. Peki PPK toplantısı ne zaman? Faiz artacak mı? İşte tüm merak edilenler...

İngiltere Merkez Bankası politika faizini rekor düşük seviyede bıraktı!

İngiltere Merkez Bankası (BOE), yüzde 0,1 seviyesinde olan politika faizinde ve 745 milyar sterlin seviyesindeki tahvil alım programında değişikliğe gitmedi.

İngiltere Merkez Bankası ek faiz Haberi

İngiltere Merkez Bankası ek faiz

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney, Para Politikası Kurulu (PPK) politika faiz kararı ve Enflasyon Raporu’nun açıklanmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, “Eğer önümüzdeki dönemde gelecek veriler ağustos ayı enflasyon raporu öngörüleri ile büyük oranda uyumlu şekilde gelirse, para politikası kurulu üyelerinin çoğunluğu bankanın faiz oranlarında daha fazla indirime gidilmesini bekleyebilir.” ifadesini kullandı.


Carney bankanın teşvik paketinin uzun bir süre boyunca düşünülerek ve mevcut risk analizleri yapılarak hazırlandığını belirterek, “Bugün bankanın yaptığı açıklama referanduma ortak cevabın bir unsurudur. Planımız bankalar için kredi seviyesini şimdiden artırmıştır.” ifadelerini kullandı.


Carney, “Bankamız parasal politika ve finansal istikrar hedeflerinin başarılması için gerekli tüm eylemleri uygulamaya hazırdır.” dedi.


Avrupa Birliği (AB) referandumu ile İngiltere’nin bir rejim değişimine gittiğini belirten Carney, ülkenin dünyanın en esnek ekonomilerinden birine sahip olduğunu ve...