27 / 04 / 2024

inşaat başkanlık sistemi

inşaat başkanlık sistemi

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, başkanlık sisteminin Türkiye’nin ayağındaki prangaları kıracağını belirterek, “Orta gelir tuzağı için bile bu sistem gerekli” dedi

İnşaat demiri neden kırılır?

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemeleri arasında yer alan inşaat demiri hem fiyatları hem de yapısal özelliğiyle çok konuşuluyor. Demir ile ilgili herkesin merak ettiği sorulardan biri de ''neden kırıldığı.'' Peki inşaat demiri neden kırılır? İşte cevabı...

Kemer Country’deki golf sahaları için yeni imar planı geldi: İnşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü!

Demirören Grubu’nun kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredilen ve villa inşaatlarına başlanan Kemer Country’nin golf sahaları için yapılan imar planlarının yürütmesi durdurulmuştu. Bakanlık'tan yeni plan hazırlandı. Bu kapsamda, inşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü.

İstanbul'un en değerli arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde inşaat başladı!

İstanbul'un en değerli ve en tartışmalı arazilerinden olan Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde inşaat başladı. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi hukuksuz inşaatın durdurulmasını istedi...

TÜSİAD'da flaş yönetim değişkliği! Başkanlık koltuğuna sürpriz isim geldi

Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin tepe yönetiminde sürpriz bir değişiklik yaşandı. TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın şaşırtan çıkışı sonrası adı başkanlık için önerilen Orhan Turan, Simone Kaslowski'den görevi devraldı.

Tekirdağ Hayrabolu Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilecek olan Hayrabolu Millet Bahçesi projesinin inşaatı başladı.

Sancaktepe metro inşaatında göçük: 1 ölü, 1 yaralı!

Sancaktepe metro inşaatında göçük meydana geldi. Meydana gelen göçükte, 1 işçi yaşamını yitirirken 1 işçi de yaralandı.

Van Edremit Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı!

Van'ın Edremit ilçesinde hayata geçirilecek millet bahçesi projesi için düğmeye basıldı. Proje dahilinde millet bahçesinin inşaatı başladı. 

Kağıthane Gültepe Kapalı Otopark projesinin inşaatı başladı!

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlut Öztekin'in önem verdiği projelerden biri olan Gültepe Kapalı Otopark ve Pazaryeri Projesi'nin inşaatı başladı. 

Bahçelievler'de okul inşaatında göçük!

Bahçelievler Çavuşpaşa Caddesi'nde Bağlar Ortaokulu'nun inşaatında göçük meydana geldi. Göçük sonrası bir işçi toprak altında kaldı. 

Bir partinin başkanlık seçimleri için kamu binasının tahsis edildiği iddiası TBMM'de!

Bir partinin ilçe kadın kolları başkanlık seçimi için bir kamu binasının tahsis edildiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

ABD'de inşaat harcamaları Aralık ayında piyasa beklentilerinin üzerinde!

ABD'de inşaat harcamaları, Aralık ayında aylık yüzde 1 oranında artarak piyasa beklentilerinin biraz üzerinde gerçekleşti. 

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin tramvay hattı inşaatı başladı!

5 yıldır tamamlanamayan Kocaeli Şehir Hastanesi'nin bağlantı yollarının tamamlanmasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda tramvay hattının inşaatı başladı.

Antalya Muratpaşa'da 6'ncı kreşin inşaatı başladı!

Antalya Muratpaşa'da 6'ncı kreşin inşaatı başladı. Alanda, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün kullandığı yapının korunacak ve yeni eklemelerle tek katta bin 785 metrekarelik bir kreş yapılacak.

inşaat başkanlık sistemi Haberi

inşaat başkanlık sistemi

Türkiye'de sistemin tıkanmaya başladığını ve başkanlık sistemine geçilmesinin zaruret halini aldığını söyleyen işadamlarının sayısı giderek artıyor. DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, başkanlık sistemiyle Türkiye'nin bürokratik vesayetten kurtulacağını belirterek, "Bu sistemle Türkiye ayağına takılan prangalardan kurtulur" dedi.


KATALİZÖR OLUR

Yılmaz, Türkiye'nin kişi başı milli gelirde yıllardır 10 bin dolarlar seviyesinde takılıp kaldığını, bunu aşmak için başkanlık sisteminin önemli bir katalizör olacağını belirtti. Güçlü bir iktidar ve 4 yıllık seçimsiz dönemin getirdiği iş yapma iştahıyla Türkiye'nin yüzde 4'lük büyüme sağladığını söyleyen Yılmaz, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir CEO gibi ABD'ye gidip 20 büyük firma ve finans şirketleriyle toplantı yapması, onları Türkiye'ye davet etmesi muazzam bir şey. Cumhurbaşkanı ekonominin önünü açıyor. Başkanlık sistemini destekliyorum. Bu sistemle bürokratik vesayet biter, Türkiye ekonomik olarak...