28 / 03 / 2024

inşaat denetimlerinde nelere dikkat ediliyor

inşaat denetimlerinde nelere dikkat ediliyor

Türkiye'de konut satışı 2014 yılında 1.1 milyonu bulurken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaatları mesken tuttu. 2014 yılında hazır beton üretimini mercek altına alan Bakanlık, şimdi de ‘çürük demir’ denetimine hız verdi.

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kat karşılığı inşaat yapım sözleşmelerinde dikkat edilmesi gerekenleri kaleme aldı. 

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalarken nelere dikkat edilmeli?

Müteahhitler ile arsa sahibinin anlaşmasına bağlı olarak yapılan kat karşılığı ev inşasında dikkat edilecek hususlar bulunuyor.  Peki, kat karşılığı (arsa payı) inşaat sözleşmesi nedir, imzalarken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte detaylar...

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde nelere dikkat etmeli?

Avukat Oğuzhan Efe, kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde dikkat edilecek hususları kaleme aldı. İşte Harbi gazetesinde yayınlanan o yazı...

Öz Kayseri İnşaat Kayseri'de lüks konut inşa ediyor!

Kayseri'nin "kalite"yi önceleyen lider firmalarından Öz Kayseri İnşaat (ÖKİ) Yönetim Kurulu Başkanı Naci Arslantaş ile inşaat ve emlak sektörünü konuşarak; emlak alırken nelere dikkat edileceği hususunda tüyolar alındı.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde dikkat edilecek hususlar!

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde nelere dikkat edilir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir? İşte yanıtı..

SGK denetimlerinde inşaat, turizm ve tarıma odaklanılacak

SGK müfettişleri, denetimlerde inşaat, turizm ve tarım gibi sektörlere odaklanacak

Vakıflar, Üsküdar'da kat karşılığı inşaat yaptıracak

Vakıflar, Üsküdar İlçesi, Selamiali Mahallesi'nde bulunan 154 metrekarelik alana kat karşılığı inşaat işi yaptıracak.

İnşaat sektörüne İş ve İşçi Sağlığı Eğitimi

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), inşaat sektörü ve inşaat malzemeleri sanayisinin AB'ye uyumunu ve işbirliğini hedefleyen EUbuild Projesi çerçevesinde şirketlere yönelik `OHSAS 18001: İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Eğiti

En zenginler inşaat ve gayrimenkul şirketleri

Forbes'in En Zengin 100 Türk listesinde inşaat ve gayrimenkul şirketleri ağırlıkta.

Talimane'deki rezidans inşaatında kaza tehlikesi

Talimhane'deki rezidans inşaatından yola akan çamur, Dolapdere'ye inen yokuşu buz pistine çeviriyor. Önlem alınmazsa facia yaşanabilir.

Vakıflar'dan Çanakkale'de kat karşılığı inşaat

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesinde bulunan 629,24 metrekarelik arsaya kat karşılığı inşaat yaptıracak.

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

İmara aykırı inşaat yaptıkları gerekçesiyle Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi mahkemelik oldu.

Sultanlar İnşaat eleman arıyor

Sultanlar İnşaat, üniversite mezunu, toplu konut inşaatı muhasebesinde en az 5 yıl deneyimli, genel muhasebe, finans, personel özlük işlemleri konularında tecrübeli, muhasebe sorumlusu alacak

inşaat denetimlerinde nelere dikkat ediliyor Haberi

inşaat denetimlerinde nelere dikkat ediliyor

2014 yılında hazır beton üretimini mercek altına alan Bakanlık, şimdi de ‘çürük demir’ denetimine hız verdi. Sektöre yönelik çok sert denetim yaptıklarını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bazı inşaat malzemesi ürünlerinin toplanarak iade edildiğini söyledi. Demir denetiminde kötü mal üretenlerin tepkisini çektiklerini ifade eden Bakan Güllüce “Biz milletin canını malını koruyoruz. Demir üretiyorsan kaliteli üreteceksin, üretemiyorsan üretmeyeceksin, ben cebimde laboratuar tesisi taşıyıp, demir alırken onu kurup demir alamam” dedi.


Kimse gocunmasın


Türkiye’nin farklı şehirlerinde her yıl onbinlerce konut inşa edildiğine dikkat çeken Güllüce, vatandaşın devletine güvenip demir aldığını kaydetti. “Üretemiyorsan ben toplatırım cezayı da basarım” diyen Güllüce “Standartlar neyi gerektiriyorsa ona göre üretim yapacaksın. Vatandaşa hileli hurdalı demir satmayacaksın. Uğraşıyoruz kimse gocunmasın. Malı güzel olan sevinsin” dedi. Türkiye genelinde...