05 / 05 / 2024

inşaat maliyetlerinde yükseliş

inşaat maliyetlerinde yükseliş

Markalı konut projeleri inşa edildikçe artan kalite, inşaatların maliyetini de yükseltiyor. Tüketici, fiyatların artışından yakınırken, üretici de dövize endeksli inşaat malzemeleri ve çok yüksek olan arsa maliyetlerinden şikayetçi…

İnşaat maliyetlerinde bomba artış! Bir yılda yüzde 67'ye yakın yükseldi! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, inşaat maliyet endeksi Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 4,62, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 66,46 yükseliş kaydetti. İşte o rakamlar...

Altın fiyatları için asıl yükseliş tarihi belli oldu! Ramazan Kurtoğlu altının ''altın çağını'' açıkladı! Herkes duysun!

Altın fiyatları Fed faiz kararı öncesinde yükselmeye devam ediyor. Altın fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini söyleyen Ekonomist Ramazan Kurtoğlu altının altın çağı o zaman diyerek, altın fiyatları için asıl yükseliş tarihini açıkladı.

Selman Özgün: Doğru planlamayla İnşaat maliyetinden yüzde 30 tasarruf edilebilir!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada inşaat yapımı esnasında yapılan hata nedeniyle üretimin yüzde 30'nun yıkılıp tekrar yapıldığını dile getirerek, planlamanın doğru yapılması ve projenin düzgün uygulanmasıyla inşaat maliyetinden yüzde 30 tasarruf edilebileceğini dile geti

İnşaat maliyetlerindeki yükseliş durdurulamıyor! Veriler şaşırttı!

Merkez Bankası tarafından açıklanan konut Fiyat Endeksi'yle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Gayrimenkul değerleme uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, “Ocak ayının bitmesiyle inşaat maliyetlerindeki artışı yüzde 80 olarak hesaplıyoruz” diye konuştu. 

İnşaat maliyetlerinde rekor yükseliş: Bir yılda yüzde 67,74 arttı!

İnşaat maliyetlerinde rekor yükseliş kaydedildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından merakla beklenen Aralık 2021 dönemine ilişkin inşaat maliyet endeksi verileri açıklandı. İşte o veriler...

İnşaat maliyetlerindeki yükseliş durdurulamıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, inşaat maliyet endeksi Ağustos ayında yıllık bazda yüzde 42,13 yükseldi. 

İnşaat maliyetlerinde yükseliş durmuyor!

İnşaat sektöründe koronavirüs ile başlayan maliyet sıkıntısı yükselişe devam ediyor. Artan maliyetler ev sahibi olmayı zorlaştırıyor. 

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 8,8 düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) sanayi üretimine ilişkine ilişkin verilerine göre Şubat ayında ülkede inşaat üretimi yüzde 8,8 oranında düşüş yaşadı. 

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 12,2 düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) sanayi üretimine ilişkine ilişkin verilerine göre Ocak ayında ülkede inşaat üretimi yüzde 12,2 oranında düşüş yaşadı. 

2020 yılı 3. çeyrekte inşaat faaliyetleri yüzde 6.4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılı üçüncü çeyrek gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. Buna göre 2020 yılı üçüncü çeyreğinde inşaat faaliyetleri yüzde 6.4, gayrimenkul faaliyetleri yüzde 2.8 arttı.

Berat Albayrak: Ekonomi 3. çeyrek için güçlü yükseliş mesajı verdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Ekonomi 3. çeyrek için güçlü yükseliş mesajı verdi. Tüketici güveni yüzde 3,2 artarak 82 oldu.Yılı tahminlerden iyi noktada tamamlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'de inşaat izinleri yüzde 14,4 artışla 1 milyon 220 bine yükseldi!

ABD'de açıklanan verilere bakıldığında inşaat izinleri yüzde 14,4 artışla 1 milyon 220 bine çıktı.

Deprem yönetmeliği sonrasında yapılan binalarda inşaat kalitesi yükseldi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem yönetmeliği sonrasında yapılan binalarda inşaat kalitesinin yükselmesi, düz demirden nervürlü demire geçilmesi, yapı denetim sisteminin ortaya çıkması gibi önemli uygulamalara geçildiğini söyledi.

inşaat maliyetlerinde yükseliş Haberi

inşaat maliyetlerinde yükseliş

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı (TÜİK) Bina İnşaat Maliyet Endeksi, 2016 yılı birinci çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,3 oranında arttı. İşçilik endeksindeki artış yüzde 4.4 olurken, malzeme endeksinde ise yüzde 3 oranında artış gözlendi.


İnşaat maliyetlerindeki bu artışın dövizle yakından ilgisi olduğunu ifade eden İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, konutlarda kalite arttıkça maliyetin de ciddi oranda arttığını, bu yüzden de konut fiyatlarının yükseldiğini belirtti. Türkiye’de kaliteli konut ihtiyacının henüz karşılanmadığını kaydeden Özçelik, şunları söyledi:


“Türk halkı, kaliteli konuta, konforlu yaşama son birkaç yıldan bu yana kavuşmaya başladı. Ne yazık ki ülkemizde halen depreme dayanıksız, düşük kalitedeki konutların sayısı fazla. Bu yüzden en az 7-8 yıl daha kaliteli konut üretiminin devam edeceğini öngörüyoruz. Ancak arz ve talepte dengeyi yakalayan...