28 / 03 / 2024

inşaat malzemelerine zam

inşaat malzemelerine zam

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Serdar Uygur, 2007 yılının inşaat sektörü açısından iyi geçmediğini söyledi.

İMSAD: İnşaat malzeme fiyatları yüzde 12 arttı!

İMSAD, inşaat malzemesi fiyatlarının yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,07; bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 11,89 oranında arttığını duyurdu

İnşaat mühendislerinden maaş isyanı!

İnşaat sektöründeki zam tartışmaları hız kesmeden devam ederken, inşaat mühendislerinden de maaş isyanı geldi. Sosyal medyadan bir paylaşım yapan inşaat mühendisleri "Sokak arası bakkal yada kahve dükkanı işletesim var." ifadelerini kullandı. 

İnşaat demir fiyatlarına zam geldi! 1 ton demir fiyatı resmen fırladı! 20 Şubat 2024 demir fiyatları

İnşaat sektörünün temel yapı malzemelerinden biri olan demir fiyatlarına zam geldi. 1 ton inşaat demirini fiyatı resmen fırladı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 20 Şubat 2024 demir fiyatları kaç lira? 

İstanbul'da inşat demir fiyatı ne kadar? 1 ton inşaat demiri kaç TL? İşte günlük demir fiyatları! 

İnşaat sektörünün kalbi olan inşaat demir fiyatlarına zam geldi. 1 ton olarak işleme alınan inşaat demirinin güncel fiyatları belli oldu. Peki İstanbul'da inşat demir fiyatı ne kadar? İşte günlük demir fiyatları.

İnşaat demir fiyatlarına zam geldi! İstanbul, İzmir, Karabük ve Payas demir fiyatları fırladı!

Bugün inşaat demir fiyatlarına zam geldi. İstanbul, İzmir, Karabük ve Payas demir fiyatları fırladı. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 2 Şubat 2024 demir fiyat listesi. 

Demir fiyatlarına Çin etkisi! İnşaat demir fiyatlarına 200 TL zam geldi! 1 ton inşaat demiri kaç TL 2024?

Dünyanın en çok demir üreticisi Çin'de en büyük gayrimenkul üretim şirketinin tasfiyesine karar verilmesiyle fiyatlar artmaya başladı. Yurt içi piyasalarda inşaat demir fiyatlarına 200 TL zam geldi. 1 ton inşaat demiri kaç TL 2024?

İnşaat demir fiyatlarına rekor zam! 2024 inşaat demir fiyatları ne kadar oldu?

İnşaat maliyet endeksi 2023 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,52 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 66,49 artış kaydetti. İnşaat maliyetini arttıran en temel yapı malzemelerinden demirin fiyatı ise rekor kırdı. 2024 inşaat demir fiyatları ne kadar oldu?

Dolar fırladı, inşaat demir fiyatları uçtu! Demir fiyatlarına zam geldi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar kuru zirveyi test etti. Dolardaki yükseliş piyasalara yansımaya başladı. En büyük örneği ise inşaat demirinde görüldü. Demir fiyatlarına zam geldi. Demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları.

İstanbul'da 1 ton inşaat demir fiyatı 22 bin 100 TL oldu! Müteahhitler çileden çıktı!

İnşaat malzeme fiyatlarına gelen zamlar sektörün gündeminden düşmüyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın özellikle beton ve çimento fiyatlarına yönelik yaptırımları sonrası gözler inşaat malzemesi fiyatlara çevrilirken demir fiyatlarına fahiş zam geldi. Peki demir fiyatların ne kadar oldu?

1 ton inşaat demiri 21 bin 600 TL oldu! İnşaat sektöründe yer yerinden oynadı! Müteahhitler isyanda

İnşaat demir fiyatlarına gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Dün 21 bin 500 TL olan İstanbul İnce inşaat demir fiyatına bugün 100 TL zam geldi. 

İnşaat demir fiyatlarına 200 TL zam! Fiyatlar yerinde durmuyor! 1 ton demir ne kadar oldu?

İnşaat demir fiyatlarına bugün 200 TL zam geldi. Son zamanlarda yükselişe geçen demir fiyatları inşaat sektörünün gündeminden düşmüyor. Son zammın ardından 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? 1 Kasım 2023 demir fiyat listesi. 

Demire gelen zam inşaat sektörüne yıldırım gibi düştü! Demir fiyatları fırladı! 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son dönemlerde gelen indirimlerle düşüşe geçen demir fiyatları bugün gelen zamla sarsıldı. Demire gelen zam inşaat sektörüne adeta yıldırım gibi düştü. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektörüne fahiş fiyat darbesi! 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? 18 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son zamanlarda inşaat malzemesi fiyatlarına fahiş zam geldi. Beton ve çimento başta olmak üzere demir fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Peki bugün 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? İnşaa demir fiyatları kaç lira? 18 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatlarına rekor zam geldi! 1 ton demirin fiyatı tavan yaptı! 17 Ağustos 2023 demir fiyat listesi

Dolar kurundaki yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor. Bugün dolar rekor seviyesine yakın seyrederken piyasalar da doların etkisi ile şekilleniyor. İnşaat malzeme fiyatları bugün doların etkisi ile yükselişe geçt,. Bugün inşaat demir fiyatlarına rekor zam geldi.

inşaat malzemelerine zam Haberi

inşaat malzemelerine zam


Uygur, yaptığı açıklamada, inşaat sektörü açısından, 2007 yılının, 2006 yılından daha kötü bir yıl olarak geçtiğini, büyük umutlarla girdikleri 2007 yılında umduklarını bulamadıkları için beklentilerinin 2008'e kaldığını belirtti.


2007'nin genel olarak sektör açısından verimsiz bir yıl olduğunu savunan Uygur, "başta çimento ve demir olmak üzere inşaat malzemelerine yüzde 30'lara varan oranlarda zam yapıldı. Tek haneli rakamlara indiği belirtilen enflasyonun, sektörümüzde daha fazla artması, girdi maliyetlerinin artması nedeniyle sıkıntı yarattı" diye konuştu.


Uygur, konut kredilerine uygulanan faiz oranlarının artmasının, özellikle konuta olan ilgiyi azalttığını, bu durumun da sektörü olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.


Emek yoğun bir alan olan inşaat sektörünün, Türkiye için hayati öneme sahip olduğuna dikkati...