23 / 04 / 2024

inşaat sektör değerlendirmesi 2017

inşaat sektör değerlendirmesi 2017

YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci ve EKN Group Yönetim Kurulu Başkanı Osman Eken, 1999'dan bugüne kadar geçen sürede, inşaat sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendiriyor.

İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında keskin düşüş gösterdi!

S-P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında yüksek borçlanma maliyetleri ve yeni projelere yönelik "bekle-gör" yaklaşımına bağlı şekilde keskin düşüş gösterdi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

İngiltere’de inşaat sektörü Haziran'da daraldı: Son 5 ayın en düşük seviyesi!

S-P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’de inşaat sektörünün Haziran ayında daraldığı kaydedildi.

İngiltere'de inşaat sektörünün büyümesi hız kesti!

S-P Global/CIPS tarafından açıklanan son dakika verilerine göre, İngiltere'de inşaat sektörü Satın Alım Yöneticileri Endeksi (PMI) 50,7 seviyelerine geriledi.

İnşaat sektörüne büyük darbe Finansman sıkıntısı patladı ustalar bir bir kaçıyor

Ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte inşaat sektörü de finansman konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öte yandan inşaat ustalarının ise daha iyi koşullar ve daha iyi gelirle çalışmak için bir bir yurt dışına çıkmaya başladığı öğrenildi.

Konutta fiyatlar arttı! İnşaat sektörü hareketlendi...

Türkiye İMSAD Mart-Nisan 2022 Sektör Raporu’nda yer alan verilere göre, yüksek enflasyon iç pazarı, savaş ihracat pazarını etkiledi. Konut tekrar yatırım aracı olarak ön plana çıkarken, inşaat sektörü de hareketlendi. 

İngiltere'de inşaat sektörü PMI Aralık'ta 54,3’e geriledi!

İngiltere’de inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Aralık'ta tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 varyantı Omicron endişesiyle 54,3’e geriledi.

İnşaat sektörü ciro endeksi Ekim'de yüzde 37,6 arttı!

Merakla beklenen rakamlara göre, inşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, Ekim 2021'de geçen senenin aynı ayına göre yüzde 37,6 arttı.

İngiltere'de inşaat sektörü Kasım'da son 4 ayın en hızlı büyümesini kaydetti!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de inşaat sektörü, Kasım ayında son 4 ayın en hızlı büyümesini kaydetti.

Çin'de inşaat sektörü değer kaybetti!

Çin'de inşaat sektörü hisselerinin merkez bankasının Evergrande ile ilgili açıklamalarına karşın eksiye düştü. Çin’in inşaat sektörü yavaşlama sebebiyle değer kaybı yaşadı.

İnşaat sektörü güven endeksi Eylül'de yüzde 0,7 azaldı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Eylül'de 2021'de inşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,7 azaldı.

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta yüzde 5,8 büyüdü!

İngiliz ekonomisi, 2020'nin ilk çeyreğinde yüzde 1,5 daraldı. Ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 80'ini temsil eden hizmet sektörü Mart 2021'de yüzde 1,9 artış kaydederken, imalat sanayi yüzde 2,1 ve inşaat sektörü yüzde 5,8 büyüdü.

İngiltere’de inşaat sektörü Mart'ta yükselişe geçti!

İngiltere’de inşaat sektörü PMI Mart ayında beklentiyi aşarak 61,7'ye yükseldi.

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta hareketlendi!

İngiltere'de inşaat PMI Mart ayında 8,4 puan yükselişle 61,7 puana ulaştı. inşaat sektörü satın alma yöneticileri endeksine göre; endeks, Mart'ta, Şubat'taki 53,3 puandan, 54,6 puanlık beklentiyi geride bırakarak, 61,7 puana çıktı.

inşaat sektör değerlendirmesi 2017 Haberi

inşaat sektör değerlendirmesi 2017

17 Ağustos 1999 sabahına büyük bir acıyla uyanan Türkiye, bu acıyı ilk günkü gibi yaşıyor…


İhmaller sonucu yaklaşık 20 bin kişi göçük altında kalarak yaşamını yitirmiş, geride yüzlerce dram kalmıştı. O gün yaşanan acı ülkemiz için çok önemli bir ders oldu. Projeleri ve çalışmalarıyla dünyaya örnek olan Türk inşaat sektörünün Başkentli temsilcileri, sektörün büyümesinde 17 Ağustos’un milat olduğunu ifade ederek, alanında uzman, çalışmalarıyla güven veren marka firmaların, depremlerde can ve mal kaybına son vereceğini ifade ettiler.



“Bir can her şeye bedel”

YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, aradan 18 yıl geçmesine karşın 17 Ağustos depreminin acılarını bugün de aynı şekilde yaşadıklarını söyledi.  Her acıdan dersler çıkarılması gerektiğini, ülkemizde de bu deprem sonrası inşaat sektöründe ciddi önlemler alındığını vurgulayan Çankaya,...