29 / 03 / 2024

inşaat sektörü çelik

inşaat sektörü çelik

Sanayi üretiminde kritik öneme sahip demir-çelik sektörü, pandemi koşullarına en hızlı adapte olan sektörlerden biri oldu. 2022 yılında ihracat odaklı büyümeye devam edecek olan sektörün ana gündemini ise Yeşil Mutabakat'a uyum oluşturacak.

Tamer Özyurt: İnşaat sektörü, betondan vazgeçerek çeliğe yönelmelidir!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt yaptığı açıklamada, “İnşaat sektörü, artık betonarmeden  çeliğe doğru dönüşüm gerçekleştirmeli” dedi.

İnşaat sektörü çelikteki hareketlenmeden nasıl etkilenecek?

ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türkiye dahil bazı ülkelerin rekabet gücüne etki edeceği doğru görülüyor. Peki inşaat sektörü çelikteki hareketlenmeden nasıl etkilenecek?

İnşaat sektörü çelikteki hareketlenmeden nasıl etkilenecek?

ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türkiye dahil bazı ülkelerin rekabet gücüne etki edeceği doğru görülüyor. Peki inşaat sektörü çelikteki hareketlenmeden nasıl etkilenecek?

İnşaat sektöründe zam tartışması!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut'un, inşaat sektörünün ana girdisi olan demir ve çimentoya son aylarda yapılan zamları eleştirmesi, çimento ve demir-çelik sektörü ile inşaat sektörü arasında zam tartışmasna neden oldu. 

Mehmet Özçelik: Emlak ve inşaat sektörü her geçen gün büyüyor!

Yabancı yatırımcılara, geniş bir yelpazede büyük kolaylıklar sunulduğunu söyleyen TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik,"Türkiye’ye yatırım yapanlar her zaman kazanmıştır. Emlak ve inşaat sektörü her geçen gün büyüyor ve ülke ekonomisinin lokomotifi olmaya devam ediyor” dedi.

İnşaat sektörüne girişte sermaye rasyosu gelmeli!

İlgili ilgisiz herkesin inşaat sektörüne girdiğini ifade eden Sinpaş Holding CEO'su Ahmet Çelik, bunu önlemek için devletin düzenleme yapması gerektiğini belirtti. Çelik, "Bu sektörde iş yapacaklara sermaye rasyosu getirilmeli" dedi.

17 Ağustos depremi inşaat sektörünün miladı oldu!

BEKAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, ONURSAL Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, UZALTAŞ AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala ve İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, 17 Ağustos depremi sonrası Türk inşaat sektörünü değerlendirdi.

Ömer Faruk Çelik: İnşaat sektörü bankacılık yapmaya başladı!

Kredi faizlerindeki artış nedeniyle senetli ev satışlarının arttığını söyleyen Faruk Çelik, “Sektör bankacılık yapmaya başladı. Tüm riski inşaat sektörü üstleniyor. Bankacılık sektörü bireysel konut alıcısının riskini alarak, inşaatçıyı korumalı dedi.

İnşaat sektörü 2016'da şahlanacak!

As Çelik inşaat yönetim kurulu Başkanı Ahmet Çelik inşaat sektörü ve gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. As çelik "2016 yılı inşaat için tekrar bir şahlanış olacak" dedi.

Haluk Çelik: İnşaat sektörünün en büyük sorunu arsa!

İnşaat Mühendisi Haluk Çelik, inşaat sektörünün çektiği en büyük sorunun arsa olduğunu söyledi. Balıkesir'de artık yeni inşaat yapacak arsaların bulunmadığını, var olanların ise yüksek maliyetlerde olduğunu ve bunun emlak fiyatlarına yansıdığını belirtti.

Mustafa Çelik: İnşaat sektörü Kayseri için önemli!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ticaret Odası'nda inşaat sektörüyle ilgili altı meslek komitesinin üyeleriyle bir araya geldi. Çelik İnşaat sektörünün Kayseri için önemli olduğunu söyledi...

Gazi Çelik: İnşaat sektöründe sorun yanlış projeler!

Ankara’da lüks yaşamı şehir merkezine yakın konuma getiren Uransan’ın Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik: “Her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de kaybetmenin sebebi yanlış işler” dedi.

1989 yılında inşaat sektörü krizin eşiğindeymiş!

1989 yılında demir-çelik işçilerinin grevde olması yüzünden inşaat sektörü zor günler yaşamaya başlamış. Karaborsada demir bulamayan birçok küçük firma iflasın eşiğine gelmiş. Büyük firmalar ise ithal yoluna başvurmuşlar.

Çelik İhracatçıları Birliği inşaat sektörü temsilcileri ile buluştu!

Çelik İhracatçıları Birliği, inşaat sektörünün tüm paydaşlarının İstanbul'da bir araya geldiği dostluk yemeğine ev sahipliği yaptı. Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci toplantıda konuşma yaptı...

Çelik İhracatçıları Birliği inşaat sektörünün tüm paydaşları ile bir araya geldi!

Çelik İhracatçıları Birliği inşaat sektörünün tüm paydaşları ile bir araya geldi. Çelik İhracatçıları Birliği, inşaat sektörünün tüm paydaşlarının İstanbul’da bir araya geldiği dostluk yemeğine ev sahipliği yaptı.

inşaat sektörü çelik Haberi

inşaat sektörü çelik

Küresel salgın döneminde "yeni normal" olarak ifade edilen sürece, Türkiye çelik sektörü hızla adapte oldu. Pandeminin damga vurduğu 2021 yılında geleneksel pazarlara ihracat sürerken, bir yandan da yeni talep alanları yaratıldı. Ekonomist'ten Aram Ekin Duran'ın haberine göre; sektör oyuncuları Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarında tekrar aktif bir rol alırken, Latin Amerika ve Afrika'da da güç elde etti. Bunda çelik sektörünün en büyük oyuncusu Çin'in salgın ile mücadelenin ardından, kendi içinde büyümeye odaklanması kilit bir rol aldı. Sektör, tüm bu gelişmeler ışığında yıl sonu ihracat hedefinin miktarda 24 milyon ton, değerde ise 22 milyar dolar civarında gerçekleşmesini öngörüyor. Çelik talebinin global ölçekte artması, 2022 yılına ilişkin beklentileri de olumlu tutuyor. Çelik İhracatçılar Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, 2022'de...