20 / 04 / 2024

inşaat sektörü hareketlenecek mi

inşaat sektörü hareketlenecek mi

Yeniçağ Gazetesi'nin yazarlarından Esfender Korkmaz bugünkü yazısında Türk inşaat sektörünün şu anki durumunu kaleme aldı. İşte Esfender Korkmaz'ın o yazısı...

İnşaat sektörü kısa sürede hareketlenecek!

Siyasi belirsizlik ve sektörün bekle-gör pozisyonuna girmesiyle durağanlaşan konut piyasasını hareketli günler bekliyor. Sektör temsilcileri, konut piyasasının kısa sürede hareketli günler geçirmeye başlayacağını belirtiyor.

İdris Güllüce: İnşaat sektöründe hızlı bir yatırım hamlesi gerçekleşecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ülkede siyasi dalgalanma sürecinin sona erdiğini, seçimlerin sona ermesinin ardından, inşaat sektöründe hızlı bir yatırım hamlesi gerçekleşeceğini dile getirdi..

İnşaat sektörü hareketlenecek, konut fiyatları artmaya devam edecek!

Ekonomide rasyonel politikaların öne çıkmaya başlaması ile beraber maliyet baskısı altında kalan inşaat sektörünün hareketlenebileceği ifade edildi. Fakat dolardaki yükselişle beraber ev fiyatlarının da artmaya devam edeceğinin altı çizildi.

İnşaat sektörü, yılın ikinci yarısında hareketlenecek!

Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından hazırlanan ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2022 Nisan Ayı Raporu’na göre inşaat sektörünün 2022 yılının ikinci yarısında hareketlenmesi bekleniyor. İşte merakla beklenen o rapor...

İnşaat sektörü hareketlenecek, satışlar artacak!

İzmir ve çevre illerde çok sayıda konut ve işyeri inşa eden işadamı Latif Aydemir, Eylül ayından itibaren inşaat sektörünün canlanacağını, satışların artacağını söyledi.

İnşaat sektörü 2019'da hareketlenecek!

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, inşaat sektörünü ileriye taşımak amacıyla çalıştıklarını söyleyerek, sektörün yapısal reformlarla hareket kazanacağını belirtti.

Necip Nasır: İnşaat sektörü hareketlenecek!

İzmir'deki inşaat sektörünün temsilcileri, 1 Kasım genel seçimlerinin piyasaya büyük canlılık getireceğini ifade etti. MÜFED Başkanı Necip Nasır ''Sektörün daha da hareketleneceğini düşünüyorum" dedi.

Adnan Kozak: İnşaat sektörü yeniden hareketlenecek!

Adnan Kozak, Kahramanmaraş’taki inşaat sektörüne ilişkin gazetemize yaptığı açıklamasında, 1 Kasım seçim sonuçlarını ve inşaat sektöründe yaşanan fiyat artışlarını değerlendirerek; tek başına iktidarın ülke menfaatine olduğunu belirtti.

Mert Yıldızhan: Kasım sonrası inşaat sektörü hareketlenecek!

Yılbaşından bu yana yüzde 30 değer kazanan dolar, maliyetinin yüzde 80'i dövize endeksli inşaat sektöründe zam çanlarının çalmasına neden oldu.

Seçimlerden sonra inşaat sektörü hareketlenecek!

Seçim döneminden sonra inşaat sektörünün hareketlenmesi bekleniyor. Son 1,5 yıl içinde üç önemli seçimler nedeniyle önünü net göremeyen sektörlerin başında gelen inşaat sektörü, bu yazdan başlayarak, 4 yıl rekorlar kırmaya hazırlanıyor.

İnşaat sektörü seçimden sonra hareketlenecek!

7 Haziran sonrasına kilitlenen inşaat sektörü, seçim sonrasının “her halükarda” bugünden iyi olacağı görüşünde. Sektörün Ankaralı temsilcileri siyasilerden, büyümenin itici gücü inşaat sektörünün önündeki engellerin kaldırılmasını bekliyor.

İnşaat sektörü 2015'te konut desteğiyle hareketlenecek!

İnşaat sektörü, yüzde 15'lik konut yardımının da etkisiyle 2015'te hareketli günler bekliyor. Geçtiğimiz yılın ilk 6 ayını durgun geçiren inşaat sektörü, yılın ikinci yarısıyla birlikte hareketli günler yaşadı.

2015'te inşaat sektörü büyümeye devam edecek!

İNŞAAT Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, Bursa'da bina stokunun büyük kısmının çarpık ve kaçak yapılardan oluştuğunu, kentsel dönüşümle birlikte hareketlenecek inşaat sektörünün 2015 yılında büyüyeceğini söyledi.

İnşaat sektörü 2015 yılında büyüyecek!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, Bursa’da bina stokunun büyük kısmının çarpık ve Kaçak yapılardan oluştuğunu, kentsel dönüşümle birlikte hareketlenecek inşaat sektörünün 2015 yılında büyüyeceğini söyledi.

Kentsel dönüşüm inşaat sektörünü büyütecek!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, Bursa'da bina stokunun büyük kısmının çarpık ve kaçak yapılardan oluştuğunu, kentsel dönüşümle birlikte hareketlenecek inşaat sektörünün 2015 yılında büyüyeceğini söyledi.

inşaat sektörü hareketlenecek mi Haberi

inşaat sektörü hareketlenecek mi

İnşaat sektörünün milli gelirimiz içindeki payı 2014 yılı için yüzde 6.7 ve 2015 yılı için ise yüzde 6.4 oldu. Ayrıca bu sektör 2014 yılında yüzde 9.4 oranında büyürken, 2015 yılında yüzde -1.2 oranında daraldı. Genel olarak göstergeler  2016 yılının ilk çeyreğinde de daralma olacağını gösteriyor. Hükümetin faizleri düşürme talebinin altında yatan nedenlerden birisi de inşaat sektörünün yeniden canlanmasıdır.İnşaat sektörünün milli gelir içindeki payı yüksek değil ve fakat sürükleyici sektördür. İstihdamın artmasına yardımcı olur. İnşaat sektörü çok sayıda ara malı kullandığı için, diğer sektörlerde de canlanma olur.Öte yandan TOKİ kanalıyla devlet de inşaat sektöründen gelir sağlıyor. Ayrıca Hükümet TOKİ'ye cami ve öğrenci yurdu gibi sosyal inşaatları da yaptırıyor.Bu sene de inşaat sektörünün iyi gitmeyeceği anlaşılıyor... Son aylarda, Şubat, Mart ve...