16 / 04 / 2024

inşaat sektörüne zam mı gelecek

inşaat sektörüne zam mı gelecek

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, ev almak veya konut yatırımı yapmak isteyen vatandaşların kısa süre içerisinde harekete geçmesi gerektiğini, sektörün 2016'ya zamla gireceğini belirtiyor.

İnşaat sektörüne güven azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Ekonomik Güven Endeksi'ne göre, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,0 oranında azalıp 113,3 değerini alırken, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,6 oranında azaldı ve 88,6 değerini aldı. 

Küresel iklim kriziyle mücadelede inşaat sektörüne önemli görevler düşüyor!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, küresel iklim krizine karşı alınması gereken önlemler için inşaat sektörüne önemli görevler düştüğünü söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Demire gelen zam inşaat sektörüne yıldırım gibi düştü! Demir fiyatları fırladı! 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son dönemlerde gelen indirimlerle düşüşe geçen demir fiyatları bugün gelen zamla sarsıldı. Demire gelen zam inşaat sektörüne adeta yıldırım gibi düştü. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına büyük zam! İnşaat sektörü darbe üstüne darbe alıyor! Çimento fiyatları ne oldu? 

Demir fiyatlarına haftanın ilk işlem günü günü 29 Ağustos Pazartesi günü büyük zam geldi. Hurda fiyatlarına da bugün zam gelirken inşaat sektörüne darbe üstüne darbe alıyor. Peki çimento fiyatlarına zam geldi mi? Demir fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel demir ve çimento fiyatları 29 Ağustos 2022..

İnşaat sektöründe deprem! Demir fiyatlarında beklenmedik zam! İşte 28 Ağustos güncel demir ve çimento fiyatları…

İğneden ipliğe her şeye zam gelirken inşaat sektöründe zam dalgası vurmuş oldu. Hafta başından itibaren demirin ton fiyatında yeni zamlar gözlemlenirken geçtiğimiz gün bir zam daha yaşanmış oldu. Peki demir fiyatları kaç Türk Lirası? Çimento fiyatları kaç Türk Lirası? İşte güncel demir ve çimento fi

İnşaat sektörüne zam darbesi! Demir fiyatlarına büyük zam! Demir ve çimento fiyatları ne kadar oldu?

İnşaat sektöründe zam dalgası haftanın son işlem gününde de devam etmekte. Hafta başından itibaren demirin ton fiyatına ise zam gelirken geçtiğimiz gün bir zam daha yaşandı. Peki demir fiyatları kaç lira? Çimento fiyatları kaç lira? İşte güncel demir ve çimento fiyat listesi...

İnşaat sektöründe zam dalgası devam ediyor! Demir fiyatlarına zam geldi! Bugün demir ve çimento fiyatları ne kadar?

İnşaat sektöründe zam dalgası haftanın son işlem gününde devam ediyor. Hafta başından itibaren demirin ton fiyatına zam gelirken bugün bir zam daha geldi. Peki demir fiyatları ne kadar? Çimentı fiyatları kaç TL? İşte güncel demir ve çimento fiyat listesi...

İnşaat sektörüne gelen zamlar kasırga etkisi yarattı, dağıttı geçti! Beton, çimento ve demir fiyatları ne kadar oldu?

İnşaat sektöründe zam haberleri gündemde yerini korumaya devam ediyor. İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemeleri olan demir, beton ve çimentoya fahiş zamlar geldi. İnşaat sektörüne gelen zamlar sektörü resmen darmaduman etti. Peki beton, çimento ve demir fiyatları ne kadar?

İnşaat sektörüne bir iyi bir de kötü haber! Demir fiyatları 200 TL düştü fakat İstanbul'u teğet geçti!

İnşaat sektörüne son dakika gelişmesi olarak bir iyi bir de kötü haber var. İyi haber inşaat demirine 200 lira indirim geldi. Kötü haber ise demir fiyatlarındaki indirim sadece İzmir, Payas ve Karabük için geçerli. İstanbul'da demir fiyatları değişmedi...

İnşaat sektörüne kötü haber! Çimento fiyatlarına ikinci zam sinyali!

Çimento fiyatlarına geçtiğimiz hafta gelen zamlar Bakanlık kararı ile askıya alınmıştı. Pazartesi günü ise zamlar fiyatlara yansıtılırken inşaat sektörü yıkıma uğradı. Sektörden gelen bilgilere göre bayramdan sonra çimento fiyatlarına bir zam daha gelmesi bekleniyor.

İnşaat sektöründe zam krizi! Yüzde 190 arttı!

Dünya genelinde emtia fiyatlarında, koronavirüs salgını sebebiyle yaşanan tedarik sorunları ve iç piyasadaki kur dalgalanmaları da inşaat maliyetlerinin yükselmesini sağlıyor. Çimentoya yapılan yeni zam, inşaat sektöründeki problemleri yeniden gündeme taşıdı...

Gökhan Taş, inşaat sektörüne girdi!

Türkiye’de 185 emlak ofisi bulunan ve 2 bin 100 çalışana sahip Coldwell Banker ve Era Real Estate gibi emlak zincirlerinin patronu Gökhan Taş, 700 milyon TL'lik projelerle inşaat sektörüne giriş yaptı. 

inşaat sektörüne zam mı gelecek Haberi

inşaat sektörüne zam mı gelecek

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri. ev almak veya konut yatırımı süre içerisinde harekete geçmesi gerektiğini, 2 aylık süreçte kayıplarım telafi etmeyi amaçlayan sektörün 2016'ya zamla gireceğini belirtiyor. 


Özellikle siyasi istikrarsızlık ve artan faiz oranları nedeniyle son 5-6 aydır konut satışlarında belirgin bir azalma yaşandığını kaydeden uzmanlar. bu yüzden maliyetlerin artmasının ve döviz kurunun yükselmesinin henüz ev fiyatlarına zam olarak yansımadığını ifade ediyor. 


Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, "1 Kasım seçimlerinin sektöre nasıl yansıyacağını şu 4 günlük sürede bire bir gördük. 4 günde buna şahit olduk" dedi. Tek parti iktidanımı çıkmadığı 7 Haziran seçimleri sonrası gayrimenkul sektöründe yaşanan durgunluğa nın güveıı olmayan yerlerden korktuğunu ve çekindiğini, güvenli limana gitmek istediğini söyledi. 


Barman. "Seçimlerden tek parti iktidanımı çıkması yabancı yatırımcı için büyük öııem...