19 / 04 / 2024

Ev alacaklar harekete geçmeli!

Ev alacaklar harekete geçmeli!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, ev almak veya konut yatırımı yapmak isteyen vatandaşların kısa süre içerisinde harekete geçmesi gerektiğini, sektörün 2016'ya zamla gireceğini belirtiyor.



Gayrimenkul sektörünün temsilcileri. ev almak veya konut yatırımı süre içerisinde harekete geçmesi gerektiğini, 2 aylık süreçte kayıplarım telafi etmeyi amaçlayan sektörün 2016'ya zamla gireceğini belirtiyor. 


Özellikle siyasi istikrarsızlık ve artan faiz oranları nedeniyle son 5-6 aydır konut satışlarında belirgin bir azalma yaşandığını kaydeden uzmanlar. bu yüzden maliyetlerin artmasının ve döviz kurunun yükselmesinin henüz ev fiyatlarına zam olarak yansımadığını ifade ediyor. 


Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, "1 Kasım seçimlerinin sektöre nasıl yansıyacağını şu 4 günlük sürede bire bir gördük. 4 günde buna şahit olduk" dedi. Tek parti iktidanımı çıkmadığı 7 Haziran seçimleri sonrası gayrimenkul sektöründe yaşanan durgunluğa nın güveıı olmayan yerlerden korktuğunu ve çekindiğini, güvenli limana gitmek istediğini söyledi. 


Barman. "Seçimlerden tek parti iktidanımı çıkması yabancı yatırımcı için büyük öııem teşkil ediyor. 4 Kasını'da başlayan Emlak FUan'ııa gelmek isteyen yatırımcıların sayısmm artması nedeniyle uçak bulamadıklarım biliyoruz" diye konuştu. 


"KONUTTA YÜZDE 30'A VARAN ZAM OLACAKTIR" 

Barman, konut fiyatlarında sürekli artış yaşandığını belirterek, yıl içerisinde artan maliyetlerin konut fiyatlarına yansıtılmadığını ifade etti. Gelecek yıldan itibaren konut fiyatlarında artış yaşanacağını dile getirdi.


"MALİYET ARTMASA DA TALEP SONUCU FİYAT YÜKSELECEKTİR" 

Babacan Yapı Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Babacan, 4-5 aydır gayrimenkul sektöründe bir durgunluk olduğunu belirterek. 1 Kasmı seçimlerinde herkesin zihninden siyasi belirsizliğin silindiğini söyledi. 


Yatırım yapmak isteyenlerin bu süreçte bekle-gör pozisyonuna girdiğini dile getiren Babacan. "2015'in son 2 ayı ile birlikte 2016 yıkımı emlak ve konut sektörünün altın yıkın olacağın düşünüyorum. Çünkü yerli yatırımcıların yanı sıra yabana yatırımcılar 6 ayda belirsizlik nedeniyle çok yoruldu" dedi.


Avrupa Yakası


Geri Dön