17 / 04 / 2024

inşaat tamamlama kredisi şartları

inşaat tamamlama kredisi şartları

Bir arsa üzerinde inşa edilmeye başlanan ancak yarıda kalan yapı inşaatların tamamlanması için bankalar, inşaat tamamlama kredisi veriyor. Peki, inşaat tamamlama kredisi şartları nelerdir? İşte inşaat tamamlama kredisi..

Konyalıların 19 yıldır beklediği metro projesinde son dakika! 'Çin kredisi' engeli aşıldı! İnşaat çalışmaları başlıyor

19 yıldır Konya'nın gündeminde olan Konya metro projesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi.  AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan kanuni süreçlerin başlaması ile inşaatın başlayacağını açıkladı.

İnşaat sektörü düşük faizli konut kredisi bekliyor!

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve MÜFED Başkanı İsmail Kahraman, konut fiyatlarıyla ve inşaat maliyetleriyle ilgili konuştu. İşte o açıklamalar... 

İnşaat sektöründen arsa maliyetlerinde ve vergilerde indirim talebi!

Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın, inşaat sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Girdi maliyetlerindeki fahiş zamların altını çizen Aydın, arsa maliyetlerinin, vergilerin ve konut kredisi faizlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Konut kredisi faiz indirimi inşaat sektörüne yarayacak!

3 kamu bankası tarafından konut kredisi faizlerinde indirime gidildi. İktisatçı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Karatepe, “Kimlerin faydalanacağı belli, inşaat sektörü” diye konuştu.

Kasım 2020'de 3 inşaat şirketinin 350 milyon TL'lik kredisi yapılandırıldı!

Türkiye Bankalar Birliği, son 3 yılda bankaların 193.5 milyar TL'lik krediyi yeniden yapılandırdığını finansal yeniden yapılandırma anlaşması verilerinin dipnotunda duyurdu. Kasım 2020'de 3 inşaat şirketinin 350 milyon TL'lik kredisi yapılandırıldı.

Rusya'da inşaat sektörüne yeni konut dopingi!

Rusya'da devletin yıllık yüzde 6,5 faiz oranıyla konut kredisi desteği sunması ve hazır konut satışlarında rekor artış yaşanması inşaat şirketlerinin yeni projeleri hızlandırmasına sebep oldu. 

Devam eden konut inşaat projelerine İstihdam Odaklı İşletme Kredisi!

Devam eden konut inşaat projelerinde İstihdam Odaklı İşletme Kredisi, azami 2 yıla kadar anapara ödemesiz, 5 yıla kadar vadeli kullandırılabilecek...

İnşaat sektörüne tamamlama finansman desteği geliyor!

İnşaat sektöründeki durgunluğun önüne geçmek için tamamlanmaya yakın inşaat projelerine finansman desteği sağlanacak. Bu sayede durgunluk kaynaklı istihdam kayıpları azaltılacak...

Faizlerdeki indirim inşaat firmalarına mı yarayacak?

Konut kredisi faizlerindeki düşüş inşaat sektörüne bakışı değiştirdi. Sektör işlerin açılmasını bekliyor. Peki konut kredisi faizindeki indirim en çok inşaat firmalarına mı yarayacak?

Ziraat Bankası 2019 konut kredisi faiz oranları ne kadar?

Ziraat Bankası konut kredisi ürünleri kapsamında maaş müşterilerinden, OYAK mensuplarına, banka gayrimenkulü konut kredisi ve inşaat tamamlama konut kredisine kadar pek çok farklı ihtiyaç ve bütçeye yönelik uygun faiz oranları ile kredi fırsatları sunuyor.

Ziraat Bankası konut tamamlama kredisi!

Ziraat Bankası inşaat halindeki konutunu tamamlamak için krediye ihtiyaç duyan müşterilerine 10 yıl vadeye dek düşük faiz oranları ile inşaat tamamlama konut kredisi kullandırıyor...

Ziraat Bankası inşaat tamamlama konut kredisi faizleri!

Ziraat Bankası kendi konutunu yaparken krediye ihtiyaç duyan müşterilerine düşük faiz oranları ile İnşaat Tamamlama Konut Kredisi kullandırıyor...

İnşaat tamamlama konut kredisi özellikleri!

Ziraat Bankası konut inşaatını tamamlarken finansman ihtiyacı duyan vatandaşlara uzun vade ve düşük faiz oranlarıyla inşaat tamamlama konut kredisi kullandırıyor...

inşaat tamamlama kredisi şartları Haberi

inşaat tamamlama kredisi şartları

İnşaat tamamlama kredisi şartları!

Bir arsa üzerinde inşa edilmeye başlanan ancak yarıda kalan yapı inşaatların tamamlanması için bankalar, inşaat tamamlama kredisi veriyor. İnşaat tamamlama kredisi şartları bankadan bankaya değişkenlik değiştiriyor.


İnşaat tamamlama kredisi, Bankadan bankaya değişmek ile birlikte 120 aya kadar vade imkanı sunuyor. İnşaat tamamlama kredisi veren bankalar arasında Denizbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Şekerbank, Türkiye Finans Bankası ve Anadolubank yer alıyor. Örnek bankaların inşaat tamamlama kredisi şartları şu şekilde:


Ziraat Bankası..

120 aya kadar vade imkânı bulunmaktadır.

İnşa hâlindeki konutun asgari yüzde 70 inşaat seviyesinde olması gerekir.

Krediye konu gayrimenkul üzerine ipotek tesis edilmekte ve ayrıca şahsi ve/veya maddi teminat alınmaktadır


Vakıfbank..

İnşaat gerçekleşme seviyeniz yüzde 20 - yüzde 80 aralığında ise kredinizi düşük faizli Bankomat-7/24 Kredisi şeklinde dilimler halinde kullanabilirsiniz.


İnşaatlarınız süresince, kredinizin sadece aylık faizlerini...