24 / 04 / 2024

inşaat ustaları mesleki yeterlilik

inşaat ustaları mesleki yeterlilik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 2017 yılından itibaren inşaat sektörü başta olmak üzere birçok meslekte belgesi olamayanlar çalışamayacak.

İnşaat sektörüne büyük darbe Finansman sıkıntısı patladı ustalar bir bir kaçıyor

Ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte inşaat sektörü de finansman konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öte yandan inşaat ustalarının ise daha iyi koşullar ve daha iyi gelirle çalışmak için bir bir yurt dışına çıkmaya başladığı öğrenildi.

Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi inşaatında son durum ne? 

İzmir Aliağa'da inşaatı devam eden  Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin inşaatı aralıksız devam ediyor. Hastane inşaatının kaba inşaatı sürüyor. 

Aliağa Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde inşaat hızlandı!

İzmir Aliağa'da inşaatına devam edilen mesleki ve çevresel hastalıklar hastanesi için çalışmalar hızla tamamlanıyor. Aliağa Meslek Hastalıkları Hastanesi'nin modern bir yapı olması planlanıyor. 

Emlakçılar ve inşaatçılar dikkat! Bugün son gün!

Mesleki Yeterlilik Belgesi almayan emlakçılar ve inşaat işçileri bugünden itibaren faaliyetlerine devam edemeyecek. 

Mahir Eller Projesi ile 111 inşaat çalışanı sertifikalarını aldı!

Kilis'te AB tarafından finanse edilen Mahir Eller Projesi kapsamında yapılan mesleki yeterlilik sınavı sonucu belge almaya hak kazanan 111 inşaat sektörü çalışanına belgeleri teslim edildi.

Belgesiz inşaat işçisi çalıştırılmayacak!

Aralarında inşaat demircisi, kalıpçısı, duvarcısı ile kaynakçısının da olduğu "Tehlikeli" ve "Çok tehlikeli" sınıfta bulunan 117 meslekte, mesleki yeterlilik belgesi almayanlar artık kamunun hizmet alım ve yapım işlerinde çalıştırılmayacak.

Belgesi olmayan işçiye inşaat yasağı!

Emlak danışmanlığı işi ile iştigal eden veya edecek olanlar, inşaat işçileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildi. Vatandaşların belgelerini 31 Aralık 2019’a kadar almaları gerekiyor.

Şanlıurfa’da bin 200 inşaat işçisine mesleki eğitim sertifikası verildi!

Haliliye Belediyesi ve İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneğinin işbirliğiyle inşaat işçilerinin mesleki yeterlilik sertifikası almalarını sağlamak amacıyla başlatılan Mesleki Yeterlilik Eğitiminin ilk grubunu tamamlayan bin 200 işçiye sertifikaları verildi..

İstanbul Mesleki Sınav Merkezi'nden inşaat işçilerine belge!

İstanbul Mesleki Sınav Merkezi inşaat işçilerine Mesleki yeterlik belgesi vermek için Avcılar merkezinde faaliyete başladı. Mesleki yeterlik belgesinin işverene ve bireye avantajları ve dezavantajları açıklandı.

Trabzon'da 209 inşaat işçisi için mesleki yeterlilik sınavı!

Trabzon'da inşaat ve makine alanında toplam 209 kişiye mesleki yeterlilik sınavı yapıldı. Sınav, Of Çaysan ve Kantekin Grup İnşaat’ta gerçekleştirildi.

Mesleki yeterlilik belgesine sahip kaç inşaat var?

Mesleki Yeterlilik Belgesi uygulaması ile ilgili sorunlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer "Mesleki Yeterlilik Belgesi Yönetmenliğine göre ülkemizde kaç inşaat, şantiye çalışanı bu belgeye sahibidir?" diye sordu..

İstanbul Valiliği'nden 3 okulda yeniden inşaat ihalesi!

Küçükçekmece'deki Sefaköy 100. Yıl İlkokulu ve Eşref Bitlis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kağıthane'deki Zuhal İlkokulu için yeniden yapım inşaat ihalesi düzenleniyor..

Antalyalı inşaat işçilerine belge!

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, inşaat sektöründe çalışan işçilerine yönelik Mesleki Yeterlilik Eğitim ve Belgelendirme Faaliyetleri'ne başladı.

inşaat ustaları mesleki yeterlilik Haberi

inşaat ustaları mesleki yeterlilik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 2017 yılından itibaren inşaat sektörü başta olmak üzere birçok meslekte belgesi olamayanlar çalışamayacak. Ancak Niğde'de inşaat ustaları Niğde'de belge almakta sorun yaşıyor. Ustalar kendilerine ustalık belgesi verecek kurumun olmadığını iddia ediyorlar. 


Çevre ve Şehircilik bakanlığının verileceğini duyduklarını daha sonra İŞKUR'dan da Milli Eğitim Müdürlüğünün vereceğini öğrenen inşaat ustaları Milli Eğitim Bakanlığından da Sanayi ve Ticaret odalarının verdiğini öğrendiler. 


Sanayi ve Ticaret odası ile görüşen ustalar ise belgenin Sanayi ve Ticaret odasında verileceği ancak ne zaman verileceği ile ilgili bilgi alamadıklarını söylediler. 


İnşaat çalışma sezonunun geldiğini ancak hala belgesiz olduklarını belirten İnşaat ustası Sahir Demirbaş, kurumlar arasında kopukluk olduğunu, ustalık belgesi şartı getirildiğini ancak belgeyi hiçbir kurumun vermediğini söyledi. 


Ustalık belgesi almak için ne yapılması...