19 / 04 / 2024

inşaat vergi dönemi 2015

inşaat vergi dönemi 2015

İnşaat sektöründe vergilerin net bir şekilde belirlenerek düzenli ödemelerin arttırılmasını sağlayacak, mevzuat sadeleştirme çalışmaları tamamlandı. Şimşek, “Aralık ayında hayata geçecek düzenlemelerle sektörde gri alanlar ortadan kalkacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir'in 240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin  240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi 15 Kasım tarihi itibarıyla başlıyor.

Turicum İnşaat Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Turicum İnşaat Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abbas Şin, Ökkeş Sevimli, Seyyid Doğan ve Umut Yıldız ortaklığında kuruldu.

TOKİ 81 il projesi için tarih belli oldu! 81 il için başvuru dönemi başlıyor! Ucuz konut arayanlar hemen buraya bakın!

Milyonlarca kişinin merak ettiği ve araştırdığı TOKİ sosyal konut projesi için tarih belli oldu. 81 il için başvuru dönemi başlıyor! Ucuz konut arayanlar hemen buraya bakın...

TOKİ Van Erciş projesi için başvuru dönemi bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Van Erciş kentsel dönüşüm projesinde yer alan iş yerleri için başvuru dönemi bugün sona eriyor.

Mevlüt Çavuşoğlu: Türk inşaat firmaları dünyanın en iyilerinden!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Türk inşaat firmalarının dünyanın en iyilerinden olduğunu söyledi.

Türk demiri, inşaat demirinde dünya markası!

Atakaş Grup'un başkanı Recep Atakaş, inşaat sektörünün dünya genelinde durmasıyla birlikte özellikle yuvarlak inşaat demiri üreten firmaların büyük sıkıntı yaşadığını anlattı. Akataş, Türk demirinin inşaat demirinde dünyada bir marka haline geldiğini söyledi. 

Muharrem Kasapoğlu: Türkiye'deki statlar inşaat kapasitesiyle dört dörtlük!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, başarılı sporcular yetişmesi için her türlü imkanı sağladıklarını belirterek, "Her yerde mükemmel tesisler var. Statlarımız Avrupa'da yok. Bizdeki statlar modernliği, inşaat kapasitesiyle dört dörtlük" dedi....

Bursa'da cami inşaatından düşen işçi öldü!

Bursa Merkez Osmangazi'de inşaatı devam eden caminin çatısından düşen Murat Yıldız (22) vefat etti. Yıldız'ın cenazesi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi...

Çorum'da cami inşaatının çatısından düşen işçi öldü!

Çorum ilinin, İskilip ilçesine bağlı Harun köyünde cami inşaatından düşen işçi İbrahim Doğru hayatını kaybetti...

Ev sahipleri dikkat! Vergi dönemi yaklaştı!

Milyonlarca ev sahiplerini ilgilendiren vergi dönemi 1 Temmuz itibariyle başlıyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona erecek.

Eyüpsultan'da bir çocuk inşaat çukuruna düştü!

Eyüpsultan'da inşaat alanında açılan çukura düşen 9 yaşındaki çocuk, AFAD ve itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı...

Adana Milli Emlak Müdürlüğü'nden 15 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Adana Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı 15 milyon 380 bin TL'lik rayiç bedelle arsa karşılığında inşaat ihalesi düzenleyecek. İhale, 18 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşecek.

Konya Milli Emlak Müdürlüğü'nden 12 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Konya Çevre ve Şehircilik İl Milli Emlak Müdürlüğü; Konya ili Altınekin, Karatay ve Ereğli ilçelerinde 11 milyon 945 bin TL bedel ile arsa karşılığı inşaat ihalesi düzenliyor.

inşaat vergi dönemi 2015 Haberi

inşaat vergi dönemi 2015

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün uzun zamandır beklediği mevzuat sadeleştirme çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, aralık ayında hayata geçirilecek düzenleme ile sektördeki gri alanları ortadan kaldıracaklarını söyledi. Bakan Şimşek, kayıt dışında hiçbir sektör bırakmayacaklarını vurgulayarak, buna sebep olan, mükellefin kafasını karıştıran uzun, karmaşık, anlaşılmaz mevzuatların her alanda sadeleştirileceğini belirtti. Bu kapsamda inşaat sektörüne müjde veren Şimşek, artık inşaat sektörünün vergisini hangi kritere tabi olarak nasıl ödeyeceğini daha net görebileceğini anlattı.


KAYIT DIŞILIĞI DA ÖNLEYECEK

Yeni mevzuatla devletin vergisini düzenli alarak kayıt dışılığın da önleneceğini söyleyen Şimşek, şöyle dedi: “Kendi arsasına ticari faaliyet için inşaat yapan, kendi arsasına kooperatif inşaatı yapanlar, kendi arsasına kendisi için inşaat yapanlar, başkasının arsasına kat karşılığı inşaat yapanlar, başkasının arsasına hasılat paylaşımı ile inşaat yapanlara; ayrı ayrı nasıl...