26 / 04 / 2024

İnşaatlarda risk analizi

İnşaatlarda risk analizi

Bir ülkenin ekonomik gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri olan inşaat sektörü, risk faktörünün en yüksek olduğu sektörlerden de biri aynı zamanda.

İnşaatlarda risk analizini kimler yapabilir?

Remi Gazetede yayınlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda yer alan hükümlere göre, tüm işyerlerinde risk analizinin yapılması zorunlu tutuluyor. Peki, inşaatlarda risk analizini kimler yapabilir?

Manisa'daki 103 bin bağımsız bölümün risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle şehirdeki 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Silikon Vadisi Bankası'nın iflası, risk yönetimi ve likidite politikalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi!

Fitch adlı uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının, artan faiz oranları ortamında risk yönetimi ve likidite politikalarının ne kadar önemli olduğuna işaret ettiğini belirtti.

Bina risk analizi ne kadar? Hemen bakın, fazla para ödemeyin

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından vatandaşlar yapılarını sağlamlığını merak ediyor. Risk tespitinde büyük soru işaretleri insanların kafasını karıştırıyor. Binaların risk analizi için verilen fiyatlar arasında büyük farklar oluşuyor.

Uzman isim, bina güçlendirmenin maliyetini çıkardı! O fiyat duyanları çok şaşırttı!

Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük deprem felaketinin ardından bina risk analizi yaptırmak için belediyelere yapılan başvurularda büyük bir artış oldu. Peki, riski binaların güçlendirilmesinin maliyeti ne kadar? İşte detaylar...

Binanız sağlam mı değil mi? Bunu nasıl ve kaç paraya öğreneceksiniz? Hemen bakın!

Yaşanan büyük deprem afeti sonrası Türkiye genelinden herkes oturduğu binanın depreme dayanıklı olup olmadığını merak ediyor. Elbette bunu öğrenmenin tek yolu risk analizi yaptırmak. Peki bu işlemin maliyeti ne kadar? İşte bugünlerde çok merak edilen o sorunun yanıtı…

Bakan Nebati duyurdu: 100 bin kişi radarımıza takıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Genel Müdürlüğü, gayrimenkul sektörünün ardından otomotiv sektörünü olumsuz etkileyenler için de harekete geçti.  Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomotivde fahiş fiyat artışına neden olan 100 bin mükellef tespit edildiğini açıkladı.

Bitcoin 30 bin doları test edecek! Yer yerinden oynayacak!

Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, haftanın ilk iş gününde Bitcoin için kritik bir tahminde bulundu. İşte Bitcoin 30 bin dolar olacağını duyuran Süllü'nün inanılmaz analizi....

Çeyrek ve gram fiyatlarında korkulan oldu! Kuyumcular mecbur kaldı artık yapılmıyor

Çeyrek ve gram altın fiyatları artmaya devam ediyor. Piyasada vatandaşın ekonomik risk algısı nedeniyle altına olan ilgisi de hayli yüksek. Gram altın 985 lira olurken çeyrek altının fiyatı bin 609 lirayı gördü. Altındaki hareketlilik sonrası kuyumcular satışları durdurdu!

Petrolün varilinde risk endişesi 120 dolar seviyesinin önünü açtı! Benzin ve mazot kaç lira olur?

Rusya Ukrayna Savaşı'nın devam etmesi halinde petrolün varil fiyatı artacak mı? Brent petrol artacak mı? Akaryakıt fiyatları ne olacak? gibi sorular vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Gündemdeki olayların devam etmesi petrolün varilinde risk endişesi yaratıyor...

Zeytinburnu'nda çöken bina incelendi!

Zeytinburnu'nda çöken binanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığına bağlı Deprem Risk Analizi ekipleri çöken binanın enkazında inceleme yaptı.

İnşaatlarda risk analizi Haberi

İnşaatlarda risk analizi

Bir ülkenin ekonomik gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri olan inşaat sektörü, risk faktörünün en yüksek olduğu sektörlerden de biri aynı zamanda. Ekonominin hayat damarlarından biri olan inşaat sektörü risk analizi açısından ele alındığında şantiye sahasında yaşanan maddi ve manevi kayıplar dikkat çekiyor. Şantiye yönetimini meşgul eden konuların başında fiziki kazalar, malzeme kaybı,  iş makinesi kazaları ve yetersiz işaretleme yer alıyor. Bakır, demir, hurda, kutu profil, kablolar ve ince inşaat malzemeleri ise şantiye sahalarından çalınan malzemelerin başında geliyor ve yüksek tutarda maddi kayba neden oluyor. Doğrudan işverenin sorumluluğunda olan güvenlik konusunda gerekli eğitimleri verdiniz ve saha çalışmaları başladı. İş sağlığı ve güvenliği mevzuatına uygun mu hareket ediliyor, taşeron firmalar kontrol ediliyor mu, saha içi teknik ekipmanlar doğru kullanılıyor mu?...