25 / 04 / 2024

İNTES MYM açıklama

İNTES MYM açıklama

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası ( İNTES ) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MYM) Başkanı Gürhan Özdemir, mesleki yeterlilik belgesi masrafının devlet tarafından karşılanacağını bildirdi.

Eroğlu Holding'ten FETÖ soruşturmasına dair açıklama!

Eroğlu Holding, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu'nun göz altına alındığı ve şirketlere el konulduğu yönündeki haberler ilişkin açıklama yaptı.

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan askeri araziler hakkında açıklama!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, askeri yasak bölgeler ile güvenlik bölgelerinin kent dışına çıkarılması konusunda açıklama yayınladı. İşte o açıklama:

Deniz GYO'dan tasarrufun iptali davasında yeni açıklama!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, tasarruf davasıyla ilgili açıklama yaptı. Deniz GYO, "aleyhimize açılan "tasarrufun iptali" davasında yeni bir gelişme olmamıştır" dedi.

Yapı Kredi Koray Ankara Ankara projesi için açıklama!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamaya göre Ankara Ankara projesi için açıklama yayınladı.

Dumankaya’dan açıklama: Paralel yapıyla ilişkimiz yoktur!

Dumankaya İnşaat Paralel Yapı soruşturmasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Dumankaya'nın, "paralel yapı" ya da "FETÖ terör örgütü" gibi yapılanmalarla herhangi bir ilişkisinin bulunması söz konusu değildir." denildi.

Dumankaya İnşaat'tan ikinci açıklama!

'Paralel Devlet Yapılanması' iddiasıyla Dumankaya İnşaat'ın şirketinin murahhas üyesi Halit Dumankaya'nın da bulunduğu 7 kişi tutuklandı. Süreçle ilgili Dumankaya İnşaat açıklama yaptı. İşte Dumankaya'nın açıklaması..

3. köprü ikramiye krizine açıklama geldi!

İşçilerin "ikramiye" eyleminin ardından 3. köprüyü yapan ICA İçtaş Astaldi Adi Ortaklığı'ndan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada özetle, "İsçilerin ikramiyeleri ise resmi bildirimleri müteakip ödenmektedir" denildi.

Fikirtepe Platformu'nda 'Fikirtepe araba hırsızları' haberine açıklama!

Fikirtepe Platformu Emlakkulisi.com'da yer alan ve Akşam Gazetesi tarafından yapılan‘’Fikirtepe’nin boş olması araba hırsızlarının fırsatı oldu’’ başlıklı haber yansımasında yer alan yazı hakkında açıklama yatpı.

Pırlanta Erciyes İnşaat'tan Adana'daki projelere açıklama!

Adana Çukurova Barış Gazetesi'nde yayınlanan Pırlanta Erciyes İnşaat'ın Adana'daki inşaatlarının mühürlenmesi konusunda yaptığı habere Pırlanta Erciyes İnşaat'tan açıklama geldi. İşte o açıklama...

İTÜ'den Maçka'ya yapılacak kafeterya iddialarına açıklama!

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin resmi internet sitesinden, Maçka kampüsünde bulunan yeşil alana yapılacağı iddia edilen kafeteryaya yönelik iddialarla ilgili açıklama geldi

Tezcan Karakuş Candan, Ulus planıyla ilgili açıklama yaptı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Ulus Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’na açtığı davada hazırlanan bilirkişi raporunun ayrıntılarını paylaştı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan imar planlarıyla ilgili açıklama yaptı.

TOKİ şerhine Silivri Belediyesi'nden açıklama!

Silivri Yeni Mahalle’de bulunan 600 dönüm araziye TOKİ tarafından konulan şerh ile ilgili Silivri Belediyesi açıklama yaptı, işte Silivri Belediyesi tarafından yapılan o açıklama...

Yapı Kredi Koray GYO'dan Ankara-Ankara projesi davasıyla ilgili açıklama!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Ankara-Ankara projesiyle ilgili tüketici davasındaki son gelişmeleri Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Şirketten davaya ilişkin yapılan açıklama şöyle...

İNTES MYM açıklama Haberi

İNTES MYM açıklama

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası ( İNTES ) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MYM) Başkanı Gürhan Özdemir, yazılı açıklamasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek mesleklerde 2015 yılından itibaren mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildiğini kaydetti. 

Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununa göre, mesleki yeterlilik belgesi masrafı ve sınav ücretinin 31 Aralık 2018'e kadar İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacağını ifade eden Özdemir, "Bu kararın uygulanmaya başlamasıyla özellikle inşaat sektöründe mesleki yeterlilik belgesi için yazılı ve uygulamalı sınavlar yapmakta olan İNTES MYM'nin işleyişinde önemli bir devinim kazanacağı ortadadır" değerlendirmesinde bulundu. 

Belge almak isteyen işçilerin, sınavlara girme konusunda çok daha istekli davranacaklarını belirten Özdemir, uygulamanın sektöre, ülke ekonomisine ve verimliliğe olumlu yansımalarının olacağını kaydetti.


Hürses...