28 / 03 / 2024

İntifa hakkı vermek

İntifa hakkı vermek

Bir gayrimenkul üzerinde tesis edilebilen haklar arasında intifa hakkı da yer alıyor. İntifa hakkı, aınırlı ayni bir hak olup şahsi irtifak hakkı grubu içerisinde yer alıyor. Peki, intifa hakkı nasıl verilir?

İntifa hakkı kaç kişiye verilir?

İntifa hakkı, sahibine hakkın konusu olan "şey" üzerinde tamamıyla istifade hakkı tanıyor. Gayrimenkul sahibi; mülkiyeti üzerinde tutup kullanma hakkını başkasına devrediyor. Peki, intifa hakkı kaç kişiye verilir?

Çıplak mülkiyet nedir?

İntifa hakkı taşınmaz mallar üzerinde kurulan ve sahibine tam kullanma hakkı veren bir ayni haktır. Bu hak ayni haklar arasında en geniş kapsamı sunar ve bu nedenle hak sahibine taşınmazı kullanma ve faydalanma hakkını verir. Peki çıplak mülkiyet hakkı nedir, ne işe yarar?

İntifa hakkı nedir? İntifa hakkı nasıl kazanılır?

İntifa hakkı hukuki bir terim olup önemli bir anlam taşır. Miras bağlamında kullanılan bu terim mal varlığı sahiplerini ilgilendirir. Peki intifa hakkı nedir, nasıl kazanılır, özellikleri nelerdir? İşte intifa hakkı ile ilgili önemli bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz...

Tapuda intifa hakkı ne demek? İntifa hakkı nedir?

İntifa hakkı, gayrimenkul konusunda pek çok kişi tarafından merak edilen bir kavramdır. İntifa hakkının ne anlama geldiğini ve devredilebilir mi yoksa devredilemez mi gibi sorular, bu kavramla ilişkili olduğu için net bir cevap aranmaktadır. Peki intifa hakkı nedir ve tapu ne anlama gelir?

4 katlı konuta 15 katlık imar izini!

Daha önce kentsel dönüşümün önünü açmak için çatı katlarına bağımsız bölüm hakkı vermek üzere hazırlanan teklif İBB Meclisi’nde reddedildikten sonra, çok yüksek artış getiren teklife onay verildi.

İntifa hakkı başkasında olan gayrimenkule haciz gelir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Çocuk annesine kendisine ait dairede oturması için intifa hakkı vermiştir. Çocuğun vergi ve özel borçları için takip yapılmıştır. İntifa hakkı annesinde olan bu gayrimenkul haczedilebilr mi? İntifa hakkı sahibi anne, gayrimenkulden çıkarılabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Miras hakkı nasıl belirlenir? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Evi alırken babam benim için kredi çekti. Ev satışından sonra tapuyu intika hakkı babamda kalmak üzere benim üzerine yaptık. İntifa hakkı sona ererse, veya vefat durumunda ablam hak isteyebilir mi?' sorusunu yanıtladı.  

Bakırköy Belediyesi kültür merkezi yaptırıyor!

Bakırköy Belediyesi Osmaniye'de kültür merkezi ve evlendirme dairesi inşa ettirecek. İntifa hakkı tesis edilmek suretiyle yapım ve işletme ihalesi 12 Şubat'ta... 

Avcılar Belediyesi Tahtakale'de fuar ve sergi alanı yaptırıyor!

Avcılar Belediyesi, Tahtakale Mahallesi'nde İrtifak/İntifa hakkı: Fuar ve sergi alanı, işyerleri inşası ile Fuar ve sergi alanı vb. alanların işletilmesi işi için ihale düzenliyor...

Bakırköy Belediyesi Osmaniye'de kültür merkezi yaptırıyor!

Bakırköy Belediyesi Osmaniye'de kültür merkezi ve evlendirme dairesi yaptırıyor. İntifa hakkı tesis edilmek suretiyle yapım ve işletme ihalesi 11 Aralık'ta...

9 soruda intifa hakkı!

İntifa hakkı mülkiyeti bir başkasına ait olan bir gayrimenkulün tamamından yararlanma hakkına deniyor. Peki intifa hakkı kurulması için için gerekli belgeler nelerdir? İntifa hakkı harcı 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Avcılar Üniversite'de15 yıllığına irtifak hakkı tesis ihalesi!

Avcılar Belediye Başkanlığı, Avcılar Üniversite Mahallesi'nde bulunan inşaatı devam eden binanın İrtifak ve İntifa hakkı tesisini ihale edecek. İhalesi 11 Nisan'da gerçekleşecek.

İntifa hakkı tesisi harcı 2017!

2017 yılının tapu harçlarının açıklanması ile intifa hakkı tesisi harcı da belli oldu. Peki, İntifa hakkı tesisi harcı 2017 ne kadar?

İsmail Hakkı Edebali: Yeni Yıldırım’ı inşa edeceğiz!

Yıldırım’ın yıllardır, plansız ve çarpık yapılaşmayla anıldığını hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, buna son vermek için hazırladıkları ‘İdeal Şehir Yıldırım’ vizyonu proje çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını söyledi.

İntifa hakkı vermek Haberi

İntifa hakkı vermek

İntifa hakkı nasıl verilir?

Bir gayrimenkul üzerinde tesis edilebilen haklar arasında intifa hakkı da yer alıyor. İntifa hakkı, aınırlı ayni bir hak olup şahsi irtifak hakkı grubu içerisinde yer alıyor. 


İntifa hakkı verildikten sonra mal sahibinde kuru mülkiyet kalmış oluyor. İntifa hakkı sahibi de, taşınmazı kullanma hakkına sahip oluyor. Peki, intifa hakkı nasıl verilir? İntifa hakkı süresi nedir?


İntifa hakkının tesis edilmesi için gerekli belgeler ile tapu müdürlüğüne müracaat ediliyor. İntifa hakkı için gerekli belgeler ve ödenecek harç şu şekilde:


İntifa hakkı için gerekli belgeler..

1. İntifa hakkı tesis edilecek taşınmaz malın tapu senedi,

2. İntifa hakkı tesisini isteyen tarafların veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Tarafların birer vesikalık fotoğrafı.

4. İntifa hakkı mahkeme kararı ile tesis edilecekse kesinleşmiş mahkeme kararı.


İntifa hakkı tesisi harcı 2015..

İntifa hakkı...