16 / 04 / 2024

İpek Yolu kervansarayları

İpek Yolu kervansarayları

Selçuklu döneminde Anadolu’da Kervansaraylar iktisadî hayatın en önemli unsurları arasındaydı. Ta ki Ümit Burnu yolunun bulunup Hindistan’a kadar giden ticaret yolunun ağırlık merkezinin Atlas Okyanusu’na taşınmasına kadar…

Hamza Dağ'dan Kanal İstanbul açıklaması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hamza Dağ, Kanal İstanbul'la ilgili konuştu. Dağ, "Kanal İstanbul, deniz ticareti ve İpek Yolu hareketlenmesi noktasında stratejik önem arz ediyor" dedi.

Bilecik'in tarihi evleri, ticaret merkezi olacak!

Osmanlı Dönemi'nde Bağdat-İstanbul yolunda konaklama ve ticaret merkezi olarak kullanılan 7 kervansaraydan biri olan Tarihi İpek Yolu'ndaki Taşhan, restore edilerek aslına uygun şekilde ticaret merkezi olarak hizmet verecek.

Konut satışında Çin dönemi!

Konut satışları kredi kampanyasının etkisiyle Haziran'da rekora koştu. Yabancıların konut alımında Çin vatandaşları dikkat çekti. AYİDER Başkan Yardımcısı, mimar Erkutoğlu, "Tahminimiz o ki İpek Yolu projesi nedeniyle Çinlilerin konut alımı ilgisi devam edecektir" diye konuştu.

Kop Tüneli'ndeki kazı işleminin yüzde 58'i tamam!

Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunup Karadeniz'den Doğu Anadolu'ya açılan yolların en önemli geçit noktasında yer alan Kop Dağı'nda inşaatı devam eden tüneldeki kazı işleminin yüzde 58'lik kısmı tamamlandı.

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 68'i tamam!

Doğu Karadeniz Bölgesi'ni Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun geçtiği güzergahta inşa edilen, tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise 14,5 kilometreyle en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olacak olan Yeni Zigana Tüneli inşaatının yüzde 68´i tamamlandı...

Adana Kurtkulağı Kervansarayı'nda restorasyon başlıyor!

Adana'da, 1700'lü yıllarda inşa edilen ve "İpek Yolu'nun İzinden" projesi kapsamında turizme kazandırılması planlanan Kurtkulağı Kervansarayı'nda restorasyon başlıyor.

Yeni Zigana Tüneli'nde ışığa 11 kilometre kaldı!

Doğu Karadeniz'i Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde inşaatı süren Yeni Zigana Tüneli'ndeki çalışmalarda yüzde 62 seviyesine ulaşıldı.

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 61'i tamam!

Tarihi İpek Yolu üzerinde inşaat çalışmaları devam eden Yeni Zigana Tüneli'ndeki çalışmalarda yüzde 61 gerçekleşme sağlandı...

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi'ne ilişkin açıklama!

Tekirdağ Valisi Yıldırım, "Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi, Londra'dan Pekin'e uzanan Demir İpek Yolu'nun önemli bağlantılarından bir tanesidir. Bu küresel boyuttaki projeyle Tekirdağ ve Türkiye, uluslararası ticaretin önemli bir merkezi haline gelecektir" dedi...

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 52'si tamamlandı!

Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde yapımı süren çift tüp 29 kilometre uzunluğuyla Avrupa'nın en uzunu olacak Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 52'si tamamlandı.

Bayburt evlerinin restorasyonu başladı!

Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan Bayburt'ta taştan inşa edilen Bayburt evlerinin restorasyonu başaldı. Evler, kırman örtüsüyle sivil mimarinin önemli örnekleri olarak tescillenmişti.

Demir İpek Yolu hattı resmen açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Demir İpek Yolu hattı resmen açıldığını duyurdu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni havalimanı marka olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim'de açılması planlanan İstanbul'un yeni havalimanının Türkiye markaları arasında yerini alacağını ve 150 milyon yolcu hedefiyle hizmet vereceğini söyledi. Erdoğan, Türkiye'nin en uzun ikinci tüneli OVİT ile enerjinin İpek Yolu olarak anılan TANAP'ın da stratejik önemde

İpek Yolu kervansarayları Haberi

İpek Yolu kervansarayları

Orta Çağ’da Doğu ile Batı arasındaki ticaretin güzergâhı olan İpek Yolu’nda Çin ve Orta Asya kökenli, dönemin mühim olan baharat ve ipekli kumaş gibi malları kervanlarla bir yerden başka bir yere naklediliyordu. Bu yolun Avrupa’dan önceki basamağı Anadolu’ydu. Doğu ile Batı arasında bir geçiş noktası, bir köprü vazifesi gören Anadolu, Selçuklular döneminde ticaret yollarının kesiştiği bir coğrafyaydı. Özellikle Selçuklular döneminde ticaretin güvenli, sorunsuz ve dolayısıyla istikrarlı bir şekilde yürütülmesi için ticaret yolları üzerinde kervanlara emniyetli ve konforlu bir yolculuk olanağı veren kervansaraylar inşa edildi. Doğu-Batı arasındaki önemli ticaret yollarından biri olan ve uçsuz bucaksız bozkırlardan geçen İpek Yolu’nu konaklanacak yapılar olmaksızın aşmak çok mümkün değildi.


Kale gibi otel, otel gibi kale


İpek Yolu güzergâhının sosyal, coğrafi ve iklim koşulları kervansarayların ortaya...