19 / 04 / 2024

İpek Yürekli biyografi

İpek Yürekli biyografi

TRafo-mimarlar ekibinde yer alan Mimar İpek Yürekli kimdir? İpek Yürekli hangi ödüllere sahip? Mimar İpek Yürekli'nin imzasının yer aldığı projeler nelerdir? İşte Mimar İpek Yürekli...

Dolar hiçbir zaman sürekli artmaz diyen ünlü ekonomist Alaattin Aktaş'tan flaş tahmin! Dolarda büyük deprem olacak!

Ünlü ekonomist Alaattin Aktaş ''dolar hiçbir zaman sürekli artmaz'' diyerek dolar ile ilgili tahminlerini açıkladı. Dolarda büyük deprem olacak...

Mehmet Ömür Özüpek, Pasifik GYO Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti! 

Mehmet Ömür Özüpek, Pasifik GYO Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.

Trix İnşaat Taahhüt Plastik Ve Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Trix İnşaat Taahhüt Plastik Ve Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi Başakşehir’de  300 bin TL sermaye bedeli ile Ali Reşit Yürekli tarafından kuruldu.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi ve Belgelendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Diar Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yürekli Mühendislik İnşaat Makina Proje Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yürekli Mühendislik İnşaat Makina Proje Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Serkan Yürekli tarafından 10 bin TL sermaye ile 23 Haziran'da Sarıyer, Büyükdere Mahallesi'nde kuruldu.

Cıp Group Danışmanlık İnşaat Turizm Enerji Gıda Hayv.Lojistik San.İç ve Dış Tic.İth.İhr.Anonim Şirketi kuruldu!

Cıp Group Danışmanlık İnşaat Turizm Enerji Gıda Hayv.Lojistik San.İç ve Dış Tic.İth.İhr.Anonim Şirketi, Hüseyin İpek Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 1 milyon TL sermaye ile 12 Nisan'da Beşiktaş'ta kuruldu.

Arsadenizi Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı E Ticaret ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arsadenizi Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı E Ticaret ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 300 bin TL sermaye ile Celalettin Yürekli tarafından İstanbul Esenyurt'ta kuruldu...

Aki Mimari Mühendislik Proje Hizmetleri İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Aki Mimari Mühendislik Proje Hizmetleri İnşaat Anonim Şirketi, Burak Yılmaz Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Ali Kemal İpek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 50 bin TL sermaye ile 13 Ocak'ta Bahçelievler, Sivayuşpaşa Mahallesi'nde kuruldu.

Doksanlar İnşaat Metal Hırdavat Malzemeleri Pazarlama Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doksanlar İnşaat Metal Hırdavat Malzemeleri Pazarlama Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Yürekli tarafından 10 bin TL sermaye ile 11 Ocak'ta Kartal, Çarşı Mahallesi, Tarihi Ayazma Caddesi'nde kuruldu.

'Ceneviz Vadisi' Ihlara'ya rakip!

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak beldesindeki Ceneviz Vadisi, çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kapadokya'daki Ihlara Vadisi'ne alternatif olacak. Belediye Başkanı Yürekli, çalışmalar hakkında bilgi verdi...

1996 yılında Bahçeşehir ''En İyi Proje ve Uygulama'' örneği seçilmiş!

1996 yılında yapılan Habitat II Kent Zirvesi Dünya Ekonomik Forumu toplantılarında, değişik ülkelerden gelen pek çok uydukent projesi arasında Bahçeşehir ''En İyi Proje ve Uygulama'' örneği seçilmiş.

Türkiye'deki iş kazalarında ölümler yüzde 83 arttı!

İş kazası sonucu sürekli iş göremezlik sayısında belirgin artış olduğu belirtilen "Ulusal işçi Sağlığı ve iş Güvenliği Kongresi sonuç bildirgesinde ölüm sayısının 2004'te 543 iken 2013te bin 360'a, 2014'te bin 886'ya yükseldiği vurgulandı.

Almanya'da büyük şehirlerde kiralık ev bulmanın püf noktaları!

Almanya’da büyük şehirlerde kiralık daire bulmak önemli bir sorun haline geldi. Pek çok kişinin muzdarip olduğu bu konuyu araştırdık ve ev ararken nelere dikkat edilmesi gerektiğini tespit etti. İşte Almanya’da kiralık ev bulmanın püf noktaları…

İpek Yürekli biyografi Haberi

İpek Yürekli biyografi

İpek Yürekli kimdir?

İpek Yürekli,  1967 yılı İstanbul doğumlu. İTÜ’deki lisans ve yüksek lisans eğitiminin ardından 1992’de İTÜ Mimarlık Bölümü’nde çalışmaya başladı. 


Mimari proje stüdyosu eğitimi üzerine kuramsal çalışmalar yürüten İpek Yürekli çeşitli ulusal yarışmalarda ödülleri bulunuyor. 2002 yılında ABS Genel Müdürlük binası ile Ulusal Mimarlık Ödülü'nü kazandı. Mimarlık pratiği çalışmalarını TRafo-mimarlar ile sürdürüyor.


İpek Yürekli’nin ödül aldığı yarışmalar:

Çankaya Belediyesi Başkanlık Hizmet Binası, Sanat Merkezi ve Ulvi Cemal Erkin Konser Salonu Ulusal Mimari Proje Yarışması, 3. Mansiyon, 2010


Balıkesir Çamlık Kentsel ve Mimari Tasarım Ulusal Proje Yarışması, 1. Ödül, 2006


Bursa Santral Garaj Kent Meydanı Mimari ve Kentsel Planlama Proje Yarışması, 1. Mansiyon, 2005


Genç/iş/lik 1: 40 Yaş Altı Davetli 'Charrette', Ödül, 2004


Eski Başiskele Köprülü Kavşağı Ulaşım Sistemi ve Çevre Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışması, 3....