26 / 04 / 2024

ipoteğe dayalı konut kredisi

ipoteğe dayalı konut kredisi

New York Başsavcılığı, ABD'nin bankacılık devi JPMorgan Chase hakkında dava açtı. ABD'deki mortgage (ipoteğe dayalı konut kredisi) yatırımları, 2008'deki küresel mali krizin çıkış noktası olarak görülüyor

‘Gençlere, çalışanlara, emeklilere ev almak hayal oldu’ diyen Buğra Gökçe sosyal konut müjdesi verdi!

Ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken İzmir Büyükşehir Başkan Aday Adayı Buğra Gökçe X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gençlere, çalışanlara, emeklilere konut almak hayal oldu” dedi. Şehirdeki konut fiyatlarını paylaşan Gökçe bir de hesaplama yaptı.

Ala Saklıbahçe'de konut fiyatları ne kadar? Ala Saklıbahçe nerede? 

Ala Saklıbahçe projesi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki Ala Saklıbahçe'de konut fiyatları ne kadar? Ala Saklıbahçe nerede? İşte Ala Saklıbahçe projesiyle ilgili merak edilenler...

10 soruda TOKİ İzmir Güzelbahçe 2022 sosyal konut projesi! TOKİ Güzelbahçe ucuz konut projesinde kaç konut yapılacak?

TOKİ merakla beklenen 250 bin konut projeleriyle İzmir'de de yeni konut projeleri hayata geçiriyor. Peki TOKİ Güzelbahçe projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ İzmir Güzelbahçe 2022 sosyal konut projesi...

Şanlıurfa İl Müftülüğü İdlib'e 90 konut inşa edecek!

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından İdlip'e 90 konut inşa edilecek. Müftülükten yapılan açıklamaya göre; inşa edilecek konutlarının isminin  Şanlıurfa İbrahim Halilullah olacağı belirtildi. 

Avrupa ülkeleri İsrail'e ek konut inşaatından vazgeçmesi için çağrıda bulundu!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) üyeleri Almanya, Fransa, Belçika ve Estonya ile konseye gelecek sene katılacak Norveç ve İrlanda, İsrail'e Doğu Kudüs’teki ek  konut inşası planından vazgeçmesi için çağrıda bulundu.

En yüksek konut satış fiyatı Çeşme'de, kira Bodrum'da!

Yaşanan Kovid-19 salgını süreci, yıllardır en pahalı turizm kenti olarak bilinen Bodrum’daki konut fiyatlarının daha da artmasına sebep oldu. Çeşme konut satış fiyatında en yüksek bölge iken, kira bedeli en yüksek olan ise Bodrum oldu. 

Seydişehir'e sosyal konut müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Seydişehir'de 250 bin metrekare alanı İlçe Belediyesinin Toplu Konut İdaresi Başkanlığına verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib'e 50 konut sözü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'e yapılacak konutlarla ilgili, "İlk hedefte 50 konut da biz söz vermiş olalım. Bu 50 konutumuz ile biz de oraya inşallah katkıda bulunalım" diye konuşarak, konut sözü verdi...

Fed konut ve ticari olmak üzere ipoteğe dayalı menkul kıymet alımı yapacak!

ABD Merkez Bankası (Fed), hanehalkları ve işletmelere kredi akışını desteklemek için Hazine kağıtlarıyla konut ve ticari olmak üzere ipoteğe dayalı menkul kıymet alımını sürdürecek.

TOKİ Osmaniye Bahçe 135 konut ihalesi 25 Eylül'de!

TOKİ'nin Osmaniye İli Bahçe İlçesi 135 Adet Konut ve 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 25 Eylül'de...

Eş muvafakatnamesi imzalatmayana konut kredisi yasağı!

Eş muvafakatnamesi imzalatamayan kişi konut kredisi kullanamıyor. Konut kredisiyle ilgili olarak tesis edilecek olan ipoteğe eşin de onayı gerekiyor.

Toparlanma eğilimi konut satışlarına yansıdı!

Ekonomideki toparlanma güven endeksini 8 ayın en yükseğine çıkardı. Bakan Albayrak, toparlanma eğiliminin hızla gerileyen konut satışlarına yansıdığını açıkladı.

TOKİ Muş Merkez'e 381 konut yapacak!

TOKİ Muş Merkez'e bağlı Kepenek Mahallesi sınırları içinde 381 adet konut, 1 ticaret merkezi ve 1 camii yapacak..

ipoteğe dayalı konut kredisi Haberi

ipoteğe dayalı konut kredisi

New York Başsavcılığı, ABD'nin bankacılık devi JPMorgan Chase hakkında, Bear Stearns bankası aracılığıyla sattığı ipoteğe dayalı gayrimenkul kıymetlerle dolandırdığı yatırımcıları 20 milyar dolar zarara uğrattığı iddiasıyla dava açtı.


JPMorgan suçlamaya itiraz ediyor. Bear Stearns bankası, Amerikan devi tarafından Mart 2008'de satın alınmıştı.


ABD Başkanı Barack Obama tarafından 2008'deki mali çöküşün sebeplerinin araştırılması için kurulan çalışma grubundan çıkan ön sonuçlar davaya ışık tutacak. ABD'deki mortgage (ipoteğe dayalı konut kredisi) yatırımları, 2008'deki küresel mali krizin çıkış noktası olarak görülüyor.


Yüksek riskli ve düşük gelirli yatırımcıların çoğunluğu yüksek vadeli kredi borçlarını ödeyemez hale gelince, ABD'deki gayrimenkul balonu patladı ve buna bağlı tahviller değersiz alacağa dönüştü


Kredileri İncelemede Sistematik Hata


New York Başsavcısı Eric Schneiderman, Bear Stearns bankasını, verdikleri mortgage kredilerini yeterince takip etmemekle suçluyor.


Bankanın, "kredileri incelemekte sistematik...